Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"РЕКАО САМ ДА ГА СЕ НЕ ПЛАШИМ, А ОНДА МЕ ЈЕ УБО НОЖЕМ У ВРАТ" Језиви детаљи покушаја убиства у Алексиначком руднику

27.12.2021. 16:07
Пише:
Србија Данас/Блиц
policija
полиција / Извор: Србија Данас

- Отишао је у зграду и вратио се, тек када је пришао на пола метра видео сам да има нож у рукама. Рекао сам му: "ја се тебе не плашим". Онда је замахнуо из лакта, право, и убо ме у врат испод гркљана. Вратио сам се два корака уназад и поклекнуо.

Овим речима Срђан Стојковић (40) из Алексиначких рудника, описао је начин на који га је 12. марта 2021. године ножем у врат убо Ранко Чампар (59) из Алексиначких рудника коме се суди у Вишем суду у Нишу под оптужбом за покушај убиства. Према оптужници, до свађе је дошло након што је Чампар пришао Стојковићу, Дејану Арсеновићу и Драгану Такову и упитао их ко ко је добациовао његовој пријатељици Марини Трајковић а након тога је рекао Стојковићу "ајде бежи одавде!" на шта му је овај му је одговорио да неће и да га се не плаши. Чампар је, према оптужници, отишао онда до стана узео обичан, метални, кухињски нож из есцајга, истрчао на улицу и избо Стојковића наневши му повреду опасну по живот.

БАЏУ СУ УБИЛЕ ЦИГАРЕТЕ: Служба је знала да му се спрема убиство, Слобин полицијски генерал имао моћне непријатеље (ВИДЕО)

БАЏУ СУ УБИЛЕ ЦИГАРЕТЕ: Служба је знала да му се спрема убиство, Слобин полицијски генерал имао моћне непријатеље (ВИДЕО)

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА: Сатерали ОСМОРИЦУ криминалаца тешких 60 МИЛИОНА у ћошак - харали су ТРИ године без конкуренције

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА: Сатерали ОСМОРИЦУ криминалаца тешких 60 МИЛИОНА у ћошак - харали су ТРИ године без конкуренције

МИКА АЛЕКСИЋ СЕ СУТРА БРАНИ НА СУДУ? Ево шта се дешава са учитељем глуме осумњиченим за СИЛОВАЊЕ

МИКА АЛЕКСИЋ СЕ СУТРА БРАНИ НА СУДУ? Ево шта се дешава са учитељем глуме осумњиченим за СИЛОВАЊЕ

Стојковић је данас испричао да је пошао са Дејаном код њега по тестеру када су срели на улици Чампара који је разговарао са Таковим, након чега је дошло до расправе између Ранка и Дејана те да му није познато око чега су се расправљали.

- Рекао ми је: "момак, помери се, ти немаш шта да тражиш“ на шта сам рекао да имам права да будем на улици. Пре него што је отишао у зграду, можда је Ранко рекао: "е сада ћеш да видиш ко сам“. Вратио се после четири, пет минута и тек када је пришао левом руком је извадио нож из десног рукава и убо ме у врат, после чега га је Дејан ударио дрвеним колцем како ме не би поново убо, рекао је Стојковић.

Чампар је на прошлом рочишту у одбрани навео да га је прво Дејан ударио колцем у главу, па Стојковић турпијом за оштрење тестере након чега је Дејан замахнуо ножем "скакавцем“ да га убоде, али га је промашио и убо Стојковића. Но, Стојковић је данас изјавио да он није имао турпију за оштрење тестере у руци, да Дејан није имао "скакавац" и да му је повреду нанео Чампар.

Одбрана Чампара приговорила је сведочењу Стојковића, истичући да је исказ потпуно контрадикторан ономе што је говорио у тужилаштву, где је поред осталог навео да уопште није видео нож док сада тврди да је нож био "шарен".

За разлику од Стојковића, који је испричао да је од уласка Чампара по нож до поновног изласка, прошло четири, пет мнута, Арсеновић је испричао да се све одиграло "брзином светлости".

- Стајали смо Срђан, Драган и ја у полукругу, на метар растојања, када је из зграде истрчао Чампар и уитао: "ко је добацивао мојој девојци?" Срђан га је питао: "којој девојци?" а он му је рекао: "тебе мали ништа нисам питао, губи се". Срђан му је рекао да неће а онда је Ранко утрчао у зграду, једнако брзо као што је и истрчао. Све се десило за десетак секунди. Срђан се сагнуо да дохвати тестеру када га је убо ножем одозго на доле у врат. Узео сам једну мотку и два пута га ударио након чега је побегао. Срђан је почео да кркља, крв му је ишла на уста, ставио сам му крпу на врат и одвезао га у Хитну помоћ, испричао је Арсеновић своју верзију крваве туче. Он је рекао да је нож видео тек када је Чампар кренуо према њему али да није видео његов облик. Арсеновић је негирао све што је Чампар навео у својој одбрани рекавши да није вређао његову пријатељицу Марину, да није имао никакав нож у руци којим је убо Срђана када је промашио Ранка, да није ударио Ранка пре него што је овај избо Срђана те да Срђан није ударио Ранка турпијом.

Суђење се наставља у фебруару када ће сведочити Драган Таков, који је кажњен са 20.000 динара јер се није појавио пред судом а уредно је позван.

"Само донеси нож, и случај је решен"

Оптужени Чампар, поставио је само само једно питање Арсеновићу.

-Нека каже када ће да донесе нож? Нека лепо донесе нож којим је избо дечка и решен је случај. То је шпицаст нож, рекао је Чампар. Његов бранилац Живко Ракоњац приговорио је и исказу Арсеновића јер је контрадикторан са оним што је изјављивао у тужилаштву. Чампар тврди да није крив и да није ножем убо Стојковића. Он тврди да су га Дејан и Срђан напали први а да је Дејан покушао да га убоде "скакавцем", али га је промашио и погодио Срђана у врат. И Чампар је на прошлом рочишту променио део исказа датог у тужилаштву "да је ножем из есцајга замахнуо и задао један ударац Стојковићу али да не зна где", рекавши пред судом да никога није убо већ да је Стојковића повредио Арсеновић када је њега промашио. На питање судије Мирка Драшковића зашто је променио одбрану, Чампар је рекао да му на саслушању у полицији и тужилаштву није указана адекватна медицинска помоћ због чега је први део његовог исказа "истинит" а а да је други наводно само "преписан из полицијске пријаве". Он се брани са слободе јер му је на прошлом рочишту укинут притвор уз обавезу да се јавља полицији сваког понедељка. Чампар 2013.године већ осуђиван на три године затвора за покушај убиства ножем али се оштећени, како истиче његова одбрана, није придружио гоњењу нити је истакао имовински захтев.