Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПО ПРВИ ПУТ ЖЕНА УБИЈЕНОГ АШАНИНА ОТКРИЛА ДЕТАЉЕ ЗЛОЧИНА! Очи у очи са осумњиченим Пантовићем: Ђе је мој брат Зоки, па га уби

10.05.2022. 21:48
Пише:
Србија Danas/Vijesti.me
Zoran Ašanin
Зоран Ашанин / Извор: Фото: Facebook/ZoranAsanin

У бјелопољском Вишем суду, у поступку против Пантовића, сведочила је супруга убијеног Ашанина.


Недељу дана пре него је Новљанин Горан Пантовић (43) убио Зорана Ашанина (65), тај Мојковчанин по једном таксисти послао му је 7.000 евра.

То је јуче у судници бјелопољског Вишег суда испричала Гордана Ашанин, супруга убијеног шездесетпетогодишњака.

"КРВАВОГ СУ ГА ПОЛОЖИЛИ НА БЕТОН, ЊЕГОВ ДРУГ ЈЕ ПОВРАЋАО" Сведоци описали језиве детаље убиства Луке Перенчевића

"КРВАВОГ СУ ГА ПОЛОЖИЛИ НА БЕТОН, ЊЕГОВ ДРУГ ЈЕ ПОВРАЋАО" Сведоци описали језиве детаље убиства Луке Перенчевића

ЛУКА СТРАХОВАО ЗА СВОЈ ЖИВОТ? Ови потези Перенчевића показују да је знао да му се нешто спрема

ЛУКА СТРАХОВАО ЗА СВОЈ ЖИВОТ? Ови потези Перенчевића показују да је знао да му се нешто спрема

MMA БОРАЦ ИЗРЕШЕТАН НА ДЕТЕЛИНАРИ! Заказано рочисте за брутално убиство - ево кад ће Боћа и Јанош пред судију

MMA БОРАЦ ИЗРЕШЕТАН НА ДЕТЕЛИНАРИ! Заказано рочисте за брутално убиство - ево кад ће Боћа и Јанош пред судију

У том суду због убиства власника мојковачког ресторана "Крстац" 25. априла 2021. године, одговара Пантовић, пореклом из Мојковца.

Пантовић, који је према полицијској евиденцији члан организоване криминалне групе "Кавачи", раније је тврдио да му је Ашанин, на име удела у куповини две гарсоњере у Херцег Новом, дуговао 20 хиљада евра.

Гордана Ашанин објаснила је да је тих седам хиљада евра, на Зоранов захтев, донела од куће и предала у ресторану, где је седео са таксистом који је кренуо да пренесе новац Пантовићу у Босну. Истакла је да одлично зна да му је пре тога Пантовић тражио новац.

- Недељу дана пре убиства 25. априла, били смо на помену свекру и цела породица је чула када је Зоран разговарао са Пантовићем, коју му је тражио да му пошаље новац. Потом је Зоран позивао такси превознике, од којих неки нису имали зелени картон, па је на крају нашао једног таксисту из Бијелог Поља - рекла је супруга убијеног.

Тврди и да су преузимање новца у ресторану забележиле надзорне камере.

Осврћући се на однос њеног супруга и Пантовића пре убиства, испричала је да су се дружили, седели заједно и да је бар 50 пута спавао на спрату њихове породичне куће - бесплатно, те да је једном ту боравио са супругом и децом.

Упитана да ли јој је познато да је Пантовић био повређен, рекла је да не зна, али да је то могуће:

- Могуће да су се они у породици између себе повређивали, пошто они то воле.

Пантовић је раније твдио да га је Зоран са још две особе претукао.

- Између Зорана и Панта није било никакве љутње, увек је било - "Зоки брате", "А ђе ми је брат Зоки?", па га уби - казала је она, истакавши да њен супруг са Пантовићем није имао никаквих пословних односа.

Рекла је и да није тачно да је покојни Зоран дуговао новац Пантовићу, већ је било обрнутно, као и да је стан у Херцег Новом купио од извесног Попадића, за шта она поседује купопродајни уговор.

На питање тужитељке Тање Нишавић, објаснила је да је донела папир са уписаном килажом седморо јагњади, за које је требало да од супруга узме новац и плати продавцу, и да није тачно, како је то раније тврдио Пантовић - да је носила неке папириће да позивају неког и прете му. Испричала је да су њих двојица пре убиства седели мирно и да је касније, док је седела испред куће, чула пуцње.

Пантовић је у судници рекао да је њена прича чиста измишљотина и да је лако пронаћи таксисте и проверити да ли су му доносили било какав новац - "Јер није то Америка".

- Није тачно да било шта нисам платио, у кући сам преспавао само једном, све остало је било у мотелу и све сам платио - рекао је оптужени.

У судници је јуче прочитан налаз Хитне медицинске помоћу у Мојковцу, у којем пише да се Пантовић због повреда јавио 8. априла 2021. године и лекарима рекао да је повређен приликом пада са мотоцикла, о чему је обавештена мојковачка полиција.

Пантовић је јуче тврдио да га је тада звао Зоран и молио да га не пријави полицији уз обећање да ће му за петнаестак дана вратити дуг.

Пантовић је раније тврдио да је у Ашанина пуцао након што га је овај малтретирао и пошто је почео да прети "какве ће гадости радити" његовој ћерки од 12 година и две године старијем сину. Тврдио је и да је пуцао у жељи да се одбрани.

Према оптужници коју је потврдио Виши суд, Пантовић је 25. априла 2021. године, у угоститељском објекту "Крстац" у истоименом месту код Мојковца, на подмукао начин убио Ашанина.

У истом предмету суђено је и Велимиру Љујићу (66) из Мојковца, због помагања учиниоцу након извршења дела. Због смрти, против њега обустављен је поступак.

Суђење се наставља 30. маја.