Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРАГЕДИЈЕ КОЈЕ СУ ЗАВИЛЕ У ЦРНО ПОРОДИЦЕ СРПСКИХ ПОЛИТИЧАРА И ФУНКЦИОНЕРА: Мистериозне смрти деце, самоубиства, убиства...

20.01.2022. 13:42
Пише:
Србија Данас/Курир
Užas
Ужас

Трагедије које су потресле Србију

Не мали број српских политичара и функционера задесиле су велике породичне трагедије протеклих деценија.

СТВАРИ СЕ МЕЊАЈУ… Сазнајте у какав тип објекта познате личности ДАНАС инвестирају

СТВАРИ СЕ МЕЊАЈУ… Сазнајте у какав тип објекта познате личности ДАНАС инвестирају

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Новак Ђоковић већ две године помаже да се пронађе лек против короне

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Новак Ђоковић већ две године помаже да се пронађе лек против короне

СВЕ О БОЛОВАЊУ АКО СТЕ ЗАРАЖЕНИ ОМИКРОНОМ: Цела породица хитно МОРА У ИЗОЛАЦИЈУ на ПЕТ дана, а ево и кад је најбоље да се тестирају

СВЕ О БОЛОВАЊУ АКО СТЕ ЗАРАЖЕНИ ОМИКРОНОМ: Цела породица хитно МОРА У ИЗОЛАЦИЈУ на ПЕТ дана, а ево и кад је најбоље да се тестирају

АЛЕКСАНДРА ЈАНКОВИЋ, БИВША НАРОДНА ПОСЛАНИЦА

Погинула јој ћерка од 16 година

Јанковићева је изгубила ћерку Ану која је трагично настрадала када је имала само 16 година. Она је, наиме, пала са неограђене терасе и остала мртва на лицу места.

Годинама касније Александра Јанковић, иначе клинички психолог, изјавила је да живи онако како мисли да би њена ћерка волела.

РАТКО МЛАДИЋ, НЕКАДАШЊИ ГЕНЕРАЛ

Ћерка Ана извршила самоубиство

Према званичној верзији, 24. марта 1994. године, Ана Младић (24) починила је самоубиство очевим пиштољем у породичној кући у којој су у то време били њени брат и мајка. Тада је син Ратка Младића и Анин брат испричао да се сећа свега, као и да никада неће заборавити ову трагедију.

Ratko Mladić
Ратко Младић / Извор: Профимедиа/илустрација

Сам Ратко Младић није желео да верује да му је ћерка извршила самоубиство. Он је тврдио да је његова ћерка погинула "од српске руке", а после хапшења је чак рекао и да зна имена наводних убица.

БРАНКО БАТА БУЛАТОВИЋ, БИВШИ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ФСС

Ћерка изненада умрла

Октобра 2021. изненада је преминула Ана Булатовић, ћерка убијеног Бранка Бате Булатовића, некадашњег генералног секретара Фудбалског савеза Србије и Црне Горе. Она је преминула у 39 години живота од срчаног удара.

Иначе, Бранко Бата Булатовић је убијен 24. марта 2004. испред просторија Фудбалског савеза Србије, а брзо након што су га упуцали подлегао је повредама и преминуо у 54. години живота.

ИВАН СТАМБОЛИЋ, БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ПРЕДСЕДНИШТВА СРБИЈЕ

Страдала у сумњивој саобраћајној несрећи

Ћерка Ивана Стамболића, Бојана, погинула је 1988. године у сумњивој саобраћајној несрећи у Будви. Мало пре тога дошло је до раскола између некада најбољих пријатеља, када је Слободан Милошевић забио нож у леђа Стамболићу, који га је и довео на место председника председништва ЦК СК Србије. Тада Милошевић ојачава државни апарат и окружује се послушницима, са којима ће отерати Стамболића из политичког живота Србије.

Милошевић је дошао на Бојанину сахрану, изјавио саучешће Стамболићу, али Иванова жена је одбила да му пружи руку. Убрзо, у новинама су почеле да излазе страшни наслови типа: "Стамболићу треба да се затре семе", због чега је Иван позвао свог некада најбољег пријатеља и питао га: "Докле, Слобо, ово", на шта му је овај одговорио: "Не знам што мене питаш, па ти, Иване, знаш да је штампа у Србији слободна!" То је био последњи пут да су разговарали. Стамболић је отет 25. августа 2000. године. Отела су га је петорица припадника Јединице за специјалне операције по наређењу Милорада Улемека Легије. Убијен је тако што је упуцан у потиљак са два метка. Пуцао је Бранко Берчек.

ЗЛАТАН БЕЧИЋ, ОДБОРНИК SPO-DSS

Заклао га син

Златана Бечића (55), одборника коалиције SPO-DSS 2016. године у Смедеревској Паланци заклао је његов син Игњат (21). Убиству је претходила породична свађа у дворишту породичне куће, а син је оцу задао више од 20 убода ножем, те му није му било спаса.

- Данас смо остали без Златана Бечића, драгог нам профе из Смедеревске Паланке. Златан Бечићч је био необично драг човек због ведрине и оптимизма који је ширио. Стрпљив, толерантан, образован, господски савладан, шармантан, одан. Велики губитак за све - написали су тада на сајту ДСС-а, чији је Бечић био члан.

САША ДУЈОВИЋ, БИВШИ ФУНКЦИОНЕР СРПСКЕ ДЕСНИЦЕ

Деца мучки убила старицу

Пре непуне три године Јелена Шпаговић, девојачко Дујовић, ухапшена је због сумње да је убила старицу Мајду Гаровић, док је њен рођени брат Момчило осумњичен да јој је помогао да прикрије злочин. Угљенисано тело несрећне жене пронађено је 20. јуна у Дунавској улици, код Крчедина.

Шпаговић и Дујовић су деца бившег посланика и другог човека странке Српска десница Саше Дујовића, који је преминуо у јулу 2021. у 54. години.

БОЖИДАР ДЕЛИЋНЕКАДАШЊИ РАДИКАЛ И ГЕНЕРАЛ

Убио му се унук током игре

Унук Божидара Делића трагично је страдао када је имао само 9 година. Он се обесио у својој соби у стану у Београду. Њега су родитељи пронашли обешеног у његовој соби, а највероватније је изгубио живот због учешћа у "Блацкоут изазову" на друштвеној мрежи ТикТок.

Božidar Delić
Божидар Делић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Иначе, тај "изазов" подразумева да деца ставе себи каиш око врата, стежу га и снимају тај чин мобилним телефоном све док не падну у несвест. "Игра гушења" или како се још зове "Изазов онесвешћивања" је, нажалост, тренд међу малишанима.

МОМИР БУЛАТОВИЋ, НЕКАДАШЊИ ПРЕДСЕДНИК ЦРНЕ ГОРЕ И САВЕЗНИ ПРЕМИЈЕР СРЈ

Син му преминуо у 21. години

Син Момира Булатовића, Бошко, преминуо је 2008. године после кратке и тешке болести у 21. години живота. Студирао је економију и био добар кошаркаш.

Пре три године Момира Булатовића издало је срце у родном селу Рачи после посете гробу никад прежаљеног сина Бошка.