Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЕТАР МУ ИСПАЛИО МЕТАК У ГЛАВУ, А БРАЋА СУ ТО ПОКУШАВАЛА ДА ПРИКРИЈУ: Овако је убијен навијач Рада!

08.04.2021. 09:12
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Mesto zločina
Место злочина / Извор: Србија Данас

Филип Лепојевић је на дан убиства био с двојицом другара на Бањици у Булевару ослобођења

Петар Ракочевић (35) оптужен је за убиство навијача Рада Филипа Лепојевића (18) на Бањици, а његова браћа Радован (38) и Урош (25) биће гоњена на суду као саучесници у тешком злочину.

ЊЕНА СМРТ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА: Новинарка Дада Вујасиновић пре 27 година пронађена је мртва у свом стану

ЊЕНА СМРТ И ДАЉЕ МИСТЕРИЈА: Новинарка Дада Вујасиновић пре 27 година пронађена је мртва у свом стану

ШТА КРИЈУ ТЕЛЕФОНИ ВЕЉИНЕ ЉУБАВНИЦЕ: Инспектори били згранути кад су видели језиве снимке и фотографије

ШТА КРИЈУ ТЕЛЕФОНИ ВЕЉИНЕ ЉУБАВНИЦЕ: Инспектори били згранути кад су видели језиве снимке и фотографије

ОД ЗАКАЗАНИХ 20 РОЧИШТА ОДЛОЖЕНО ДЕВЕТ: Зашто суђење за убиство Јелене Марјановић стално "тапка у месту"?

ОД ЗАКАЗАНИХ 20 РОЧИШТА ОДЛОЖЕНО ДЕВЕТ: Зашто суђење за убиство Јелене Марјановић стално "тапка у месту"?

Оптужница против њих је подигнута и чека се њено потврђивање. Кобног 5. септембра прошле године Петар је Филипу испалио метак у главу, а браћа су то покушавала да прикрију. Ухапшени су истог дана и од тада се налазе у притвору.

Према сазнањима из тужилаштва, прича браће Ракочевић да су тинејџера убили у самоодбрани пада у воду јер у оптужници пише да је Петар осумњичен за кривично дело тешко убиство.

- Осим што је оптужен да је пуцао у жртву, терети се и за дела угрожавање сигурности и неовлашћену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Радован се терети за тешко убиство помагањем, а Урош за исто дело и недозвољено држање оружја - открива извор из Вишег јавног тужилаштва.

Филип Лепојевић је на дан убиства био с двојицом другара на Бањици у Булевару ослобођења, где је дошао због рођендана деке једног од њих. У повратку су их на паркингу приметила браћа Ракочевић и почела да им тресу аутомобил марке фолксваген поло. Један од двојице Филипових другова испричао је у полицији шта је претходило злочину.

- Алекса је седео на месту возача, а Филип на сувозачевом, ја сам био позади. Браћа су нам тресла ауто и псовала све по списку. Затим је Петар извукао Филипа за ревере напоље, рекавши: "А, мали, жакуљи, и ти си ту?", а онда га цеви пиштоља ударио по челу и викао: "Шта је? Шта је? Шта је било", а Филип му је одговорио:

- "Шта ти је? Немој, молим те. Шта вам је?" и окренуо је главу у страну. Петар је кренуо опет да га удари цеви, али је онда опалио метак - рекао је Филипов друг на саслушању у полицијској станици.

Према његовим речима, након тога Радован је наводно Петру викнуо: "Шта си то урадио?", а брат њему: "Опалио сам", на шта му је овај одговорио: "Ти увек правиш срања."

- Браћа су се тада успаничила и покушала мени да увале пиштољ да би остали моји отисци, а ја сам скупио руке и викнуо Петру: "Убио си ми друга." Затим сам отрчао низ улицу и када сам се окренуо, видео сам да је Петар уперио пиштољ у мене, али није пуцао. Онда су они отишли негде својим колима - наводно је полицији изјавио сведок злочина.

С друге стране, Славица Ракочевић, мајка ухапшене браће, тврдила је да њени синови нису имали оружје код себе и да се све десило у самоодбрани.

- Они су били на превијању и није им пало на памет да носе оружје, већ су ти момци њих пресрели и били су маскирани и наоружани. Не знам како су их онда упуцали, хвала богу ако су могли да се одбране. Уроша и Петра је недељу дана пре тога ножем избо Лука П. у кафићу и полиција је требало да их чува након тога јер смо сви у страху од њега - испричала је тада Славица.

Нестало 10 кила кокаина

Према нашим незваничним сазнањима, браћа Ракочевић познавала су Филипа из кафића Луке П. са Бањице који је Уроша и Петра, како су пренели медији, ранио ножем недељу дана пре убиства Лепојевића, па су они критичног дана мислили да је Лука послао Филипа и двојицу момака да их опет нападну. У то време на Бањици је нестало 10 килограма кокаина и полиција је испитивала да ли је то припадало Луки и да ли су због тога избили обрачуни са Ракочевићима, којима су након убиства тинејџера из освете спаљена три локала на Бањици.

Оснивачи православног удружења

Како су испричали пријатељи Ракочевића, браћа су након напада ножем Луку П. пријавила полицији и он је био у бекству, а њихове породице биле су под заштитом полиције. Пре оснивања православног удружења Све у славу божју Ракочевићи су били означени навијачи Рада, као и њихова жртва. Луку је, наводно, нервирало што су се они одједном преобратили и почели да склањају децу с Бањице од дроге и прљавих послова.