Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОД ПЕНЗИОНЕРА ТРАЖИЛИ 7.000 ЕВРА ПА ПРЕТИЛИ БАТИНАМА: Ово је казна за фаталне Алексинчанке које су рекетирале старца

17.08.2021. 18:14
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Sonja Simić Marija Vlajić
Соња Симић Марија Влајић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Четворка је ухапшена крајем 2019. године.

Алексинчанке Соња С. (43) и Марија В. (35) правоснажно су осуђене на по годину дана затвора које ће издржавати у својим становима, због помагања у покушају изнуде чија је жртва био девизни пензионер С. К.

ТОП патике на снижењу због којих једва чекамо повратак у школу!

ТОП патике на снижењу због којих једва чекамо повратак у школу!

УДАРИО У ОСТРВО КРУЖНОГ ТОКА, МОТОР ЛЕТЕО НЕКОЛИКО МЕТАРА: Језиви детаљи несреће у којој је погинуо Земунац (49)

УДАРИО У ОСТРВО КРУЖНОГ ТОКА, МОТОР ЛЕТЕО НЕКОЛИКО МЕТАРА: Језиви детаљи несреће у којој је погинуо Земунац (49)

НОЖЕВИМА И МЕТАЛНИМ ШТАНГЛАМА НАСРНУО НА МАЈКУ И СЕСТРУ! Ужас у Житорађи - напао и полицију

НОЖЕВИМА И МЕТАЛНИМ ШТАНГЛАМА НАСРНУО НА МАЈКУ И СЕСТРУ! Ужас у Житорађи - напао и полицију

Основни суд у Алексинцу пресуду им је изрекао на основу споразума о признању кривичног дела које су склопиле са Основним јавним тужилаштвом у том граду. Кривични поступак се наставља против њихових саучесника Александра Коцића (28) и Александра Ракића који се терете да су по основу откупа зеленашког дуга од С. К, уз претњу да ће му наудити, тражили 7.000 евра.

Четворка је ухапшена крајем 2019. године јер су, како је наведено у оптужници, од пензионера тражили да им исплати 7.000 евра претивши да ће га пребити, убити и бацити му бомбу. Престрављени човек је обавестио полицију, која им је 25. новембра 2019. године поставила заседу па су ухапшени приликом примопредаје коверте у којој је било 1.000 евра у обележеним новчаницама.

Александру Коцићу су лисице на руке стављене док је узимао новац, док су његове саучеснице Соња и Марија лишене слободе док су га чекале у колима. Четврти учесник ове нечасне работе Александар Ракић, ухапшен је нешто касније, јер га је оштећени препознао као особу која је долазила код њега, тражила му новац и претила му пиштољем.

Алексинчанин који је пао у руке зеленашима, објаснио је да је све почело децембра 2017. године када је од власника једне радње, које је сматрао својим пријатељима, позајмио 4.000 евра да би поправио кров. Обавезао се да позајмицу врати до јуна 2019. године.

Почетак мука

Међутим, после неколико месеци, зајмодавац га је упозорио да ће на име камате морати да му плаћа 600 евра месечно. Како је објаснио, он је заиста неколико месеци плаћао тражени износ, а онда је престао. У јуну 2019. године му је речено да мора да врати 4.000 евра. Схвативши да ће га дуг скупо коштати, скупио је 1.300 евра, али власницу радње није затекао на договореном месту.

Када је следећи пут отишао, она му је казала да њој више не дугује ништа, те да ће неки људи доћи да наплате дуговано. Тада су, како је казао старац, почеле његове муке, јер су две жене и двојица мушкараца почела да му стално долазе кући и да му прете, па је бојећи се за свој живот, одлучио да их пријави.

Сви оптужени негирали кривицу

Оптужени су у истрази негирали изнуду, образлажући своје улоге у овом догађају на различите начине. Коцић је признао да је од старца тражио новац након што је, како казао, у свом сандучету затекао цедуљу на којој је писало 12.000 евра и назив села у којем оштећени живи. Рекао је да је пензионер признао да дугује седам, осам хиљада евра, а не дванаест те да су се договорили око исплате па да му није јасно зашто је ухапшен.

Његова пријатељица Соња у истрази је такође негирала кривицу, признала је да га је возила у Доњи Љубеш јер јој је казао да му неки човек дугује новац, али да није улазила у детаље. Марија је такође тврдила да је невина, истичући да је Коцићу показала где живи С. К. јер га је знала из виђења с обзиром на то да је радила као читач струје у његовом селу. Четврти оптужени за изнуду, Ракић је у потпуноси одбацио учешће у овом делу истичући да је вероватно помешан са неким другим, иако га је жртва препознала као особу која је на њега вадила пиштољ.

Коцић у бекству

Како се сазнаје, Александар Коцић је недоступан алексиначким органима гоњења јер је побегао након што га је Виши суд у Нишу правоснажно осудио на две године и девет месеци затвора и новчану казну од 150.000 динара због неовлашћеног држања оружја и експлозивним материја и поседовања наркотика. Пресуда је и њему изречена на основу споразума о признању кривичног дела јер је, како се наводи у пресуди, 25. новембра 2019. године у Доњем Љубешу код њега пронађена ручна бомба, а у његовој кући ловачка пушка "кратеж" као и 0,72 грама наркотика.

За разлику од њихових ортака, Соња и Марија нису од раније познате по криминалним радњама, али јесу по атрактивном начину живота којим су се хвалиле на друштвеним мрежама.