Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПРОГОВОРИО О ТРОСТРУКОМ УБИСТВУ КОЈЕ ЈЕ ЗГРОЗИЛО СРБИЈУ! Погледајте како Џонић изгледа - везан ланцима изговорио ово (ФОТО)

14.03.2023. 12:15
Пише:
Србија Данас
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Приватна Архива/Профимедиа/Принсцреен Вајбер Горан Ђокић

Данас је почело суђење за троструко убиство у Алексинцу

Горан Џонић (61), осумњичен за троструко убиство породице Ђокић из Алексинца доведен је данас у ланцима из истражног затвора у Виши суд у Нишу где је почело суђење овом бившем ватрогасцу из села Моравац.

- Сматрам да нисам крив за дело које ми се ставља на терет. Они су у оптужници написали само што њима одговара - биле су прве његове речи на суду.

"КАКВУ ДУШУ ИМА, КАКО МОЖЕ ДА СПАВА?" Џонић поново излази пред суд - наставља се суђење за убиство трочлане породице Ђокић

"КАКВУ ДУШУ ИМА, КАКО МОЖЕ ДА СПАВА?" Џонић поново излази пред суд - наставља се суђење за убиство трочлане породице Ђокић

"КАД БИХ МОГЛА ДА ГА ДОХВАТИМ ОВИМ МОЈИМ РУКАМА..." Бака Стојанка се срела са Гораном Џонићем: Изгорели су ми и срце и душа

"КАД БИХ МОГЛА ДА ГА ДОХВАТИМ ОВИМ МОЈИМ РУКАМА..." Бака Стојанка се срела са Гораном Џонићем: Изгорели су ми и срце и душа

"НИЈЕ ПОКАЗАО НИ ТРУНКУ КАЈАЊА" Најновије информације о Џонићу, адвокат тврди: Има доказа против њега, како да нема

"НИЈЕ ПОКАЗАО НИ ТРУНКУ КАЈАЊА" Најновије информације о Џонићу, адвокат тврди: Има доказа против њега, како да нема

Шта пише у оптужници?

Оптужница га терети да је извршио кривично дело тешко убиство да би вратио дугове. У оптужници пише да је зауставио Ђокиће после поноћи у селу Моравац, сео у њихов ауто и натерао их да иду према Морави на једном платоу. По оптужници тамо је у колима испалио један хитац Горану у главу. Онда је извео из "пасата" Гордану и Лидију. Обема је прво испалио један хитац из пиштоља марке "берета" у груди, а потом у главу. Обе су по оптужници доживеле смрт. Након тога их је гурнуо у јаму у Моравцу и запалио. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Његова адвокатица Биљана Пешић истакла је да њен клијент због болести (дијабетес) "није могао да изврши егзекуцију Ђокића" и затражила је ново психијатријско вештачење - да се преиспита да ли може да прати суђење, а с обзиром на то да је провео дуже време у притвору.

- Прихватам све што је рекла адвокатица - рекао је Џонић.

Goran Džonić
Горан Џонић / Извор: Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Тужилац је образложио да тужилаштво оптужницу базира на доказима али и на самој одбрани оптуженог.

- Тужилаштво посебно инсистира на доказима са увиђаја, вештачењима балистичких трагова и извештаја вештачења са обдукције. Што се тиче кретања Џонића аутомобилом "пасат", доказује се делом саслушавањем сведока који су потврдили ову чињеницу. Повреде на телима оштећених тужилаштво доказује медицинском документацијом обдукционом документација да је оптужени извршио ово дело из пиштоља марке берета - рекао је тужилац.

Џонић износи одбрану, одбио сваку кривицу за смрт Ђокића

Након што му је прочитан исказ који је дао у којем је јасно и до детаља оптужио браћу Јојке да су га натерали и како су га натерали да изврши ово кривично дело што је изјавио 4. 11. 2021. и 4. 11. 2022. Џонић је рекао да се не сећа, да браћу Јојке уопште не познаје и да је чак био на полиграфу због тога.

- Делимично се сећам последњег исказа док и ту има одступања. Милошевиће зване Јојке уопште не познајем. Мене интересује да ли је пуцано из близине или даљине - рекао је Џонић на почетку одбране.

Судија му је тражио да се изјасни о оптужници.

- Узимао сам гориво и у канти и у ауто, да би са Гоцетом ишао на пецање и ми смо стварно били на пецању 26. септембра до првих вечерњих сати. Сели смо код њега на терасу, пили кафу, тада је прошао ауто "пасат" кога знам у душу. Рекао сам изгледа да је Раша (покојни Горан) дошао код мајке. Он је годинама долазио код мајке. Негде око осам сати отишао сам кући и сетио сам се да једном човеку поправим машину. Онда сам отишао на плац (у Моравцу у неизграђеној синовљевој кући) и цело вече сам био у гаражи. Немам појма докле сам био у гаражи, само знам да су у продавници, баш где живе Јојке (браћа Милошевић) истоварали хлеб. Значи до јутарњих сати. Гаражна врата не могу да се отворе, ја се разумем у електронику и зато тврдим да тамо, у гаражу, нико није ушао. Све може да се провери. Ја често радим, кад уђем у гаражу, не излазим целе ноћи. Што се тиче пиштоља, имам га од осамнаесте године. Имао сам и за држање и за ношење дозволу. Таст ми је на самрти рекао да има "пјетро берета" пиштољ који је набавио због личне безбедности. И то је тај пиштољ који је нађен код мене. И тај пиштољ сам показао, али не овом полицајцу који ме је тукао целу ноћ по глави. Мене је тукао начелник полиције, али нисам поднео никакву пријаву против њега - рекао је у првом делу свог излагања Џонић и одбио сваку кривицу за смрт Ђокића.

Подсетимо, Горан (57), Гордана (56) и Лидија (25) убијени су па спаљени на месту Дудине баре код Алексинца 27. септембра 2021. године. Све до 2. октобра тада није се ни наслућивало ко је извео најгнуснији злочин у ближој историји југа Србије, а онда су пронађена тела и изгорели "пасат" у коме су били.