Utorak 19. mar 2024.
Radoje Zvicer

PORŠEI, SKUPOCENI SATOVI I NOVAC U KESAMA! Steže se obruč oko Zvicera - novi udar na vođu kavčana, danas pao njegov jatak (VIDEO)

Foto: detective-info.com.ua/Shutterstock
Hapšenjem Edina Gačanina (40), poznatijeg kao Tito i Dino, kao i jučerašnjom velikom akcijom evropske policije u kojoj je zaplenjeno 115 kilograma kokaina za koji se pretpostavlja da pripada "kavačkom klanu", definitivno se steže obruč oko Radoja Zvicera.

 Time što je "pao" Tito Zvicer je na neki način obezglavljen i mnogi veruju da je on sledeći na listi za zatvor, pored one za odstrel na kojoj, posle ubistva Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog klana", zauzima prvo mesto.

Edin Gačanin, koji je godinama bio misterija za evropske policije, kako su saopštili Europol i holandska policija, uhapšen je u Dubajiu u kom je provodio najviše vremena.

Šta raditi kada se urinarna infekcija često ponavlja?

Šta raditi kada se urinarna infekcija često ponavlja?

NJEGOVA MOĆ PREVAZILAZI ČAK EL ČAPA! Rođen u Srbiji, došao na vrh svetske piramide kriminala - ko je uhapšeni Tito? (VIDEO)

NJEGOVA MOĆ PREVAZILAZI ČAK EL ČAPA! Rođen u Srbiji, došao na vrh svetske piramide kriminala - ko je uhapšeni Tito? (VIDEO)

PAO VOĐA SUPER-KARTELA: Uhapšen MISTERIOZNI narko-bos Tito, Bosanac u vrhu svetskih trgovaca kokainom (VIDEO)

PAO VOĐA SUPER-KARTELA: Uhapšen MISTERIOZNI narko-bos Tito, Bosanac u vrhu svetskih trgovaca kokainom (VIDEO)

Misteriozni Tito je uhapšen u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je privedeno ukupno 49 ljudi, koji su bili vođe i članovi takozvanog "superkartela", koji je kontrolisao trećinu trgovine kokainom u Evropi. Vođa ovog kartela je Holanđanin sa poreklom iz Bosne i Hercegovine Edin Gačanin. DEA Gačanina smatra jednim od pedeset najvećih svetskih trgovaca drogom.

Istražitelji sumnjaju da je Gačaninov "superkartel", drogu uvozio direktno iz Južne Amerike u evropske luke i da je blisko sarađivao sa nedvano uhapšenom kriminalnom grupom koja se dovodi u vezu sa "kavačkim klanom".

Radoje Zvicer, vođa "kavčana", za koga se veruje da je rukovodio ozloglašenom kriminalnom grupom Veljka Belivuka, izbegao je u februaru hapšenje u Crnoj Gori i pobegao u Južnu Ameriku, a verovalo se da mu je utočište pružio upravo Edin Gačanin zvani Tito. Osim njega, pominjalo se da ga skriva i takođe odbegli Novobeograđanin Dejan Stojanović Keka.

Pablo Eskobar iz Evrope

Do podataka o Edinu Gačaninu došlo se saradnjom američke DEA i holandskih vlasti. Prema njihovim procenama, samo preko luke Roterdam se na godišnjem nivou prokrijumčari oko 100 tona kokaina iz Južne Amerike, a kartel "Pabla Eskobara iz Evrope", kako DEA naziva Gačanina, drži monopol u tom krijumčarenju, jer najmanje jedna trećina droge koja iz Južne Amerike dođe u Holandiju pripada njima.

Za potrebe šverca droge, Tito je u Peruu osnovao kompaniju koja se formalno bavi tekstilom, dok u Holandiji, Sloveniji, Bosni, Španiji, Belgiji i Dubaiu pere novac.

Kriminalna grupa na čijem su razotrkivanju svetske policije i američka DEA radile godinama, pala je u akciji "Pustinjsko svetlo" koja je realizovana zahvaljujući dešifrovanoj "Skaj" komunikaciji. Na snimku koji su objavili Evropol i holandska policija vidi se da je sve što su u ovoj velikoj međunarodnoj akciji istražitelji zaplenili vredno milijarde.

U jednoj od garaža koja je registrovana kao rentakar agencija "Magna" snimljeno je na desetine automobila marke "ferari" metalik sive boje, ali i drugih luksuznih marki kao što su "porše" i "lamborgini", a u drugoj su i motori "harli dejvidson". U luksuznim vilama sa bazenima, koje su pretraživali pronađeno je na stotine brendiranih satova, koji vrede pravo bogatstvo, a među zaplenjenim stvarima su razne umetnine.

Novac po fiokama

Policija i agenti Evropola i DEA su sa policijskim psima pretraživali sve "štekove" uhapšenih pripadnika klana, a tom prilikom pronađena je ogromna količina novca skrivena na raznim mestima, a između ostalog i po kesama, kantama, fiokama.

Pored svih skupocenih stvari pronađeno je i na desetine, kako se pretpostavlja, lažnih pasoša, koje su koristili šverceri kokaina. Uz pomoć lažnih pasoša i pozajmljenih identiteta granice kao od šale prelazi i Zvicer.

U velikoj evropskoj akciji koja je sprovedena u Holandiji, Belgiji, Luksemburgu i Beogradu, osim više uhapšenih osoba, zaplenjena je i droga koja je, kako se sumnja, pripadala "kavačkom klanu". Da li će Zvicerov jatak Tito otkucati vođu "kavčana" i gde se nalazi, pa bi potom usledilo i njegovo hapšenje, za sada može samo da se nagađa.

Mnogi bliski "kavačkom klanu" veruju da se, posle otkrivanja droge i hapšenja Gačanina, Zvicer skriva kod drugog jataka Dejana Stojanovića Keke, koji je navodno negde u Južnoj Americi i niko sa sigurnošću ne može da tvrdi gde tačno. Drugi, pak, veruju da upravo tamo neće biti, jer se plaši i Kekinog hapšenja i da ne padne sa njim, odnosno da je već potražio svoje uhodane kanale sa Kosova i iz Albanije.

Gde god da se Radoje Zvicer pretpostavlja se da će u združenoj akciji agenata DEA i evropske policije, biti otkriven i uhapšen. Neki drugi smatraju da su mu mnogobrojne operacije pomogle da toliko promeni lični opis da ga ni rođena majka ne bi prepoznala, pa ni sve policije sveta kojima uspešno izmiče.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd