Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОСВЕТА ЗБОГ УБИСТВА САЛЕТА МУТАВОГ? Грчки истражитељи открили: Веља Невоља његови војници ликвидирали Стаматовића и Дедовића!

20.01.2022. 21:41
Пише:
Србија Данас/Блиц
škaljarci
шкаљарци / Извор: Фото: MUP/YoutubePrintscreen/Argument ТВ

Најновија сазнања.

Српски и грчки истражитељи који раде на расветљавању убистава вође шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и његове "десне руке" Стевана Стаматовића (43) у Атини, према незваничним информацијама, прикупили су доказе који доводе Вељка Беливука, односно "кавачки" клан за који је он радио, у везу са овом двоструком ликвидацијом.

Данас се навршило тачно две године од овог мафијашког убиства у тамошњем ресторану, а овај злочин није решен, али је, како се наводи, опсежна истрага која је све веме у току дошла до нових доказа.

БЕЛИВУК ДОБИО НАСЛЕДНИКА? Стручњаци открили име, потом жестоко ударили на полицију: "ТРЕБА ДА СЕ ПОНОСЕ ШТО РАДЕ ГДЕ РАДЕ"

БЕЛИВУК ДОБИО НАСЛЕДНИКА? Стручњаци открили име, потом жестоко ударили на полицију: "ТРЕБА ДА СЕ ПОНОСЕ ШТО РАДЕ ГДЕ РАДЕ"

ЛАЛИЋ ПЕВАО У ПОЛИЦИЈИ, ПРИЗНАО И ШТА ГА НИСУ ПИТАЛИ: Вељин војник није добио статус сведока-окривљеног

ЛАЛИЋ ПЕВАО У ПОЛИЦИЈИ, ПРИЗНАО И ШТА ГА НИСУ ПИТАЛИ: Вељин војник није добио статус сведока-окривљеног

СТИГЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАГЕ СМРТИ ЈОВАНА ИВИЋА: Полицију збунио један детаљ - огласило се Више јавно тужилаштво

СТИГЛИ ПРВИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАГЕ СМРТИ ЈОВАНА ИВИЋА: Полицију збунио један детаљ - огласило се Више јавно тужилаштво

Према сазнањима медија, Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, састао се још у септембру прошле године са представницима грчке полиције са којима је, како смо тада навели, разменио сазнања на тему овог случаја.

Тада је покренут предистражни поступак за ова два убиства, а додатно занимљив податак је и тај да је у тренутку ликвидација Вељко Беливук био управо у Атини.

Оно што се, према за сада незваничним информацијама, проверава је да ли су међу четворицом ликвидатора били Никола Вушовић, познатији као Џони са Врачара или Ћопави, који је наводно требало да наследи Беливука, и Љубомир Лаиновић, иначе син убијеног Бранислава Лаиновића Дугог. Иначе, Вушовић је надимак Ћопави добио након што га је Лазар Вукићевић, који је убијен у "кланици" у Ритопеку - ранио у ногу.

Уколико се докаже веза клана Вељка Беливука са двоструким убиством у Атини овој групи на терет ће се ставити укупно седам злочина.

- Сумња се да су Дедовић и Стаматовић убијени по налогу Радоја Звицера. Нађена је комуникација на "скају" из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да "све раде" он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Миљковић је у неколико наврата говорио Вељку да их Звицер “мало плаћа” - рекао је тада саговорник медија о овом случају и додао да се једна порука коју је послао Беливук посебно издваја. Својим "војницима" у Ритопеку, на питање, "шта ради", одговорио: "Ево, деремо ове глупе Црногорце".

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Постоје индиције и да су Беливук и Миљковић , наводно, после ова два убиства у Атини, добили налог да иду на Крф да убију Баранина Алана Кожара и Дамира Хаџића из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске "шкаљарцима" и Филипу Кораћу.

Подсетимо, убиство се догодило 19. јануара 2020. године у ресторану "Воскопула" у Атини. Дедовић и Стаматовић су седели са женама и децом за столом. Тачније, са деветогодишњим дечаком и шестогодишњом девојчицом.

У ресторан су ушетала четворица мушкараца маскирана капуљачама и шаловима. Пришли су столу, изговорили неколико речи на српском језику и почели да пуцају. Дедовић и Стаматовић су подлегли повредама, а Стаматовићева жена добила је метак у бутину, након чега је хоспитализована.

Двоструко убиство догодило се наочиглед бројних очевидаца, извршиоце су снимиле камере.

- Убице су, према опису очевидаца, изгледали као војници. У локал су ушетали у црним панталонама, са шаловима преко лица и окружили сто. Били су прецизни. Чим су завршили с пуцњавом, окренули су се и изашли - испричали су грчки истражитељи и навели да је Лаиновић после убистава у Атини нестао. Спекулише се да постоји могућност и да је убијен.

Подсетимо, убијени Игор Дедовић, заједно са браћом Јовицом и Игором Вукотић, важио је за вођу "шкаљарског клана" из Котора. За Дедовићем је Црна Гора својевремено расписала потерницу због покушаја двоструког убиства Војина Ступара и Милоша Радоњића блиских кавачком клану крајем марта 2016. у Котору. За то дело Црна Гора тражила је од Србије изручење Јовице Вукотића.

Стеван Стаматовић важио је за вођу Загоричана, криминалне групе из Подгорице која је блиско сарађивала са шкаљарским кланом. Убијени Стаматовић српској јавности постао је познат у истрази убиства Александра Станковића званог Сале Мутави 13. октобра 2016, јер је наводно тог дана био у Београду, након чега се вратио у Подгорицу. Он је, међутим, у црногорским медијима демантовао да има везе са убиством Салета Мутавог. Такође, Стаматовић је довођен у везу и са оружјем које је у пронађено у Јајинцима, у близини куће тадашњег премијера а садашњег председника Александра Вучића. Црногорци су Стаматовића сумњичили да је организовао криминалну групу чији је задатак био да убију Радојицу Зековића, који је близак кавачком клану.