Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОРШЕИ, СКУПОЦЕНИ САТОВИ И НОВАЦ У КЕСАМА! Стеже се обруч око Звицера - нови удар на вођу кавчана, данас пао његов јатак (ВИДЕО)

28.11.2022. 21:25
Пише:
Србија Данас/24 седам
Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua/Shutterstock

Хапшењем Едина Гачанина (40), познатијег као Тито и Дино, као и јучерашњом великом акцијом европске полиције у којој је заплењено 115 килограма кокаина за који се претпоставља да припада "кавачком клану", дефинитивно се стеже обруч око Радоја Звицера.

 Тиме што је "пао" Тито Звицер је на неки начин обезглављен и многи верују да је он следећи на листи за затвор, поред оне за одстрел на којој, после убиства Јована Вукотића, вође "шкаљарског клана", заузима прво место.

Един Гачанин, који је годинама био мистерија за европске полиције, како су саопштили Еуропол и холандска полиција, ухапшен је у Дубајиу у ком је проводио највише времена.

Шта радити када се уринарна инфекција често понавља?

Шта радити када се уринарна инфекција често понавља?

ЊЕГОВА МОЋ ПРЕВАЗИЛАЗИ ЧАК ЕЛ ЧАПА! Рођен у Србији, дошао на врх светске пирамиде криминала - ко је ухапшени Тито? (ВИДЕО)

ЊЕГОВА МОЋ ПРЕВАЗИЛАЗИ ЧАК ЕЛ ЧАПА! Рођен у Србији, дошао на врх светске пирамиде криминала - ко је ухапшени Тито? (ВИДЕО)

ПАО ВОЂА СУПЕР-КАРТЕЛА: Ухапшен МИСТЕРИОЗНИ нарко-бос Тито, Босанац у врху светских трговаца кокаином (ВИДЕО)

ПАО ВОЂА СУПЕР-КАРТЕЛА: Ухапшен МИСТЕРИОЗНИ нарко-бос Тито, Босанац у врху светских трговаца кокаином (ВИДЕО)

Мистериозни Тито је ухапшен у склопу велике међународне акције у којој је приведено укупно 49 људи, који су били вође и чланови такозваног "суперкартела", који је контролисао трећину трговине кокаином у Европи. Вођа овог картела је Холанђанин са пореклом из Босне и Херцеговине Един Гачанин. ДЕА Гачанина сматра једним од педесет највећих светских трговаца дрогом.

Истражитељи сумњају да је Гачанинов "суперкартел", дрогу увозио директно из Јужне Америке у европске луке и да је блиско сарађивао са недвано ухапшеном криминалном групом која се доводи у везу са "кавачким кланом".

Радоје Звицер, вођа "кавчана", за кога се верује да је руководио озлоглашеном криминалном групом Вељка Беливука, избегао је у фебруару хапшење у Црној Гори и побегао у Јужну Америку, а веровало се да му је уточиште пружио управо Един Гачанин звани Тито. Осим њега, помињало се да га скрива и такође одбегли Новобеограђанин Дејан Стојановић Кека.

Пабло Ескобар из Европе

До података о Едину Гачанину дошло се сарадњом америчке ДЕА и холандских власти. Према њиховим проценама, само преко луке Ротердам се на годишњем нивоу прокријумчари око 100 тона кокаина из Јужне Америке, а картел "Пабла Ескобара из Европе", како ДЕА назива Гачанина, држи монопол у том кријумчарењу, јер најмање једна трећина дроге која из Јужне Америке дође у Холандију припада њима.

За потребе шверца дроге, Тито је у Перуу основао компанију која се формално бави текстилом, док у Холандији, Словенији, Босни, Шпанији, Белгији и Дубаиу пере новац.

Криминална група на чијем су разотркивању светске полиције и америчка ДЕА радиле годинама, пала је у акцији "Пустињско светло" која је реализована захваљујући дешифрованој "Скај" комуникацији. На снимку који су објавили Европол и холандска полиција види се да је све што су у овој великој међународној акцији истражитељи запленили вредно милијарде.

У једној од гаража која је регистрована као рентакар агенција "Магна" снимљено је на десетине аутомобила марке "ферари" металик сиве боје, али и других луксузних марки као што су "порше" и "ламборгини", а у другој су и мотори "харли дејвидсон". У луксузним вилама са базенима, које су претраживали пронађено је на стотине брендираних сатова, који вреде право богатство, а међу заплењеним стварима су разне уметнине.

Новац по фиокама

Полиција и агенти Европола и ДЕА су са полицијским псима претраживали све "штекове" ухапшених припадника клана, а том приликом пронађена је огромна количина новца скривена на разним местима, а између осталог и по кесама, кантама, фиокама.

Поред свих скупоцених ствари пронађено је и на десетине, како се претпоставља, лажних пасоша, које су користили шверцери кокаина. Уз помоћ лажних пасоша и позајмљених идентитета границе као од шале прелази и Звицер.

У великој европској акцији која је спроведена у Холандији, Белгији, Луксембургу и Београду, осим више ухапшених особа, заплењена је и дрога која је, како се сумња, припадала "кавачком клану". Да ли ће Звицеров јатак Тито откуцати вођу "кавчана" и где се налази, па би потом уследило и његово хапшење, за сада може само да се нагађа.

Многи блиски "кавачком клану" верују да се, после откривања дроге и хапшења Гачанина, Звицер скрива код другог јатака Дејана Стојановића Кеке, који је наводно негде у Јужној Америци и нико са сигурношћу не може да тврди где тачно. Други, пак, верују да управо тамо неће бити, јер се плаши и Кекиног хапшења и да не падне са њим, односно да је већ потражио своје уходане канале са Косова и из Албаније.

Где год да се Радоје Звицер претпоставља се да ће у здруженој акцији агената ДЕА и европске полиције, бити откривен и ухапшен. Неки други сматрају да су му многобројне операције помогле да толико промени лични опис да га ни рођена мајка не би препознала, па ни све полиције света којима успешно измиче.