Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАСКРИНКАНА ПОЗАДИНА УБИСТВА У КОТЕЖУ КОД ЈОВАНЕ ЈЕРЕМИЋ: У студио стигла АНОНИМНА порука - иза свега стоји СЕКТА?

25.12.2021. 12:46
Пише:
Србија Danas/Pink.rs
Jovana Jeremić
Јована Јеремић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк/Фацебоок

Психолог Душко Ђурђевић Дали сложио се са Пастуовићем, да се ради о младићу који је био под утицајем наркотика.

Давид Дудић, средином децембра, осумњичен је да је убио своју бабу у београдском насељу Котеж, након што јој је шрафцигером ископао очи, а затим јој нож забио у срце. Медији су преносили да је Дудић зависник од наркотика и да је на бабу насрнуо јер није желела више да му даје новац за дрогу.

ЖИВОТ ЦРН, А КОМБИНАЦИЈЕ ВЕСЕЛЕ: Шта Зоран Марјановић поручује својим одевним комадима?

ЖИВОТ ЦРН, А КОМБИНАЦИЈЕ ВЕСЕЛЕ: Шта Зоран Марјановић поручује својим одевним комадима?

"НЕШТО ТУ НЕ ШТИМА, НЕ СМЕ БИТИ ПУШТЕНА ИЗ ЗАТВОРА" Шокантне информације у јутарњем програму - Дијана планирала БЕКСТВО?!

"НЕШТО ТУ НЕ ШТИМА, НЕ СМЕ БИТИ ПУШТЕНА ИЗ ЗАТВОРА" Шокантне информације у јутарњем програму - Дијана планирала БЕКСТВО?!

УДЕС НА ПУТУ УЖИЦЕ-ЗЛАТИБОР: Две особе повређене - једну извлачили ватрогасци

УДЕС НА ПУТУ УЖИЦЕ-ЗЛАТИБОР: Две особе повређене - једну извлачили ватрогасци

Иначе, како су медији писали, Давид Дудић је био и Гробар групе Вељка Беливука. Након овога појавиле су се и разне теорије, а једна од њих је и да је све учињено под деловањем секте.

Током "Новог викенд јутра" на ТВ Пинк пуштен је и снимак разговора са мештанком, која је желела да остане анонимна, а која је изнела неколико тврдњи. Између осталог и да је несрећна жена била члан Јеховних сведока.

Jovana Jeremić
Јована Јеремић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Примила ме је једна фина насмејана женица, кућа је била пуна цвећа. Ја за покојницу не могу да кажем ништа лоше. Имала је и животиње. Живела је са сином. Он је две-три године млађи од мене. Љубазно ме је примила и обавила посао. Ја сам наставила да одлазим код ње. Док она ради свој посао, морате нешто да причате. Она је рекла да је продала стан у Београду и онда сам ја поставила питање: "Како сте ви из центра Београда дошли у село?", то је било пре 30 година. Да би она рекла да је продала стан, да је дошла овде да нађе свој мир. Међутим, кад сам ја одлазила, стално је наметала те теме да ће да дође судњи дан, да су ово последња времена.... То се назива "Јеховање". Није ме баш то нешто занимало, али сам се језиво осећала са тим причама. Жена није ништа мени лоше радила, само свој посао, али је питала да ли ја верујем у живот после смрти. Мене су потресале јако те приче о смрти. Она је после оболела од кичме. Знам да је пар година живела у Немачкој. Увек је била насмејана, била је дама, имала је држање. Каже да је морала да буде у Немачкој - рекла је жена која је желела да остане анонимна. 

Сектолог Димитрије Пастуовић говори како у овом случају нема примеса деловања секте, већ искључиво наркотика. Истиче и како је Дудић дефинитивно био у наркоманској кризи док је чинио овај ужасан злочин.

Dimitrije Pastulović
Димитрије Пастуловић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Да сам приметио да има ту деловања секте, нисам, али да има наркотика, јесам. Једни кажу да је то урадио за 100 евра, други не. Дечко је наркоман који је био у кризи, дефинитивно. Ако се неко нагледао секташких породица, онда сам то ја. Јеховини сведоци иду на то када је рањива породица, када је неко преминуо. Пут до пакла је поплочан добрим делима, баба је била сигурно у Јеховиним сведоцима, али је мали дефинитивно наркоман - рекао је Пастуовић.

Психолог Душко Ђурђевић Дали сложио се са Пастуовићем, да се ради о младићу који је био под утицајем наркотика, али је затим и подсетио како је цела породица већ дуже време имала низ проблема.

- Ја кроз своје виђење могу да се сложим са господином да је дечко био под дејством наркотика. Комплетна породица већ дужи низ година има проблеме, значи да ово није проблем од јуче, ово није проблем који је преко ноћи био. То већ траје дужи низ година, њихова комплетна ситуација која није како треба и то је морало да експлодира негде - рекао је Дали.

Duško Đurđević Dali
Душко Ђурђевић Дали / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Мирољуб Петровић истиче како је овај младић урадио монструозну ствар, а затим се запитао и како је за то сазнао. Петровић говори и да познаје рад Јеховних сведока, за које сматра да су досадни, али да сумња да би било ко од њих починио овакав злочин.

- Овај млади човек је урадио нешто монструозно, како је он ово сазнао? Под дејством наркотика могу лакше да почине та дела, а онда уђу у секту. Ја познајем рад јеховиних сведока, јесу мало досадни, куцају на врата, али колико ја знам, сумњам да би неко од њих починио овакав злочин. Они имају своја нека веровања, али су безопасни, каквих има заједница које раде на томе да убијају људе, организују ратове, извршавају геноциде, па криве друге за геноцид... Тако да се треба бавити правим узроком проблема - рекао је Петровић.

Miroljub Petrović
Мирољуб Петровић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк