Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОМЕНИО ДРЕС И ЗАИГРАО ЗА КАВЧАНЕ: Ко је Краљевчанин који је умешан у убиства десеторице Шкаљараца?

26.07.2021. 07:18
Пише:
Србија Данас/Блиц
Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: Profimedia/ilustracija/detective-info.com.ua

Извор из безбедносних кругова каже да би полиције Србије, Црне Горе, али и Грчке, Шпаније и Турске, требало да покушају да утврде улогу Краљевчанина

Нестанак више мушкараца повезаних са шкаљарским криминалним кланом у безбедносним круговима повезује се с Краљевчанином (51) који је годинама становао у Бару.

ШИФРЕ, ТАЧНА САТНИЦА, КОНТРАПРАТЊА: Беливука и Месара обучавао ПРОФЕСИОНАЛАЦ? Њихово делање указује само на једно

ШИФРЕ, ТАЧНА САТНИЦА, КОНТРАПРАТЊА: Беливука и Месара обучавао ПРОФЕСИОНАЛАЦ? Њихово делање указује само на једно

ТИНЕЈЏЕРА УДАРИЛА СТРУЈА У ПАРАЋИНУ: Попео се на ВАГОН ВОЗА, хитно хоспитализован

ТИНЕЈЏЕРА УДАРИЛА СТРУЈА У ПАРАЋИНУ: Попео се на ВАГОН ВОЗА, хитно хоспитализован

УЖАС У ЗАКЛОПАЧИ: Питбул РАСТРГАО руку детету (13) и нанео му тешке телесне повреде

УЖАС У ЗАКЛОПАЧИ: Питбул РАСТРГАО руку детету (13) и нанео му тешке телесне повреде

Извор из безбедносних кругова каже да би полиције Србије, Црне Горе, али и Грчке, Шпаније и Турске, требало да покушају да утврде улогу Краљевчанина у наводно најмање десет убистава чланова шкаљарског криминалног клана.

- Његово име није поменуто ни након акција хапшења врхушке кавачког криминалног клана и њихових сарадника у Београду, које сумњиче за више монструозних убистава - потврђено је из безбједносних кругова.

Како пишу "Вијести", у пиитању је педесетједногодишњак који је годинама наводно био део екипе сада покојног Баранина Алана Кожара, убијеног 23. јула прошле године у Грчкој. Крајем 2019. наводно је променио дрес и "заиграо" за кавчане...

- Црногорска полиција од фебруара не одговара "Вијестима" у вези са тим да ли је породица било ког од несталих црногорских држављана, повезаних са шкаљарцима, пријавила да су за нестанак њихових чланова фамилије одговорни Краљевчанин звани Капетан, Генерал или Фидел и двојица косовских држављана, али ни да ли су те информације провераване и ако јесу шта је утврђено - пишу Вијести и преносе да тамошња полиција није одговорила на питањна о "Капетановој" евентуалној улози у нестанку безбедносно интересантних особа Ј.Ј., Р.М., С.Л., Д.Х. и Николе Станишића, блиских шкаљарском криминалном клану, као и фризера из Бара А.С. који није имао криминални досије.

Наводе, како су из Управе полиције раније одговорили да им је званично пријављен нестанак Станишића и да их је породица Цетињанина Р.М. крајем фебруара обавестила да су изгубили контакт са њим. Мимо тога, пријављен им је једино нестанак фризера из Бара - А.С. који је био у родбинским односима са шкаљарцем Д.Х.

Од шест особа, за пет се наводно и даље трага. Специјално државно тужилашво и полиција успели су да пронађу само доказе да је Станишић отет и убијен, али његово беживотно тело нису пронашли. Крајем априла полиција је за смрт тог Подгоричанина осумњичила криминалну групу коју су наводно формирали Которани Слободан Кашћелан (58) и Радоје Звицер (39), Никшићанин Радоје Живковић (35) звани Жути и Подгоричанин Милан Вујотић (39).

Slobodan Kašćelan
Слободан Кашћелан / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен

Тада су у акцији Сектора за борбу против криминала и Специјалног државног тужилаштва ухапшени Кашћелан, његов телохранитељ Владимир Вучковић (46) из Херцег Новог, Которани Милош Радоњић (35), Крсто Марош (43) и Зоран Кажић (46), као и Подгоричанин Дарко Прелевић (31) настањен у Пљевљима. Након одлуке судије за истрагу Вишег суда да по истеку тужилачког задржавања не одреди притвор шесторици ухапшених, одвођење у Истражни затвор избегли су и Радоњић, Марош и Прелевић, а Кашћелан, Вучковић и Кажић поново су ухапшени и спроведени у Спуж. У тој акцији хапшење су избегли Звицер, Живковић, Вујотић, Срђа Јуришевић (39) који је такође Кашћеланов телохранитељ, Которани Драган (40) и Милан Кнежевић (39) и Подгоричанин Александар Драгићевић (35). Кривичном пријавом обухваћен је и Никшићанин Здравко Перуновић (45), који је од раније у спушком затвору.

Станишић, близак шкаљарском криминалном клану, нестао је последњег дана јула 2020. године, након што се наводно са Цетиња мотоциклом упутио ка Котору. Ни након расветљавања тог убиства, за које су осумњичили врх кавачког криминалног клана, полиција није одговорила на питања о Краљевчанину.

"Вијести" преносе и да је извор из безбедносних кругова казао је да би полиције Србије, Црне Горе, али и Грчке, Шпаније и Турске, требало да покушају да утврде евентуалну улогу Краљевчанина у најмање десет убистава чланова шкаљарског криминалног клана. Наводно, пре него је нестао Цетињанин Р. М. коме се у Истанбулу изгубио сваки траг, својој породици и пријатељима рекао је да ће се наћи са њим. Према сазнањима "Вијести", Краљевчанин је истог дана када је Цетињанин нестао комуницирао и са Ј. Ј. ком се сваки траг изгубио након што је слетео у Барселону.

Д.Х. и његов зет А.С. нестали су средином октобра, на подручју између Подгорице и Даниловграда. Полиција ни породицама није хтела да открива детаље из истраге, али су им рекли да су ту двојицу Барана тражили и на Жабљаку. Породица је раније испричала за "Вијести" да је А.С. тог дана рекао да иде до Подгорице да одвезе шуру Д.Х. и да ће се одмах вратити назад. Од тада му се изгубио сваки траг, а његова мајка више пута је тражила од полиције да јој одговоре што су учинили да нађу А.С. који је тог дана изашао из фризерског салона у коме је и радио.

Са Которанином Ј.Ј. породица нема комуникацију од 8. новембра, када је преко Словеније стигао на аеродром Марко Поло у Венецији, и одлетео у Барселону. Исти извор тврди да му се у том граду изгубио сваки траг.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Наводно и Србија је проверавала информације о том шкаљарцу, односно, да ли иза његовог нестанка стоји криминална група Вељка Беливука чији су чланови ухапшени почетком године у Београду. Извор из српске полиције тврди да су тамошње службе проверавале и информацију да ли је иста криминална група одговорна за отмицу и највјероватније ликвидацију Цетињанина Р.М. у Истанбулу.

Иако Краљевчанина нема међу ухапшенима ни у Србији нити Црној Гори, његово име и један од надимака - Капетан, обзнањени су средином седмице у аудио снимку разговора који наводно воде припадници Беливуковог клана. Снимак су објавили медији у Србији, уз објашњење да је разговор наводно вођен у октобру прошле године, када је припремана отмица и сурова ликвидација Лазара Вукићевића и Александра Шарца. Током договарања где да доведу жртве, којима је наводно речено да ће "да муче вепра" - Беливука, чланови те криминалне групе констатују да се Шарац препао и да не верује ни "Капетану, који му је шеф".

- Он М***** који му је шеф каже да напише само нешто што они знају - чује се на снимку.

Сви убијени били су повезани са шкаљарским криминалним кланом, а неки од њих су породицама, пре него су нестали, казали да иду на састанак са Краљевчанином за којег су наводно веровали да је и даље са њима.

Према истим информацијама, након двоструког убиства у Атини, када је шкаљарски криминални клан готово обезглављен ликвидацијом једног од вођа Игора Дедовића и његовог сарадника Стевана Стаматовића, Краљевчанин је међу шкаљарцима оптужио Подгоричанина С.Л. за издају.