Utorak 05. dec 2023.
Porodica Đokić

"KAKVU DUŠU IMA, KAKO MOŽE DA SPAVA?" Džonić ponovo izlazi pred sud - nastavlja se suđenje za ubistvo tročlane porodice Đokić

Foto: Srbijadanas/Privatna Arhiva/Facebook/Goran Dzonic
Pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost.

U Višem sudu u Nišu sutra će biti nastavljeno suđenje Goranu Džoniću (61), vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, optuženog za ubistvo brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26).

Glavni pretres biće otvoren za javnost, dok pripremnom ročištu koje je održano 22. frebruara javnost nije mogla da prisustvuje.

ZA DŽONIĆA DOŽIVOTNA ROBIJA? Protiv njegovog sina obustavljena istraga

ZA DŽONIĆA DOŽIVOTNA ROBIJA? Protiv njegovog sina obustavljena istraga

"KAD BIH MOGLA DA GA DOHVATIM OVIM MOJIM RUKAMA..." Baka Stojanka se srela sa Goranom Džonićem: Izgoreli su mi i srce i duša

"KAD BIH MOGLA DA GA DOHVATIM OVIM MOJIM RUKAMA..." Baka Stojanka se srela sa Goranom Džonićem: Izgoreli su mi i srce i duša

"NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA" Najnovije informacije o Džoniću, advokat tvrdi: Ima dokaza protiv njega, kako da nema

"NIJE POKAZAO NI TRUNKU KAJANJA" Najnovije informacije o Džoniću, advokat tvrdi: Ima dokaza protiv njega, kako da nema

Džonić je na pripremno ročište doveden iz pritvora, sa lancima oko nogu i u tišini je ušao u sudnicu. U rukama je nosio fasciklu sa beleškama, dok je sudska radnica u velikoj kutiji donela obiman predmet sa optužnicom i dokumentacijom prikupljenom u istrazi.

On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv, a na sutrašnjem glavnom pretresu moći će da detaljno obrazloži zbog čega ne prihvata optužnicu.

Majka ubijenog Gorana Đokića i baka ubijene Lidije potpuno skrhana, u crnini, prisustvovala je pripremnom ročištu, a nakon toga je u nezvaničnom razgovoru sa novinarima rekla da je teško podnela ponovni susret sa ubicom njenih najmilijih.

Porodica Đokić
Izvor - Foto: Profimedia/Privatna Arhiva/PRTSC/Youtube/Kurir, Vecernje Novosti

- Srce mi stade kada sam ga videla. Kakve oči ima, kakvu dušu ima, kako može da spava? Ja sam mu rekla: "Sram te bilo, kako si mogao da mi pobiješ najmilije". On ćuti, ne sme da me pogleda pravo, nego gleda nekako ispod obrva - kazala je baka Stojanka.

Ona je kazala da su njeni sin, snaja i unuka bilo izuzetno dobri ljudi i da je Goran u više navrata pomagao Džoniću i njegovoj porodici.

Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov "folksvagen pasat", koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Dvadesetak dana nakon zločina policija je uhapsila Gorana Džonića, njegove sinove Stefana i Milana i brać u Aleksandra i Kostadina Milošević iz Moravca, koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu Kazneno-poravnog zavoda napustio i Džonićev sin Milan, a nakon više od 12 meseci, iz pritovora je pušten i Stefan.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije, a vođenje postupka povereno je iskusnom sudiji Višeg suda u Nišu Mirku Draškoviću.

Sve vesti o ubistvu porodice Đokić pročitajte OVDE

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd