Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОТКРИВЕНО ЗАШТО ЈЕ БЕЛИВУК ЛИКВИДИРАО ГОКСИЈА! Убиство из ОСВЕТЕ? Веља је годинама чекао да му ПРЕСУДИ лично

16.08.2021. 22:12
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Facebook/Prinstcreen/Profimedia

Заратили после сарадње

Навијача Партизана Горана Величковића Гоксија криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића намамила је, а потом брутално мучила, убила, раскомадала и самлела 5. августа 2020. у кући страве у Ритопеку, јер је Беливук сумњао да им је, док су били у притвору 2017. и 2018, украо дрогу вредну 200.000 евра! Наводно, Беливук је годинама чекао да се Величковићу освети лично.

Очишћено Зобнатичко и Завојско језеро у оквиру Хенкеловог пројекта „Волим реку, а ти?“

Очишћено Зобнатичко и Завојско језеро у оквиру Хенкеловог пројекта „Волим реку, а ти?“

ПОСЕБНА ЕКИПА ПРИПРЕМАЛА "КЛАНИЦУ" ЗА ЖРТВЕ: Вељини "професионалци" направили ПРОПУСТ - оставили КЉУЧНЕ ДОКАЗЕ Тужилаштву

ПОСЕБНА ЕКИПА ПРИПРЕМАЛА "КЛАНИЦУ" ЗА ЖРТВЕ: Вељини "професионалци" направили ПРОПУСТ - оставили КЉУЧНЕ ДОКАЗЕ Тужилаштву

ОНА ЈЕ ОБАВЕШТАВАЛА ВОЂЕ О КРЕТАЊУ ОКО БУНКЕРА У ХУМСКОЈ! Ово су била Слађина задужења - једине жене у Вељиној екипи

ОНА ЈЕ ОБАВЕШТАВАЛА ВОЂЕ О КРЕТАЊУ ОКО БУНКЕРА У ХУМСКОЈ! Ово су била Слађина задужења - једине жене у Вељиној екипи

- Немој нико да је дирао Гоксија, немој нешто да му фали. Њега ћу лично ја да решим, има живог да га одерем - наводно је порука коју је Беливук послао својим људима из притвора.

Како наш извор открива, пре убиства Властимира Милошевића 30. јануара 2017. у центру Београда, Величковић је био у добрим односима са Вељом Невољом и Марком Месаром.

Супруга потврдила

Претње су почеле 2017.

Супруга Горана Величковића Јелена, која га је аутомобилом и довезла до Вишеградске на састанак са Хрватином, који га је предао у руке убицама, потврдила је да су претње њеном супругу почеле 2017. и да је он био забринут за своју безбедност, али и за њену безбедност и њихове деце.

- Једном је на кућним камерама видео двојицу, рекао ми је: "Ево су!" Убрзо је на Јутјубу постављена песма са текстом: "А где журиш, Гокси бре, побисмо ти јангере". Почео је да добија претње када је јужну трибину Партизана преузеле групе Јањичари и Шедоувзи, и то конкретно када је Беливук скинуо наногицу и запалио заставу Јаничара и претворио је у заставу Принципа - потврдила је, наводно, током сведочења да су проблеми њеног супруга почели када је Беливук 2018. пуштен из кућног затвора.

- Спајала их је трибина, дружили су се и сарађивали у том смислу, али су наводно ушли и у послове с дрогом. Међутим, пошто су Беливук и Миљковић завршили у притвору због убиства, вероватно нико није веровао да ће се лако извући и да ће се већ 2018. наћи на слободи - наводи се:

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

- Величковић је, како тврде упознати, практично украо од њих дрогу вредну 200.000 евра и препродао је, што га је и коштало живота. Када су ова двојица пуштена из притвора, знао је шта га чека. Због тога се слабо кретао, а и када је излазио у град, ишао је увек у исти кафић, у ком је све под камерама. С друге стране, Беливук је добио информацију да се приклонио његовом највећем непријатељу Филипу Кораћу, и због тога је био решен да Гоксија жели лично да убије.

Један план им пропао

Хтели да га отму обучени у полицајце

Према признању Бојана Хрватина, првобитни план је био да Гокси буде отет на паркингу на Цераку, на ком је обично остављао Хрватина.

- План је био, када Горан стане на паркинг, да ме остави да идем кући, требало је један ауто да стане код возачевих врата како би онемогућио бежање Горана из кола, а друга два аута, један са предње стране, други са задње, како би блокирали ауто. А људи који би га извлачили из кола носили би полицијске униформе, значке, мотороле, све као права полиција, и извукли га из кола и извршили лажно хапшење - испричао је Хрватин и навео да су чак Миљковић и Беливук ишли да обиђу паркинг на ком је требало да се деси отмица, али их је тада "зауставила интервентна и легитимисала, па се од тога одустало".

Међутим, ма колико је био опрезан, Величковић је наводно у пословима с дрогом почео да сарађује са Бојаном Хрватином, који је прошле године изашао из затвора.

Раскомадано тело

- Хрватину се поверио да жели да купи пиштољ ради личне заштите, не знајући да је Хрватин већ ушао у групу Вељка Беливука. Управо преко овог навијача, који је одслужио казну за убиство, успели су да га намаме на састанак, наводно да би купио оружје. Хрватин, који је постао сведок-сарадник, открио је да је Гоксија довезао близу куће у Ритопеку - подсећа он.

Како наводи, Хрватин се са Величковићем, ког су звали и Жути, нашао у Вишеградској и одвезли се до договорене локације, где су их чекали оптужени Милош Будимир, Срђан Лалић, Небојша Јанковић и Вељко Беливук.

- Испричао је да зна да је и Миљковић био у кући, јер му је после испричао да се "Гокси добро држао, да је био најхрабрији и да га је он лично решио једним ударцем секире". Миљковић је потом узео Величковићев телефон с апликацијом Скај, у њему нашао број Филипа Кораћа и почео да му пише - испричао је сведок-сарадник и додао да су му слали и слике Величковићевог раскомаданог тела и претње: "Тик-ток, тик-ток, и ти ћеш овако да завршиш" - подсећа саговорник упућен у истрагу.