Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СПУСТИО РОЛЕТНЕ ПА УБИО МАЈКУ, ОЦА И ДЕДУ! Илија је био перспективни фудбалер, потресни детаљи злочина у Чачку

09.04.2022. 22:03
Ilija Glišović
Илија Глишовић / Извор: Фото: РТС/Принтсцреен/Друштвене мреже

Илија Г. (21), фудбалер из Чачка, ухапшен је због сумње да је у петак увече ножем убио своју мајку Слађану (49), оца Сретена (54) и деду Милана (87) у насељу Атеница.

Језиви злочин догодио се око 23 сата, када је Илија, који је више пута пријављиван полицији због насиља у породици, насрнуо на родитеље и деду и избо их ножем до смрти.

ТРИ МОГУЋА ЕПИЛОГА СУЂЕЊА ЗА ИЛИЈУ! Свирепи злочин у Чачку шокирао Србију, а сада се огласио адвокат

ТРИ МОГУЋА ЕПИЛОГА СУЂЕЊА ЗА ИЛИЈУ! Свирепи злочин у Чачку шокирао Србију, а сада се огласио адвокат

ИЛИЈА (21) КОЈИ ЈЕ ПОЧИНИО ТРОСТРУКО УБИСТВО БИО НА ПСИХИЈАТРИЈИ? У Чачку мук и неверица - ово нико није очекивао

ИЛИЈА (21) КОЈИ ЈЕ ПОЧИНИО ТРОСТРУКО УБИСТВО БИО НА ПСИХИЈАТРИЈИ? У Чачку мук и неверица - ово нико није очекивао

МУП ОТКРИО ДЕТАЉЕ УЖАСА У ЧАЧКУ: Илија је ОВИМ редом пресудио породици - откривено и чиме их је побио

МУП ОТКРИО ДЕТАЉЕ УЖАСА У ЧАЧКУ: Илија је ОВИМ редом пресудио породици - откривено и чиме их је побио

Локва крви

- Злочин се догодио касно увече, а Илија је, како је утврђено, спустио ролетне на кући, побио укућане, па отишао до куће свог друга. Дошао је с траговима крви и тражио је дуксерицу од мајке свог пријатеља, жена ништа није посумњала и дала му је одећу. Наводно, ту се пресвукао и наставио да се крије по Чачку до јутра - прича извор.

- Тела убијених родитеља и деде пронашао је Илијин брат Никола, који иначе живи и ради у Крагујевцу. Младић је те вечери био у изласку, а када је око два сата ноћу дошао кући, дочекао га је језив призор. Сви укућани били су мртви и у локви крви, а Илије нигде није било - објашњава саговорник.

Несрећни Никола одмах је позвао полицију и Хитну помоћ, али и другарицу која је провела ноћ с њим.

- Потрага за Илијом Г. трајала је до 9.30 часова, када је лоциран и ухапшен у близини једне свечане сале. Док је трајала потера за осумњиченим за троструко убиство, цела Атеница била је под блокадом. Полицијске патроле блокирале су крај, а преплашени мештани сакрили су се по кућама.

Језива подударност

Побио их на годишњицу масакра у Великој Иванчи

Троструко убиство у Чачку догодило се тачно на девету годишњицу масакра у Великој Иванчи, када је Љубиша Богдановић (60) без икаквог повода у зору, док су сви још спавали у својим кућама, побио 13 својих рођака и комшија. Крвави пир Богдановић је почео у својој кући, у којој је убио сина Бранка (42) и мајку Добрилу (83), а ранио супругу Јаворку. У кући првих комшија убио је Микаила (67) и Милену Деспотовић (61), али и њиховог унука Горана (24), снају Јовану (21) и праунука Давида (2). Богдановић је затим усмртио и Драгану Стекић (50), њену свекрву Даницу (78), брачни пар Велимира (68) и Олгу Мијаиловић (69), као и Љубинку Јешић (64) и њеног сина Милоша (48). Када је полиција стигла у Велику Иванчу, Љубиша Богдановић пуцао је себи у главу. Умро је у Ургентном центру и није сахрањен на истом гробљу као и његове жртве.

Комшије убијене породице кажу да су родитељи имали проблеме са Илијом, те да је полиција често интервенисала.

- Он је, нажалост, имао психичке проблеме, а лечио се и од наркоманије. Често је родитељима претио и правио проблеме, па су га пријављивали полицији. Већ их је једном напао ножем, они су звали полицију, па је био спроведен на психијатрију чачанске болнице, а наводно је лечен и у Београду - причају комшије и настављају:

Ilija Glišović
Илија Глишовић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Месец дана у болници

- Месец дана је провео у болници, а вратио се кући почетком марта. Пре десетак дана смо сви били на једном рођендану у комшилуку, па је био и Илија с породицом. Изгледао је добро и понашао се пристојно, али сви смо знали да има проблем. Баш су са нама били за столом, тада је био фин - кажу комшије.

Трећа трагедија за месец дана

Синови побили родитеље

Ово је трећа породична трагедија у којој су деца дигла руку на своје родитеље у Србији у последњих месец дана. Наиме, крајем марта физиотерапеут Милош И. (33) убио је хицима из пушке своје родитеље Андреју (72) и Гордану (62) на њиховом имању у селу Кусадак код Смедеревске Паланке. Милош се после злочина свукао, наг отрчао до стрица и молио га да оживи родитеље. Приликом хапшења све време је понављао да је он "Исус Христ и Бог", а у Вишем тужилаштву у Смедереву није испитан због свог психичког стања. Два дана касније Давор П. (55) убио је своју мајку Катарину П. (78) пред болесним оцем, па крвавих руку отишао и пријавио се у полицију. Наводно, он је имао психичке проблеме од којих се раније лечио.

Они наводе да су сви знали за младићеве проблеме с дрогом.

- Нико није очекивао овако нешто. Долазио је с девојком, куповао храну у оближњем локалу. Он је као дете био перспективан фудбалер, али, нажалост, ухватио се лошег друштва и скренуо с пута - причају саговорници и додају:

- То је била угледна породица, мајка је радила у текстилној индустрији, отац у Техничко-ремонтном заводу.

На место трагедије јуче су дошли и рођаци убијене породице. Раденко Гагић, близак рођак, рекао је да је шокиран и да нико није могао да наслути овакву трагедију.

- Илија се бавио фудбалом. Шокирани смо овим што се догодило. Породица нам је завијена у црно, угашено нам је презиме. Нико ово није слутио - рекао је Раденко.

Били блиски

Брат очајан

Пријатељи породице кажу да не знају како ће Илијин брат Никола поднети ову трагедију.

- Њих двојица су некад били јако блиски, много је волео брата, сад је очајан - причају пријатељи. У прилог овој тврдњи говори и порука коју је пре неколико година уз заједничку слику Никола оставио.

- Ни њена коса сјајна, ни злато око врата, не вреде кол'ко вреди кад крај себе имаш брата - написао је изнад слике на којој је загрљен са Илијом.

Исидор Живковић, брат убијеног Сретена, који живи у истој улици, рекао је да се у последње време није толико посећивао са убијенима:

- Била је ова корона, последњих годину дана се нисмо превише виђали. Живели су нормално, складно, ко је могао наслутити овакву несрећу.