Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВО СКРИВАЈУ О "РИБНИКАРУ" Шок детаљи о дечаку-убици, инспектор: На томе се не сме завршити ова прича, требало је да буде ликвидиран

12.06.2023. 14:38
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Kosta Kecmanović
Коста Кецмановић / Извор: Фото: Србија Данас/Друштвене мреже

Ово скривају о "Рибикару".

Прошло је 40 дана од стравичног масакра који је узнемирио како Србију тако и цео Балкан. Тог 3. маја ученик седмог разреда основне школе "Владислав Рибникар" починио је незапамћени злочин, када је из очевог пиштоља убио своје другаре и чувара школе. И док све готово свакодневно сусрећемо са новим детаљима, нико се није запитао - да ли се нешто и скрива од јавности?

Инспектор у пензији и бивши начелник Одсека за крвне деликте београдске полиције Жарко Поповић Поп на свом јутјуб каналу детаљно говори о овом злочину.

"НЕМА РЕЧИ УТЕХЕ..." Грађани јуче читавог дана долазили испред "Рибникара" - родитељи спремају тужбе против оца и мајке дечака убице (ФОТО)

"НЕМА РЕЧИ УТЕХЕ..." Грађани јуче читавог дана долазили испред "Рибникара" - родитељи спремају тужбе против оца и мајке дечака убице (ФОТО)

ДЕТАЉ ИСПРЕД РИБНИКАРА УПЛАШИО ГРАЂАНЕ БЕОГРАДА: 40 дана након страшног масакра остављен качкет и метак, полиција морала хитно да реагује

ДЕТАЉ ИСПРЕД РИБНИКАРА УПЛАШИО ГРАЂАНЕ БЕОГРАДА: 40 дана након страшног масакра остављен качкет и метак, полиција морала хитно да реагује

40 ДАНА ОД МАСОВНОГ УБИСТВА НА ВРАЧАРУ: Данас одавање почасти жртвама - ево када ће школа бити отворена за грађане

40 ДАНА ОД МАСОВНОГ УБИСТВА НА ВРАЧАРУ: Данас одавање почасти жртвама - ево када ће школа бити отворена за грађане

Поповић износи шта су све полиција и тужилаштво већ морали да ураде у истрази о трагедијама у ОШ Владислав Рибникар и у селима у околини Младеновца и Смедерева. На самом почетку важно је да нагласимо да до данас јавност није информисана о прелиминарним резултатима истраге, немамо још никакве информације о мотивима стравичних злочина.

- По мени ово је јако битно и то сам нагласио већ неколико пута - да се овде истрага не сме свести на детерминацију Тужилаштва, подизањем оптужнице против ова два лица и њихово судско процесуирање. Значи, на томе се не сме ова прича завршити. Посебно када је у питању овај малолетни монструм који је по нашем закону кривично неодговоран. Морамо знати зашто је он то урадио и на крају крајева, да једна индивидуа психо-физички незрела буде тако беспрекорно обучена за борбену употребу ватреног оружја у великом калибру, што досад у свету није забележено и да је у тишини и топлини свог топлог дома, и у тишини и топлини свог болесног ума дуго времена припремао тај план, правио шеме, спискове... ишао на борбена гађања где му је помогао његов отац, чак га је водио на софтбол где је учио гађање из покрета... Тај мали монтрум је врло успешно "савладао градиво" и без икаквог разлога и повода тог дана је дошао у школу и починио стравичан злочин - каже Поповић.

- И дан данас на нашим медијима, електронским, писаним и другим дигиталним медијима имамо врло некомпетентна и нестручна саопштења, коментаре, из различитих струка, посебно из редова психолога, психијатара, којекаквих стручњака за криминалистику, безбедност који дају такве несувисле коментаре и објашњења. Сви причају да је он малолетан, незрео, да је то последица видео игрица, "Задруге", Кристијана Голубовића што је један стравичан нонсенс који не треба уопште узети у разматрање. Овде се поставља једно основно питање - како ће се валидно форензички извештачити овај мали монструм? Пре свега, да ли ми имамо компетентну психијатријску и психолошку форензику која ће барем приближно ући у ум ове особе па видети који је то социјални окидач био да он то уради? Да ли је то лични мотив или га је туђа рука водила кроз целу причу? 

 Да ли је дечак убица из свог болесног ума урадио то што је урадио или га је водио неки други интерес да се почини злочин, питање је које поставља инспектор у пензији наглашавајући да он ни ту другу опцију не би искључио! Користећи своје искуство и морални интегритет који је стекао решавајући најмонструозније злочине, он је замолио колеге да професионално одраде истрагу и обавесте јавност.

- Ја сам става да оба ова дела, значи то је мој искључиво професионални став, који заступам још од првог дана када су се десили ови злочини, да су оба ова лица требала бити ликвидирана од стране наше службе. Зашто? Па прво због тога што би Србија послала јасну поруку свима онима који су на било који начин умешани у ово - да ће тако проћи свако ко покуша да угрози животе наше деце, наше омладине и који жели користећи последице овако трауматичних ситуација да даље наставе да врше деструкцију по нашој земљи. Једна од последица јесте ширење панике, страха, несигурности наших грађана у рад наше државе, државних органа, а пре свега служби безбедности.

Žarko Popović
Жарко Поповић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Istraga са Попом

Све вести о трагедији која је потресла Србију прочитајте ОВДЕ.