Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПРЕТИО ЈЕ ДА ЋЕ СЕ ЗАПАЛИТИ АКО МУ УЗМУ БЕБУ" Шта се крије иза пожара у Сопоту - две особе страдале, сумња се да је подметнуто?

25.06.2021. 12:10
Пише:
Србија Данас/Блиц
Vatrogasci
Ватрогасци / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Према наводима медија одмах након што се несрећа и догодила, незванично се наводи да је пожар подметнуо сам Милан, након што им је Центар за социјални рад одузео бебу

Половином овог месеца, тачније 11. јуна, мештане насеља Раља код Сопота потресла је вест о пожару куће у којем се нађени мртви невенчани супружници Сања Рамић (28) и Милан Маринковић (34), док се тачан узрок трагедије још увек не зна.

ОГЛАСИО СЕ ЧЕДА НАКОН САСЛУШАЊА: Јовановић признао да је тукао власника "Физио центра"

ОГЛАСИО СЕ ЧЕДА НАКОН САСЛУШАЊА: Јовановић признао да је тукао власника "Физио центра"

НИЈЕ МУ СЕ ИШЛО У ИНОСТРАНСТВО, ПОСЛЕДЊИ ПУТ СЕ ЈАВИО СА ГРАНИЦЕ: Исповест мајке Алексинчанина који је настрадао у Немачкој

НИЈЕ МУ СЕ ИШЛО У ИНОСТРАНСТВО, ПОСЛЕДЊИ ПУТ СЕ ЈАВИО СА ГРАНИЦЕ: Исповест мајке Алексинчанина који је настрадао у Немачкој

СА 2,35 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ ВОЗИО ЦЕНТРОМ БЕОГРАДА: Полиција искључила из саобраћаја пијаног возача

СА 2,35 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ ВОЗИО ЦЕНТРОМ БЕОГРАДА: Полиција искључила из саобраћаја пијаног возача

Према наводима медија одмах након што се несрећа и догодила, незванично се наводи да је пожар подметнуо сам Милан, након што им је Центар за социјални рад одузео бебу коју су добили 2. јуна, услед непостојања услова да буду дететови старатељи.

Према речима мештана који су затечени у овој београдској општини, нема никакве сумње да је до пожара дошло након што је сам Милан стару кућу у којој је са Сањом ванбрачно живео, полио бензином, и тако исказао негодовање над одлуком коју је Социјално донело.

"Претио да ће се запалити, Социјално није реаговало"

- Они су живели у тој кући која је још од 2000. године била празна, и нису имали идеалне услове у њој. Није било струје, ни воде, те је Социјално убрзо након што се Сања породила, дошло и одузело им дечака ког су ванбрачно добили. Милан се јако радовао што је постао отац, и толику тугу није могао да поднесе. Запретио је Социјалној служби да ће се запалити уколико им се не врати беба, али они очигледно нису реаговали, па је до овог несрећног случаја и дошло - говори један од мешатана.

Како наводе даље, Социјално је то које би требало да сноси највећи део одговорности што су угашена два млада живота, те сматрају да су, уколико су мислила да немају услова да чувају дете, могли некако да им помогну.

- Социјално је дошло, и насилно им одузело дете. Ја живим у још горим условима, али су моји унучићи и деца са мном, јер им их ја не дам, нити ћу - говори Фета Селими, мештанин Раље.

Милан робијао 14 година

Према речима људи из Раља који су познавали овај пар, они нису били у финансијски најбољој ситуацији. Милан је због честих крађа стално робијао, па је тако 14 година, са прекидима, провео у затвору. Такође, имали су и психичких проблема.

- Милан је био јако вредан дечко. Сви за њега имамо само речи хвале. Увек је био ту када треба да се помогне. Пре него што се све ово догодило, он је средио њихову башту, желео је да стану на ноге - прича Фета Селими, а остали присутни мештани овог места климају главом и потврђују његове речи.

Ујак га избацио из куће

У истом овом месту, заправо неколико кућа од оне у којој је пар страдао, живи и Миланов ујак, рођени брат Миланове мајке. Они нису, према сазнањима годинама били у добрим односима, те га је ујак пре неколико година избацио из њихове породичне куће.

- Његова мајка је преминула. Мој отац је доживео инфаркт због Милана. Он је био будала, и као будала је отишао "на онај свет". Много нам је проблема направио. Не постоји викендица коју није покрао у селу. И мене је покрао. Скинуо ми је све олуке са куће, све гвожђе. Истина је да сам га избацио. Од малена је био проблематичан, и имао је психичке проблеме - прича Миланов ујак.

Миланова невенчана супруга је, говори даље ујак, из Крушевца. Милан ју је довео у Сопот, а након тога је, говори он, Сањина мајка покренула потерницу за ћерком.

- Они су први планирали да живе у Крушевцу, али су се ипак вратили. Ја сам му дао 6.000 динара како би могао да оде по њу. Касније смо од Сањине мајке сазнали да је она ментално оболела и да мора стално да посећује неуропсихијатра, и да пије брдо лекова. Тада сам рекао да ми таква особа није потребна у кући - објашњава даље ујак.

"Убићу те, запалићу те"

Када је о самом пожару реч, како наводи ујак, криво му је што су две младе особе умрле, те да не може да поверује да је његов сестрић Милан имао храбрости да запали себе и Сању бензином.

- Никако не могу да схватим да је он то на крају урадио. Он је стално претио мени како ће да ми запали кућу и викао "убићу те, запалићу те", али ко би рекао да ће на крају то себи и жени да уради - закључује ујак.

Мештани које смо затекли испред локалне продавнице који су испијали своју лименку пива, а за које Миланов ујак тврди да су били његови пријатељи, те да је са некима заједно чинио крађе и остала кривична дела, говоре да је Милан узео 5 литара бензина, полио себе и супругу, легао преко ње, и тако починио њихово убиство.

- Комшије су виделе да нешто гори, и тако смо их затекли мртве и изгореле. Милана је сахранила Општина, док је Сањино тело њена мајка однела за Крушевац, и тамо је сахранила - објашњавају мештани.

Милан желео да се пресели код ујака, он га није примио у кућу

О Милановом ујаку, становници насеља Раља немају, за разлику од Милана, лепе речи и утиске. Он је, како кажу, јако рђав човек, који је истерао свог сестрића на улицу.

- То је једно ђубре од човека. Истерао је сестрића из куће на коју он такође има право. Све је донекле и било у реду, али кад је видео да је Милан добио и дете, постало је још горе, и није све њих желео у кући - кажу они и додају да је Милан хтео да се са Сањом и дететом пресели и живи код ујака, али да му он то није дозволио, те је Социјално ипак одузело њихову бебу, и да би можда све било другачије и имало срећан крај да он није тако поступио, твде мештани.

Њихова једномесечна беба сада, је, говоре мештани, код хранитеља, док остале појединости о том где је тачно немају ни они, као ни Миланов рођак.

Оно што је занимљивост јесте да се кућа у којој су се запалили Милан и Сања налази у дворишту у којем су 2000. године за време Нато бомбардовања недужни страдали чланови породице који су живели у већој кући поред, а коју је ударила бомба, те је кућа срушена до темеља. Након овог трагичног догађаја, двориште и окућница су били празни и без станара, све док се у мању, кућу од блата нису пре неколико година уселили управо Милан и Сања, а која је такође неславно завршила, те је сада половина исте спаљена.