Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ САТИ БОЈАНА МИРКОВИЋА! Две године од убиства у Белвилу - ово и даље МИСТЕРИЈА

12.11.2022. 18:19
Пише:
Србија Данас/Курир
Bojan Mirković
Бојан Мирковић / Извор: Фото: Друштвене mreže/YT/24 седам ТВ/Тв Пинк/Принтсцреен

На данашњи дан пре две године у београдском "Белвилу" убијен је "Пинк пантер" Бојан Мирковић.

Био је 12. новембар 2020, када је маскирани нападач направио "сачекушу" за Мирковића у подземној гаражи и испред лифта у њега испалио осам хитаца. Убица је побегао електричним бициклом.

Мирковић је код себе имао лажна документа.

Само неколико дана касније ухапшен је Лазар Тејић, осумњичен да је директни извршилац убиства. У склопу те истраге ухапшени су и његов очух Бојан Ковачевић, као и Душан Кокуруш, Иван Никчевић и Филип Ивановић, који се терете да су му помогли.

"ТРАЖИЛИ СМО ЕКСХУМАЦИЈУ ТЕЛА" Огласила се мајка Александра Халабрина - ево шта каже о хапшењу "Врачараца"

"ТРАЖИЛИ СМО ЕКСХУМАЦИЈУ ТЕЛА" Огласила се мајка Александра Халабрина - ево шта каже о хапшењу "Врачараца"

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ ЈОШ ЈЕДНОГ ВРАЧАРЦА: Ухапшен председник Боксерског клуба Црвена звезда

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ ЈОШ ЈЕДНОГ ВРАЧАРЦА: Ухапшен председник Боксерског клуба Црвена звезда

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ БОКСЕР И БИВШИ ЗАДРУГАР ПАО У РУКЕ ПОЛИЦИЈИ! Проверавали полицијско возило коришћено у акцији, па достављали податке

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ БОКСЕР И БИВШИ ЗАДРУГАР ПАО У РУКЕ ПОЛИЦИЈИ! Проверавали полицијско возило коришћено у акцији, па достављали податке

Тејић је полицији отркио где је бацио пиштоље и електрични бицикл. У каналу у Сурчину иза Галовице пронађена су два пиштоља и бицикл, као и ГПС уређај којим је коришћен за праћење Мирковића.

Он је признао да је починио убиство, али и тврдио да је све учинио сам.

- Ја сам извршио ово убиство, али остали са тим немају никакве везе - рекао је он, наводећи да је из затвора изашао 29. новембра 2019. године и да је у једној кафани упознао Бојана Мирковића који је тамо радио као обезбеђење.

- Од њега сам купио кокаин, био је комуникативан дечко, понудио ми је да радим за њега, па сам почео да продајем кокаин. Нагло је почео да увећава количине које је требало да продајем за њега и ја то нисам могао да постигнем, а он је био незадовољан. Налупао ми је шамаре и претио да ће да ми пребије руке и ноге. Ја сам се њега плашио. Уплашен и навучен на кокаин сам решио да га убијем - испричао је Тејић пред Вишим судом у Београду.

Он је навео да је сам набавио ГПС уређај, телефон и два пиштоља и да је одлучио да га убије у гаражи где нема никога. Кобног дана га је пратио преко ГПС-а, сачекао да уђе у гаражу и пуцао у њега. Рекао је и да је сам себи организовао бекство у Босну, али да није успео јер га је полиција ухапсила у Лозници.

Остали оптужени, Бојан Ковачевић, Иван Никчевић, Душан Кокореж и Филип Ивановић, негирали су наводе оптужнице да су му помагали.

На једном од рочишта сведочиле су Мирковићева мајка Стана, сестра Јелена и девојка, које су тврдиле да се "није бавио прљавим пословима".

Полицијски инспектори Слободан Курибак и Александар Пурковић су на суђењу оспорили одбрану Лазара Тејића.

И Курибак, који је био Мирковићев пријатељ, и Пурковић, који му је био кум, казали су да је Мирковић у тој кафани о којој је Тејић причао радио као обезбеђење до 2015. године, а да је тај ресторан затворен и срушен 2018. када је ту прошао пут. Курибак је у судници рекао да је Бојана упознао преко колеге Пурковића и да су се после тога дружили, заједно излазили и тренирали у теретани. И тог дана када је Бојан убијен били су заједно у теретани у "Ушћу", одакле су отишли на пиће са пријатељима на Врачар. Растали су се око 14 часова, јер је Бојан имао заказан мали сервис аутомобила код мајстора.

- Сат времена касније сам прочитао у медијима да је нађено тело у Белвилу, а касније сам од Пурковића сазнао да је реч о Бојану.

Пурковић је испричао да је Бојан са оптуженим Никчевићем имао сукоб, да су се посвађали и потукли на улици, али да не зна око чега.

- Бојанова девојка ми је после рекла да су се измирили и да је Иван звао да се извини - казао је Пурковић, наводећи да је Бојан био напрасите нарави и лако је знао да се потуче.

Bojan Mirković
Бојан Мирковић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Он је рекао да Мирковић није био из криминогене средине и да је са девојком држао школу страних језика на Новом Београду.

На последњем рочишту прегледан је део видео материјала које је доставило тужилаштво, а на снимцима се види оптужени Иван Никчевић како "смартом" одлази до Палилулске пијаце, а потом иде до Бувљака. Према оптужници, он је тада купио мобилни телефон и ГПС локаторе, које је после користио за праћење Мирковића пре убиства. Браниоци Никчевића су понудили јемство од 70.000 евра, са којим се сложило и тужилаштво, да буде пуштен у кућни притвор са наногвицом, али је суд то одбио. Одбијено је и јемство од 8.300 евра за оптуженог Бојана Ковачевића, који се терети да је возио Тејића.

Тејић се на последњем рочишту обратио за реч, истичући да има здравствени проблем.

- Морам да Вас замолим за услугу. Имам озбиљан здравствени проблем, урасла ми је длака у доњем делу леђа. Од лета 2020. године не могу да станем ујутру из кревета, да одем у шетњу и да тренирам. Ја знам да сам оптужен за убиство и да ћу бити у затвору. Ако не решим овај проблем у затвору, напољу нећу моћи. Боље да сам мртав, него да останем инвалид због длаке. Треба ми Ваша помоћ, молим Вас као што бих замолио своју мајку, да ургирате да одем на ВМА да ме оперишу - рекао је Тејић, а судија је одговорила да ће да да налог да оде на ВМА.

Наредно рочише заказано је за 5. децембар.

Иначе, према незваничним информацијама, Мирковић је био је близак шкаљарском криминалном клану, али је био и пријатељ Александра Шарца који је раније убијен у подземној гаражи другог тржног центра на Новом Београду.