Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПИТА ЗА СВОЈЕ НОГЕ, НЕ ПИТА ЗА ДЕТЕ? Мајка са сином у рукама скочила са зграде у Миријеву, а нови детаљи поново ШОКИРАЛИ СРБИЈУ

17.05.2022. 22:21
Mirijevo
Миријево / Извор: Фото: Друштвене мреже

Случај мајке М. К. (40), која је, како се сумња, скочила са малолетним сином у наручју пре четири дана са трећег спрата зграде у београдском насељу Миријево, узнемирила је станаре у Улици Грге Јанкеса, где се ова несрећа догодила.

Шта је био мотив још увек није познато, али се сумња да је жена то урадила јер наводно није могла да се помири са разводом брака.

М. К. и њено дете преживели су пад. Према незваничним информацијама, она има вишеструке преломе, док је дете у стабилном стању и ван животне опасности. Подсетимо, након скока са трећег спрата они су пали на травњак испред зграде. На место несреће одмах је дошао отац дечака, односно бивши супруг М. К.

Комшије кажу да се М. К. са станарима зграде није претерано дружила и напомињу да су чули спекулације о томе како је она, наводно, казала да хоће да дигне руку на себе. Такође, испричали су како је неко од комшија наводно раније позвао њеног бившег супруга и скренуо му пажњу на њено понашање.

"ОНА ЈЕ БУКВАЛНО НА ИВИЦИ ЖИВОТА И СМРТИ" Муж је Милени пуцао у главу јер није желео да иде у Немачку - нови детаљи

"ОНА ЈЕ БУКВАЛНО НА ИВИЦИ ЖИВОТА И СМРТИ" Муж је Милени пуцао у главу јер није желео да иде у Немачку - нови детаљи

ЈОШ ЈЕДАН ПОП СТРАВИЧНО НАСТРАДАО! Погибија свештеника код Коцељеве изазвала страх мештана: Потерао нас је неки баксуз

ЈОШ ЈЕДАН ПОП СТРАВИЧНО НАСТРАДАО! Погибија свештеника код Коцељеве изазвала страх мештана: Потерао нас је неки баксуз

МИСТЕРИЈА СМРТИ БЕОГРАДСКОГ КРАЉА ПОДЗЕМЉА! Посао готов за минут: Колико је било против закона, бар је двапут толико било поштено

МИСТЕРИЈА СМРТИ БЕОГРАДСКОГ КРАЉА ПОДЗЕМЉА! Посао готов за минут: Колико је било против закона, бар је двапут толико било поштено

- Начули смо да је причала да хоће да се убије. Једна комшиница је позвала њеног супруга, који не живи овде, и казала му за проблеме у вези са њом. Међутим, он јој је рекао да је то њихова приватна ствар и да је се не тиче. Чули смо да је ишла по лекарима последњих месец дана, очигледно да јој је била потребна помоћ. Због чега је скочила са дететом, не знамо, али сви причају да она једноставно није могла да преболи то што ће се развести од мужа. Највероватније јој је развод тешко пао, али то није разлог да скаче са зграде, поготово не са дететом које ништа није криво - причају комшије.

Друга комшиница каже како развод брака може оставити извесне последице.

- Ко зна каква је мука на то натерала. Чула сам да је скочила са спрата због развода. Ја сам се развела од мужа, тако да знам како је то, и за мене је то био страшан период у животу. Имала сам подршку породице и својих шефова са посла, који су разумели ситуацију која ме је задесила. Читам свашта по новинама о овом случају и сматрам да не би требало сву кривицу свалити на њу. Када једна мајка дигне руку на своје дете - сигурно да то не чини у свесном стању. Њој је вероватно била потребна помоћ, али очито да за то нико није имао слуха. Требала јој је љубав, пажња, јер знате, није лако жени када остане сама са дететом - каже комшиница Драгица.

Осврт на случај

Према непотврђеним информацијама, мајка је пре скока, како се спекулише, дете полила киселином. 

- Чули смо да дете има опекотине од киселине којом га је полила - казала је комшиница за београдске медије.

Како се сазнаје, М. К. има и ћерку, која у тренуцима драме није била у стану са мајком и братом.

Подсетимо, медији су пренели изјаву бившег супруга М. К. који је, између осталог, замолио новинаре за разумевање.

- Моја супруга је здрава жена. Моји закључци због чега је то урадила нису валидни. Молим вас да разумете моју ситуацију - рекао је супруг жене за Телеграф.

Такође, од станара зграде чуло се да је М. К. наводно недавно тражила кључеве од врата за излаз на кров зграде, тврдећи да је сину хтела да покаже поглед. Станари сумњају да је она још тада размишљала да баци сина са зграде и да потом пресуди и себи.

Пита за своје ноге, не спомиње сина

М. К. има вишеструке преломе и збринута је на одељењу интензивне неге.

- Има преломе ребара, кукова и карлице. Она је свесна, али ни у једном тренутку није питала за сина, само пита лекаре шта јој је са ногама - рекао је саговорник из Ургентног центра.

Огласио се Центар за социјални рад

Градски центар за социјални рад у Београду огласио се поводом случаја мајке која је, како се сумња, са дететом скочила са трећег спрата зграде.

- Градски центар за социјални рад није имао пријава нити сазнања за насиље над дететом/децом у наведеној породици. Градски центар ће као орган старатељства, у складу са законом, проценом, процедуром и актуелном ситуацијом, предузимати све неопходне мере из своје надлежности у односу на заштиту деце из породице.