Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЕНЗИОНЕР ИСПАЛИО СЕДАМ МЕТАКА У ЧУВЕНОГ ДОКТОРА ЛУКИЋА Мотив све оставио без текста - бизарно!

15.05.2023. 16:00
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
ubijen doktor
убијен доктор / Извор: Фото: Србија Данас/Принтсцреен Google Maps/Shutterstock

Један од најугледнијих грађана Краљева, чувени хирург, изрешетан је.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

3. маја, негде око 8:30х 2014. године у Улици војводе Степе, готово у центру Краљева, убијен је познати хирург и дугогодишњи начелник Одељења опште хирургије Здравственог центра "Студеница" Слободан Лукић (66).  На њега је, док се враћао са пијаце, пуцао пензионер Будимир Милосављевић (76) из Краљева, испаливши из пиштоља седам хитаца, а потом покушао и себи да одузме живот, али су га у томе спречили пролазници који су га савладали. На место несреће су одмах изашли хитна помоћ и полиција, Лукић је пребачен у Здравствени центар "Студеница" где је преминуо после три сата.

ТРАГЕДИЈА ЗА 1. МАЈ Александра са друштвом дошла да проведе празник, а онда је све експлодирало - није јој било спаса (ФОТО)

ТРАГЕДИЈА ЗА 1. МАЈ Александра са друштвом дошла да проведе празник, а онда је све експлодирало - није јој било спаса (ФОТО)

ЗЛОЧИН ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА Ево шта ради у затвору монструм који је силовао малу Кају (3) док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА

ЗЛОЧИН ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА Ево шта ради у затвору монструм који је силовао малу Кају (3) док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА

МОНСТРУОЗНО Владан из Барајева силовао ташту на Ускрс звоном за шурење свиња и то док му је жена са бебом била у болници

МОНСТРУОЗНО Владан из Барајева силовао ташту на Ускрс звоном за шурење свиња и то док му је жена са бебом била у болници

- Видео сам једног човека са штаком како прилази мушкарцу, непосредно крај мене и из пиштоља пуца у другог човека, који се после два испаљена хица још увек држао на ногама, затим пао, а човек са пиштољем је упркос томе наставио да пуца у њега, испаливши још пет-шест хитаца - испричао је тада очевидац који је желео да остане анониман.

Сви су се питали шта је мотив овако свирепог злочина?

Др Лукић је годину дана пре оперисао Будимира због проблема са жучном кесом. Вероватно незадовољан лечењем, па можда и тиме да му се болест искомпликовала, пензионер је и раније узнемиравао др Лукића, све док није потегао и пиштољ.

Запослени у ЗЦ "Студеница"  нису могли да дођу до речи.

- Др Лукић је на месту догађаја тешко повређен и већ тада није давао знаке живота. Све што смо покушали да урадимо у веома кратком року било је безуспешно. Сви смо овде његови ђаци, али нажалост нисмо могли да му помогнемо - кратко је рекао др Звонимир Веселиновић, директор ЗЦ "Студеница" наглашавајући да је Лукић стигао са прострелним ранама.

Дилему је разрешио тадашњи министар здравља Златибор Лончар:

- По ономе што је писао и због чега је долазио у болницу, он је био убеђен да има тумор. Пре годину дана је оперисао жучну кесу, са једном мањом компликацијом која није захтевала реинтервенцију, већ је конзервативно санирана. Међутим, он је остао мишљења да има тумор, иако постоје извештаји у којима пише да га нема - рекао је Лончар.

Милосављевић је чак, према речима министра, више пута инисистирао да му лекари напишу да има тумор.

Након што је хладнокрвно убио лекара, Милосављевић је желео да себи одузме живот. Прешао је улицу и пуцао:

- Испалио је један метак себи испод врата и облила га је крв. Тада су реаговали пролазници, који су га спречили да поново пуца и задржали га до доласка полиције - рекла је продавачица из оближње трафике новинарима.

Пензионер је пребачен у Клинички центар у Крагујевцу, био је у стабилном стању, са прострелним повредама меког ткива на врату.

ubistvo dr Lukića
убиство др Лукића / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Radio-televizija Војводине

Пресуда

Апелациони суд у Крагујевцу, потврдио је пресуду Вишег суда у Краљеву: окривљени пензионер Будимир Милосављевић, за свирепо убиство хирурга Др Слободана Данета Лукића, остаје доживотно у Специјалној затворској болници у Београду на лечењу. Изречена му је мера безбедности обавезног лечења у Специјалној затворској болници у Београду. Према оцени лекарске комисије Специјалне затворске болнице, потврђено је да осуђени болује од психопатолошког поремећаја хипохондријског карактера.

Полицијска управа Краљева саопштила је да је Будимир Милосављевић имао одобрење за држање оружја.

Иза себе др Лукић је оставио супругу Дану и синове Војкана и Вукашина.