Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО ЧУВЕНОГ ШКАЉАРЦА! У штек стану пронађена женска гардероба - ово су сви детаљи (ВИДЕО)

23.07.2022. 10:21
Пише:
Србија Danas/Vijesti.me
Crna Gora
Црна Гора / Извор: Профимедиа/илустрација

Полиција и тужилаштво расветлили су убиство високопозиционираног члана шкаљарског клана Милића Миње Шаковића и трагају за убицама чији идентитет им је познат.

Ту информацију потврдило је више извора укључених у истрагу мафијашке ликвидације у Будви.

Наводно, те особе обухваћене су допуном кривичне пријаве, коју је виша државна тужитељка Ана Радовић након убиства поднела против NN починиоца.

НАЈВЕЋИ ПОЖАР У ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ! Ватра гута Словенију - ватрена стихија стигла до граница Италије и Аустрије (ВИДЕО)

НАЈВЕЋИ ПОЖАР У ИСТОРИЈИ ЗЕМЉЕ! Ватра гута Словенију - ватрена стихија стигла до граница Италије и Аустрије (ВИДЕО)

ГРАЂАНИ СЛОВЕНИЈЕ НЕМАЈУ МИРА: Поново се разбуктао ЈЕЗИВИ ПОЖАР, евакуисано 500 људи (ФОТО)

ГРАЂАНИ СЛОВЕНИЈЕ НЕМАЈУ МИРА: Поново се разбуктао ЈЕЗИВИ ПОЖАР, евакуисано 500 људи (ФОТО)

НОВИ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ: Одложен састанак радног тима за Темељни уговор, познато шта је РАЗЛОГ

НОВИ ХАОС У ЦРНОЈ ГОРИ: Одложен састанак радног тима за Темељни уговор, познато шта је РАЗЛОГ

Према истим изворима, полицијски инспектори и форензичари су, по налогу Вишег државног тужилаштва, даноноћно радили на расветљавању убиства извршеног 17. јуна око 23.30 сати испод зидина будванског Старог града.

Извор из безбедносног сектора рекао је јуче за медије да су утврдили ко су помагачи убице, који су у једној подгоричкој продавници купили електрични тротинет коришћен у припреми злочина. У траг су им ушли након што су увезали снимке са надзорних камера постављених у главном граду.

У "штек стану" пронађена женска гардероба

Превозно средство које су набавили убици, пронађено је у "штек стану" из ког је егзекутор надгледао Подгоричанина.

Milić Minja Šaković
Милић Миња Шаковић / Извор: Фото: umrli.me

У том стану, између осталог, инспектори су пронашли женску перику, гардеробу коју је користио, више пари хируршких рукавица, остатке хране, опушке и личне ствари... Осим тога, истражитељи су пронашли и завој којим је обмотавао десну ногу док се кретао метрополом црногорског туризма - једно од могућих објашњења је да је њиме покрио тетоважу, а тиме и отежао да га неко препозна.

У том стану пронашли су и женску гардеробу коју је убица облачио док је прерушен у жену нагледао Шаковића, али и качкет који је убица носио сат пре ликвидације, док се, како се верује, припремао за убиство.

На свим тим стварима остало је мноштво биолошких трагова и отисака, који су им олакшали истрагу.

Изузимајући снимке са надзорних камера у Будви, инепектори су дошли и до једног, изузетог са објекта удаљеног стотинак метара од терасе кафића "Корковадо" у ком је Шаковић убијен. На том снимку виде се убица који око 22.30 сати шета Старим градом обучен у тексас бермуде, белу кошуљу дугих рукава, с плавим качкетом на глави, црно-белим патикама и беж женском торбицом.

Наводно и тада је надгледао Подгоричанина и осматрао терен.

Торбица коју је носио сат пре убиства била је преко његовог рамена и када је пришао столу за којим је с пријатељима седео један од шефова шкаљарског криминалног клана и у њега испалио шест хитаца.

Један потез помогао убици да побегне

Извор из истраге казао је да је егзекутор након убиства два пута пуцао увис, што је направило пометњу која му је помогла да побегне. Током бекства испала му је торбица у којој су полицајци пронашли и пиштољ.

Тај саговорник раније је описао убицу као голобрадог мушкарца старог око 35 година и високог око 170 центиметара, који је на себи имао белу кошуљу дугих рукава, бели качкет, бледе фармерке и црне патике.

Управа полиције ни Више државно тужилаштво нису се јавно оглашавали поводом расветљавања убиства Шаковића.

Да истрага иде у добром правцу, почетком јула саопштио је министар унутрашњих послова Филип Аџић, који је тада и најавио да ће надлежни "врло брзо имати конкретне резултате".

"Вијести" су почетком јула објавиле да је наводни шеф подгоричког огранка шкаљарског клана убијен свега неколико сати након што је у Будву стигао из Подгорице. Истражитељи су током истраге добили прецизне информације са ким се Шаковић срео након што је стигао у Будву, шта је радио и где је боравио.

Наводно, у Будву је стигао око 15 сати и одмах се у ресторану "The Олд Фисхерман’с Пуб" срео са својим млађим братом Новаком, а потом је отишао у ресторан "Хемингвеј", где је седео са пријатељем Е. Р.

Инспектори су утврдили да је Шаковић, нешто касније, са братом отишао на базен хотела "Авала", где им се око 18 сати придружио Ђ. И. Млађи Шаковић тада је отишао кући, а покојни Милић Шаковић и Ђ. И. остали су на базену неко време, након чега је и Подгоричанин отишао у стан у ком је боравио.

Инспектори сумњају да је егзекутору јављено да је Шаковић око 22 сата изашао из стана, због чега су и проверавали да ли се на снимцима надзорних камера са тог објекта види да ли га је неко надзирао у ноћи 17. јуна.