Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МИЛАНА САМ ПРЕПОЗНАО ПО ПАТИКАМА, МОЛИО САМ БОГА ДА НИЈЕ И КРИСТИНА..." Мучна исповест родитеља брата и сестре које је усмртио Урош Блажић

26.09.2023. 10:56
Пише:
Србија Данас/М.Г.
Masakr u Mladenovcu
Масакр у Младеновцу / Извор: Фото: Србија Данас/Друштвене мреже

Те ноћи ниједна служба није била довољно ефикасна.

Пре три месеца ове године почињена су два масовна убиства, од којих се једно догодило у околини Младеновца, које је починио Урош Блажић (21) усмртивши осам особа и ранивши њих 14.

Блажић, мештанин села Дубоне, који је од раније познат младеновачкој полицији, признао је кривицу за почињена кривична дела.

КАРДИОЛОГ САВЕТУЈЕ: Ако спадате у ову групу у ризику сте од настанка кардиоваскуларних болести, а ево како да их спречите!

КАРДИОЛОГ САВЕТУЈЕ: Ако спадате у ову групу у ризику сте од настанка кардиоваскуларних болести, а ево како да их спречите!

ПРИЈАТЕЉИ ГА ПОЗВАЛИ НА ПИВО, А ОН ИХ НА МЕСТУ ИЗРЕШЕТАО: Исповест момка који је преживео Блажићеве метке "Пришао је, пуцао по рањенима и онда је видео мене"

ПРИЈАТЕЉИ ГА ПОЗВАЛИ НА ПИВО, А ОН ИХ НА МЕСТУ ИЗРЕШЕТАО: Исповест момка који је преживео Блажићеве метке "Пришао је, пуцао по рањенима и онда је видео мене"

"НАЛОЖИО БИХ ВАТРУ ДА ПОЛАКО ГОРИ У МУКАМА!" Деда дечака којег је убио Урош Блажић скрхан болом: "Никад нећемо бити боље"

"НАЛОЖИО БИХ ВАТРУ ДА ПОЛАКО ГОРИ У МУКАМА!" Деда дечака којег је убио Урош Блажић скрхан болом: "Никад нећемо бити боље"

Након што је извршио убиства у Малом Орашју и селу Дубони, испред породичне куће Мијаиловић, масакр се наставио у дворишту основне школе "Момчило Живојиновић", где су убијени брат и сестра, Милан и Кристина Панић, и њихов пријатељ Далибор Тодоровић. Рањени су Невена Вујић, Иван Ивковић, Андријана Митровић и малолетна Анђела С.

Милан Панић само што се запослио као млади полицајац, а његову рођену сестру Кристину Панић чекала је матура и упис Учитељског факултета. Живот пред њима угашен је у рафалима калашњикова који се нелегално нашао у поседу Блажића.

У разговору за Инсајдер, отац Саша и мајка Зорица Панић, родитељи убијених Милана и Криситине Панић, описали су низ догађаја који је уследио те кобни ноћи.

Masakr u Mladenovcu
Масакр у Младеновцу / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Insajder Видео

- Ми смо се окупили код мене у соби играли смо игрицу, ја, Милан и Кристина. Победили су ме, смејали смо се као никад до сада. Кристина је позвала Милана да иду у школско двориште, отишли су и више ми се нису вратили - рекла је Зорица.

- Око 23.15 дошао је њихов друг и рекао да пожурим, јер су се побила деца у школском дворишту. Ја сам се тада обукао и изашао. Када смо стигли у центар села, дошао сам до деце. Милана сам одмах препознао по патикама и нисам веровао. Кристину нисам могао истог момента да препознам и молио сам Бога да није и Кристина, јер је била другачије окренута. Леже покривени ћебићима, ноге се одсекле, уста се осушила... Мислио сам да ћу да умрем ту ноћ - изјавио је Миланов и Кристинин отац.

После пуцњаве, комшије су дошле прве у помоћ, а након њих су стигле хитна помоћ и полиција. Милан и Кристина Панић нису преживели те ноћи.

- Идем и затичем моју децу. Само они и зашто су само они на улици?! Боли ме што су моја деца била целу ноћ на улици. Они су погинули на клупици, ту је требало да буду. Или да их одвезе Хитна или у мртвачницу - рекла је Зорица.

"Ишао је са намером и убијао"

- Он је познавао жртве, Ишао је са намером и убијао је. Знао је кога убија. Ја сам питала његову мајку и деду зашто нам је поубијао децу. Деда је рекао да је он њих малтретирао, чак је и мајку гурнуо то вече, а она је рекла, ћути немој то да причаш пред њима - истакла је Зорица.

Међутим, те ноћи, ниједна служба није била довољно ефикасна. Зорица и Милан Панић рекли су да целе ове трагедије не би било да није било пропуста у ранијим спровођењима и заташкавања прекршаја под утицајем оца убице.

Урош Блажић је и комшијама и надлежнима био познат од раније по свом насилничком понашању. Од напада на полицајца још док је био малолетан, до малтретирања комшија, од којих је једном чак исекао рампу моторном тестером.

Иако је Блажић иза себе имао позамашан низ кривичних пријава, захваљујући утицају оца који је био војно лице, свих је ослобођен.

Осврнувши се на максималну законску казну од 20 година, која се може изрећи блажићу, родитељи су исказали своје незадовољство овим податком.

- Шта су те године за моје једно дете, а не за сву осталу децу?! Апелујем на суд да се сматра као да је он одрасла особа - каже мајка Зорица.

Са друге стране, Саша се нада максималног казни.

Dubona
Дубона / Извор: Фото: Србија Данас/Друштвене мреже

- За оца и њега очекујем доживотну казну. Он му је то омогућио, а Урош је урадио то што је урадио. Ако се ово не осуди, то је пример другима да не доведу до тога да се ово деси - каже Саша Панић.

Урош Блажић је тренутно иза решетака, где такође прави инциденте, а притвор му је продужен до 30. октобра. Максимална казна коју може да добије је 20 година робије за девет одузетих младих живота, јер у тренутку злочина није имао пуну 21 годину.

}