Skip to main content
Mesto zločina

PETAR MU ISPALIO METAK U GLAVU, A BRAĆA SU TO POKUŠAVALA DA PRIKRIJU: Ovako je ubijen navijač Rada!

Foto: Srbija Danas
Filip Lepojević je na dan ubistva bio s dvojicom drugara na Banjici u Bulevaru oslobođenja

Petar Rakočević (35) optužen je za ubistvo navijača Rada Filipa Lepojevića (18) na Banjici, a njegova braća Radovan (38) i Uroš (25) biće gonjena na sudu kao saučesnici u teškom zločinu.

NJENA SMRT I DALJE MISTERIJA: Novinarka Dada Vujasinović pre 27 godina pronađena je mrtva u svom stanu

NJENA SMRT I DALJE MISTERIJA: Novinarka Dada Vujasinović pre 27 godina pronađena je mrtva u svom stanu

ŠTA KRIJU TELEFONI VELJINE LJUBAVNICE: Inspektori bili zgranuti kad su videli jezive snimke i fotografije

ŠTA KRIJU TELEFONI VELJINE LJUBAVNICE: Inspektori bili zgranuti kad su videli jezive snimke i fotografije

OD ZAKAZANIH 20 ROČIŠTA ODLOŽENO DEVET: Zašto suđenje za ubistvo Jelene Marjanović stalno "tapka u mestu"?

OD ZAKAZANIH 20 ROČIŠTA ODLOŽENO DEVET: Zašto suđenje za ubistvo Jelene Marjanović stalno "tapka u mestu"?

Optužnica protiv njih je podignuta i čeka se njeno potvrđivanje. Kobnog 5. septembra prošle godine Petar je Filipu ispalio metak u glavu, a braća su to pokušavala da prikriju. Uhapšeni su istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

Prema saznanjima iz tužilaštva, priča braće Rakočević da su tinejdžera ubili u samoodbrani pada u vodu jer u optužnici piše da je Petar osumnjičen za krivično delo teško ubistvo.

- Osim što je optužen da je pucao u žrtvu, tereti se i za dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Radovan se tereti za teško ubistvo pomaganjem, a Uroš za isto delo i nedozvoljeno držanje oružja - otkriva izvor iz Višeg javnog tužilaštva.

Filip Lepojević je na dan ubistva bio s dvojicom drugara na Banjici u Bulevaru oslobođenja, gde je došao zbog rođendana deke jednog od njih. U povratku su ih na parkingu primetila braća Rakočević i počela da im tresu automobil marke folksvagen polo. Jedan od dvojice Filipovih drugova ispričao je u policiji šta je prethodilo zločinu.

- Aleksa je sedeo na mestu vozača, a Filip na suvozačevom, ja sam bio pozadi. Braća su nam tresla auto i psovala sve po spisku. Zatim je Petar izvukao Filipa za revere napolje, rekavši: "A, mali, žakulji, i ti si tu?", a onda ga cevi pištolja udario po čelu i vikao: "Šta je? Šta je? Šta je bilo", a Filip mu je odgovorio:

- "Šta ti je? Nemoj, molim te. Šta vam je?" i okrenuo je glavu u stranu. Petar je krenuo opet da ga udari cevi, ali je onda opalio metak - rekao je Filipov drug na saslušanju u policijskoj stanici.

Prema njegovim rečima, nakon toga Radovan je navodno Petru viknuo: "Šta si to uradio?", a brat njemu: "Opalio sam", na šta mu je ovaj odgovorio: "Ti uvek praviš sranja."

- Braća su se tada uspaničila i pokušala meni da uvale pištolj da bi ostali moji otisci, a ja sam skupio ruke i viknuo Petru: "Ubio si mi druga." Zatim sam otrčao niz ulicu i kada sam se okrenuo, video sam da je Petar uperio pištolj u mene, ali nije pucao. Onda su oni otišli negde svojim kolima - navodno je policiji izjavio svedok zločina.

S druge strane, Slavica Rakočević, majka uhapšene braće, tvrdila je da njeni sinovi nisu imali oružje kod sebe i da se sve desilo u samoodbrani.

- Oni su bili na previjanju i nije im palo na pamet da nose oružje, već su ti momci njih presreli i bili su maskirani i naoružani. Ne znam kako su ih onda upucali, hvala bogu ako su mogli da se odbrane. Uroša i Petra je nedelju dana pre toga nožem izbo Luka P. u kafiću i policija je trebalo da ih čuva nakon toga jer smo svi u strahu od njega - ispričala je tada Slavica.

Nestalo 10 kila kokaina

Prema našim nezvaničnim saznanjima, braća Rakočević poznavala su Filipa iz kafića Luke P. sa Banjice koji je Uroša i Petra, kako su preneli mediji, ranio nožem nedelju dana pre ubistva Lepojevića, pa su oni kritičnog dana mislili da je Luka poslao Filipa i dvojicu momaka da ih opet napadnu. U to vreme na Banjici je nestalo 10 kilograma kokaina i policija je ispitivala da li je to pripadalo Luki i da li su zbog toga izbili obračuni sa Rakočevićima, kojima su nakon ubistva tinejdžera iz osvete spaljena tri lokala na Banjici.

Osnivači pravoslavnog udruženja

Kako su ispričali prijatelji Rakočevića, braća su nakon napada nožem Luku P. prijavila policiji i on je bio u bekstvu, a njihove porodice bile su pod zaštitom policije. Pre osnivanja pravoslavnog udruženja Sve u slavu božju Rakočevići su bili označeni navijači Rada, kao i njihova žrtva. Luku je, navodno, nerviralo što su se oni odjednom preobratili i počeli da sklanjaju decu s Banjice od droge i prljavih poslova.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd