Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СЕСТРЕ ИЗ ОБРЕНОВЦА НИСУ НАСТРАДАЛЕ ЗБОГ БОЈЛЕРА? Нови детаљи велике трагедије

04.10.2021. 07:48
Пише:
Србија Данас/Новости
Devojčice iz Obrenovca
Девојчице из Обреновца / Извор: Фото: Twitter/Printscreen/@Silvana71376830

Велика трагедија догодила у Обреновцу када су две девојчице страдале од струјног удара у стану у Карађорђевој улици

- Оставила сам их саме у стану тек други пут досад. Морала сам да идем на посао, иначе бих добила отказ. Није имао ко да их причува, а ја морам некако да зарадим за корицу хлеба. Рекла сам им да буду добре и да се чувају. А онда су ми јавили да су њих две погинуле. Шта ћу сад без мојих анђела - овако, за "Новости", у сузама и болу прича Марија Вујичић (24) из Обреновца, мајка Мие (7) и Мине (5), које су у суботу по подне страдале од струјног удара у купатилу. Њена најмлађа ћерка, стара три године, у тренутку инцидента била је у другој соби и није повређена.

ЧЕТИРИ САОБРАЋАЈКЕ У БЕОГРАДУ ТОКОМ НОЋИ! Хитна помоћ морала да интервенише више од 100 пута

ЧЕТИРИ САОБРАЋАЈКЕ У БЕОГРАДУ ТОКОМ НОЋИ! Хитна помоћ морала да интервенише више од 100 пута

ТРАГЕДИЈА КОЈУ ЋЕ СРБИЈА ПАМТИТИ - КО ЈЕ УБИО ПОРОДИЦУ ЂОКИЋ? Мапа кретања Горана, Гордане и Лидије кобне ноћи КРИЈЕ МИСТЕРИЈУ

ТРАГЕДИЈА КОЈУ ЋЕ СРБИЈА ПАМТИТИ - КО ЈЕ УБИО ПОРОДИЦУ ЂОКИЋ? Мапа кретања Горана, Гордане и Лидије кобне ноћи КРИЈЕ МИСТЕРИЈУ

ДОКТОРКА ОБЈАСНИЛА СВУ МОЋ ДЕЛТА СОЈА! Две недеље су довољне да завршите на респиратору

ДОКТОРКА ОБЈАСНИЛА СВУ МОЋ ДЕЛТА СОЈА! Две недеље су довољне да завршите на респиратору

Несрећа се догодила на шестом спрату зграде у Карађорђевој улици у центру Обреновца, где је ова самохрана мајка са три ћерке живела као подстанар последњих неколико месеци. Стан је јуче био запечаћен, а тела страдале деце послата су на обдукцију.

Беживотна тела девојчица пронашао је њихов кум Александар Маринковић. Комшије из ове вишеспратнице приметиле су да се вода из стана на шестом спрату слива све до трећег.

Лупали су на врата, али им нико није отварао. Позвале су власницу стана, која је одмах контактирала са Маријом, која је у том тренутку била на послу у расаднику, где ради за дневницу од 1.600 динара. Марија се уплашила и звала кума Александра, који је одмах одјурио тамо и затекао стравичан призор.

- Њих две су лежале на поду купатила, једна на другој, поред веш-машине - дрхтавим гласом прича Маринковић.

- Призор је био страшан. Мислим да их је убила струја из старе веш-машине, а не из бојлера. Ова старија је држала туш у руци, а млађа је имала опекотину дуж целог тела, на месту где је прошла струја. Биле су модре. Почео сам да их оживљавам, и супруга и ја, дозивали смо у помоћ, неко од комшија је позвао Хитну, која је дошла за неколико минута. Тад сам се сетио најмлађе девојчице. Отишао сам до дневног боравка и видео је како спава на кревету. Екипа Хитне више од сат времена покушавала је да реанимира моје кумице. Око 17 часова су констатовали смрт. Није им било спаса.

Маринковић каже да није тачно да је вода у стану била до колена, већ само на поду купатила. Бојлер је, наводи, промењен када се Марија овде уселила, те да зато сумња да је машина за веш убила девојчице док су се прскале водом. С обзиром на то да је Маријин супруг у затвору, кум је преузео бригу о овој самохраној мајци и њеним ћеркама.

Ожалошћена мајка каже да су биле више гладне него сите.

Гледајући у под, Марија тихо прича да је имала тежак живот. Њен отац је пре неколико година извршио самоубиство, тако што се запалио у кући. Муж који ју је, како каже, малтретирао, завршио је у затвору због обљубе њене дванаестогодишње сестре. Да цела ситуације буде гора, телефоном је снимао однос са девојчицом и показивао га пријатељима. Удала се са 17 година и каже да је тада кренуо њен пакао:

- Примам 20.000 динара дечјег додатка, али то оде на кирију коју плаћам 140 евра.

Најстарија је ишла у први разред, а две мале у вртић радним данима. Нисам имала коме да их оставим на чување. Кумови ми највише помажу, купили су за најстарију ћерку књиге, патике, школски ранац. Моје ћерке нису раздвајали од своје деце. Писали смо социјалним службама, тражила сам неку помоћ како не бих морала да радим, већ да будем са децом.

Одбијали су ме говорећи да сам способна за рад. И мени није тешко да идем на посао, али викендом нисам имала где да оставим ћеркице. Са мајком не разговарам, избацила ме је пре две године са децом на улицу, док сам имала температуру 40 степени. Покуцала сам кумовима на врата и они су ми притекли у помоћ.

Још увек није познат тачан датум сахране, јер су тела страдалих сестрица послата на обдукцију. Како каже Маринковић, очекује се да ће то бити завршено до уторка или среде, како би девојчице до краја недеље испратили на вечни починак.

ДАНАС ДАН ЖАЛОСТИ

Председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић јуче је изјавио да је седница општинског већа одлучила да данас буде проглашен Дан жалости на територији целе општине.

- Када погледате очи мајке која је изгубила две ћеркице схватите колико су све остале ствари због којих се секирамо и нервирамо свакодневно, потпуно неважне. Тужан, претужан дан за наш Обреновац. Почивајте у миру, анђели мали - написао је Чучковић на "фејсбуку".