Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЛИЦАЈАЦ ПОМОГАО МАРЈАНОВИЋУ ДА САКРИЈЕ ТРАГОВЕ? Инспектор шокирао тврдњом: Кључни доказ нестао из Јелениног телефона!

27.07.2022. 08:47
Пише:
Србија Данас/Информер
Jelena i Zoran
Јелена и Зоран / Извор: Фото: FacebookPrintscreen/Srbija Danas/YoutubePrintscreen/Goli живот

Жарко Поповић Поп, пензионисани инспектор који је први водио истрагу убиства Јелене Марјановић 2. априла 2016. у Борчи, тврди да је један његов колега штитио убицу.

Тај полицајац је, према Жарковим тврдњама, на увиђају узео телефон убијене Јелене и из њега избрисао све слике и снимке!

- Убеђен сам да је тај инспектор то урадио јер је пријатељ Јелениног мужа Зорана - казао је Поповић, који је у време злочина био шеф Одсека за увиђајно-оперативне послове београдске полиције.

МИСТЕРИЈА КОЈА БУНИ СТРУЧЊАКЕ - КАДА ЈЕ ЗАПРАВО УБИЈЕНА ЈЕЛЕНА МАРЈАНОВИЋ? Повреде на њеном телу и крв са друге стране насипа указују само на ово

МИСТЕРИЈА КОЈА БУНИ СТРУЧЊАКЕ - КАДА ЈЕ ЗАПРАВО УБИЈЕНА ЈЕЛЕНА МАРЈАНОВИЋ? Повреде на њеном телу и крв са друге стране насипа указују само на ово

ЗАШТО НА ЗОРАНУ НИЈЕ БИЛО ЈЕЛЕНИНЕ КРВИ? Сведок открио кључни доказ, разрешена највећа мистерија убиства певачице

ЗАШТО НА ЗОРАНУ НИЈЕ БИЛО ЈЕЛЕНИНЕ КРВИ? Сведок открио кључни доказ, разрешена највећа мистерија убиства певачице

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД НАСЕЉА ТРЕШЊА: Младић (17) тешко повређен - хитно пребачен у болницу

ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД НАСЕЉА ТРЕШЊА: Младић (17) тешко повређен - хитно пребачен у болницу

Подељена кривица

Жарко признаје да је током увиђаја и истраге убиства било опструкција, као и пропуста, али не жели да сва кривица за то падне на полицију.

- Ми одавно имамо тужилачку истрагу и полиција је ту да само извршава налоге тужиоца. На пример, страшно је то што је кућа Зорана Марјановића детаљно претресена тек 16 дана након проналаска Јелениног тела. Ипак, не могу да кажем ни да је полиција ту сасвим невина, јер је требало одмах да се тражи одобрење од тужиоца за претрес. Друга ствар, кад је пронађено тело у каналу код насипа у Борчи, није га требало ставити на земљу, већ на посебно платно како би се очували трагови. Стицајем околности, тужилац је у то време био заузет, па је тело лежало на земљи неколико сати док он није стигао, а било је веома топло напољу, што убрзава трулежне процесе на лешу - каже Поповић.

Према његовим речима, на увиђају су тада биле његове колеге из одељења за увиђаје, али су убрзо стигли и инспектори за крвне и сексуалне деликте, који су преузели истрагу.

- Један од тих инспектора, који више не ради у одељењу за крвне и сексуалне деликте, али је и даље запослен у полицији, буквално је накратко украо Јеленин телефон и брзо обрисао комплетну галерију са фотографијама и видео-снимцима. Уверен сам да је у телефону било свега и свачега! Јелена је била јавна личност и те фотографије би много помогле у истрази. Тврдим да је тај инспектор познавао Зорана Марјановића и да је урадио то да би му учинио услугу и да би га заштитио. Страшно је и то што је тај инспектор и даље запослен у полицији. Против њега је требало да буде поднета кривична пријава за ометање истраге и уништавање доказа и требало је да добије отказ - рекао је Поповић, који је уверен да је Јеленин муж Зоран крив за убиство и не крије задовољство што је Марјановић у петак првостепено осуђен на 40 година затвора.

Поповић је, иначе, жестоко реаговао и на изјаву бивше државне секретарке у МУП Дијане Хркаловић, која је недавно на ТВ Хепи изјавила да је Јелена клечала и молила убицу да јој поштеди живот на насипу.

Žarko Popović Pop
Жарко Поповић Поп / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Goli живот

- Хркаловићка није компетентна да прича о раду полиције. Она је била на неком курсу у БИА и онда је постала државни секретар у МУП. Она нема искуство да прича о раду полиције, јер она не зна ништа о томе. Страшно је што прича о Јеленином убиству као да је она све то помно пратила, а сви у полицији знају ко је и шта је она - каже Поповић и додаје:

- Тврдња да је Јелена била на коленима и да је молила убицу да је не убије није реална. Када је форензичка екипа радила увиђај, уочене су повреде на Јелениној глави у теменом делу. Те повреде су биле уске и оштрих ивица, што је указивало да је она ударана неким великим месарским ножем или чак сатаром. Кад је примила прве ударце, она је стајала, а онда је од шока и бола пала на колена, што је разумљиво, и тада је задобила још удараца. Онолики број и јачина којом су задати ударци говори нам да је убица био у јаком афектном стању - наводи он. 

Нема доказа?

Подсетимо, тело Јелене Марјановић, певачице "Гранда", пронађено је 3. априла 2016, након 20 сати потраге, у каналу у Борчи. Зоран је ухапшен 15. септембра 2017. и провео је у притвору десет месеци, а након тога се бранио са слободе све до 22. јула и изрицања пресуде од 40 година затвора, када му је поново одређен притвор.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Марјановић све време тврди да није убио супругу, а његови браниоци истичу да је осуђен без иједног чврстог доказа. 

Дијана: Јелена је клечала и молила Зорана да је не убије

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП, прексиноћ је на ТВ Хепи изнела шокантан детаљ о последњим тренуцима Јелене Марјановић.

Дијана, наиме, тврди да је Јелена на коленима молила свог мужа Зорана да је не убије!

- Ја нисам била укључена у истрагу, али сви смо у МУП знали да је Зоран Марјановић убица. То је апсолутно био злочин из страсти. Она је клечала, молила га је да је не убије. По мом мишљењу, ту су мотиви посесивност и љубомора - рекла је Дијана.

Она је подсетила и на чудно понашање Зорана и његове породице.

Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: АТА images

- Мени је било упечатљиво што је Зоран 1990, тада десетогодишњак, по наговору своје мајке, дао интервју у коме је говорио о путовању у неки "астрални свет". Дете од десет година прича о путовању у "астрални свет", о неким "астралним пројекцијама"?!? А када га новинарка пита: "Шта је то астрални свет?", Зоран одговара да је то свет мртвих. Он, наводно, кроз снове има те некакве визије, путује по тим астралним пројекцијама. Каже да има четири негативна нивоа и седам позитивних, а на питање какви су ти негативни нивои он одговара да су везани за убице. Дете од десет година прича о убицама, о некаквом "Граду мртвих" - чудила се бивша државна секретарка, којој се тренутно суди због трговине утицајем јер је, наводно, штитила Вељка Беливука и његов кољачки клан.

Хркаловићевој је чудно и то што је јавност подељена по питању Зоранове кривице за Јеленино убиство.

- Зоран је крив, осуђен је по закону на 40 година затвора као свирепи убица. Мислим да ту треба ставити тачку и осудити у јавности тог човека, као што га је суд осудио, за свирепи злочин из страсти. Жао ми је и што поједини медији нападају начин вођења те истраге, јер ју је водио сада покојни инспектор Дејан Јовић. Они тако нападају човека који не може да се брани, који је сада мртав и то просто није људски - рекла је Дијана.