Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПРУГЕ, ЉУБАВНИЦЕ, СТАРЛЕТЕ: Жене играју важну улогу у рату црногорских кланова, а она се сматра "првом дамом" мафије

11.08.2021. 07:21
Пише:
Србија Данас/Блиц
Tamara Zvicer
Тамара Звицер / Извор: Фото: детецтиве-инфо. цом.уа

У рату два најјача црногорска клана, у који су се дубоко уплели и главни људи београдског подземља, важну улогу игра неколико жена.

Оне су супруге, девојке и љубавнице најопаснијих криминалаца у региону због којих су свирепо убијали, али и које су због њих узимале оружје у руке и истрчавале на улицу да их бране.

Звучи као филм, али заправо само је део приче о обрачуну кавачког и шкаљарског клана који траје већ годинама што на улицама Црне Горе и Србије, што по разним локацијама по свету. Титулу прве даме подземља већ годинама "носи" Тамара Звицер, супруга вође кавачког клана Радоја Звицера, иначе шефа београдске свирепе криминалне групе коју су годинама предводили Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић.

Опака Тамара Звицер

О лепој и опакој Тамари медији су писали више пута - љубав за најопаснијим човеком у региону више пута ју је умало коштала живота, али она га и даље верно прати и чува му леђа. Понекад чак и дословно. Филмска сцена догодила се прошле године у Украјини када су припадници шкаљарског клана покушали да ликвидирају Звицера, који се с породицом у тој држави скривао дужи временски период. Први кавчанин џогирао је кроз луксузно насеље у ком је живео са породицом, када се на улици зауставио "смарт" из ког је истрчало неколико нападача. Насред улице отворили су ватру и пуцали у Звицера који је погођен са неколико хитаца пао на земљу. Звицер овај напад сасвим сигурно не би преживео да у последњој секунди из зграде, са пиштољем у рукама, није истрчала његова дугогодишња супруга. Тамара је запуцала на нападаче који су се шокирани, ни не схватајући одакле лете меци ка њима, брже-боље дали у бег. Да се ово није догодило, нападачи би по њиховом добро уиграном рецепту, пришли Звицеру и "оверили га" хицем у главу.

НИШЛИЈКА МАМАЦ ЗА ЖРТВЕ? Девојка шкаљарца уједно била другарица супруге Беливуковог војника

НИШЛИЈКА МАМАЦ ЗА ЖРТВЕ? Девојка шкаљарца уједно била другарица супруге Беливуковог војника

ДОШЛИ НА БАБИНЕ КОД ЗВИЦЕРА, ПА ОСТАЛИ И НА СЛАВИ: Беливук и Миљковић испричали детаље о путовању у Црну Гору

ДОШЛИ НА БАБИНЕ КОД ЗВИЦЕРА, ПА ОСТАЛИ И НА СЛАВИ: Беливук и Миљковић испричали детаље о путовању у Црну Гору

ВЕЗА ШКАЉАРАЦА, АРКАНА И ПИНК ПАНТЕРА: Шпански медији направили генезу криминалне мреже

ВЕЗА ШКАЉАРАЦА, АРКАНА И ПИНК ПАНТЕРА: Шпански медији направили генезу криминалне мреже

Недељама је вођа кавачког клана био у болници у Украјини, чувало га је обезбеђење и полиција, а када се опоравио кренуо је право у Црну Гору. Након тога успедила је одмазда за овај напад и серија убистава припадника шкаљарског клана.

Иако су сигурносне камере зграде снимиле Тамару Звицер како репетира пиштољ, ово оружје никада није пронађено, те украјинска полиција против ње не води никакав поступак. Пуцала је насред улице, али то као да се није догодило...

То није био први пут да је лепа Тамара имала опасан сусрет са супарницима њеног мужа - пре неколико година њу је, како је тада испричала полицији, покушао да убије вођа шкаљарског клана Јован Вукотић. Она је тада тврдила да јој је Вукотић аутомобилом препречио пут у которском насељу Доброта и потом запуцао из пиштоља. Није, међутим, погодио ни Звицерову, нити аутомобил у ком се налазила, већ кола која су била паркирана недалеко одатле.

Tamara Zvicer
Тамара Звицер / Извор: Фото: Printscreen

У тренутку пуцњаве, како је тврдила, са Вукотићем је у колима био његов отац Веселин (који је касније у обрачуну кланова ликвидиран), док је са Звицер била њена малолетна ћерка.

- Нас двоје смо се погледали очи у очи и добро сам га видела. Раздаљина између наших возила је била веома мала. Тада сам видела његове руке на волану и да носи црне рукавице - испричала је тада она.

Вукотић је међутим негирао ове наводе, а касније је и ослобођен оптужби, док је Тамара била оптужена за лажно пријављивање. Међутим, ни за то није одговарала јер је дошло до застаревања тог случаја...

Жена део клана Веље Невоље

Клан Веље Невоље и Марка Миљковића последњих година започео је сарадњу са кавачким кланом и од пре три године практично функционисао као београдски огранак те криминалне групе. И у овом клану важну улогу имала је једна жена, заправо једина жена која се нашла на оптужници против овог клана који је за сада оптужен за пет свирепих убистава, диловање дроге, нелегално поседовање арсенала оружја, отмице и једно силовање. У питању је Слађана Секулић, супруга Драгана Секулића, бившег полицајца из Лознице који је постао део Беливуковог клана. Овај прљави полицајац је због тога напустио посао и званично променио своје име у Владо Георгијев, као познати певач.

Госпођа Секулић била је добро упућена у послове Беливуковог клана, а о томе сведоче и аудио снимци које поседује полиција, а на којима се чује како она, њен супруг и Невоља разговарају о томе како прелазе границе успомоћ исправа на лажна имена.

Према оптужници Секулићу, односно Георгијеву стављено је на терет да је извршио кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела, кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Иста кривична дела стављају се на терет и његовој супрузи Слађани.

Свирепо убиство бившег дечка Миљковићеве жене

Према сведочењу сведока-сарадника, иначе припадника "палог" клана Веље Невоље, Београђанин Лазар Вукићевић свирепо је мучен и убијен због личног сукоба са Беливуком, али и због тога што је некада давно био у љубавној вези са супругом Марка Миљковића. Управо због тога, како су причали извори из истраге, Вукићевић је највише мучен од свих жртава клана.

Вукићевић, сем што је радио за "шкаљарце", био је навијач Црвене звезде и долазио је у сукобе са навијачима Партизана и Беливуковом екипом. Тако је 2008. године ранио Николу Вушовића, који је повезан са Беливуковом групом и са којим је, како делује, и деценију касније био у конфликту - веровао је да је Вушовић 2019. испод његовог "поршеа“ поставио бомбу и покушао да га убије. Аутомобил је експлодирао, али Вукићевић у том тренутку није био у њему. Његов отац испричао је да је био у конфликту и са Миљковићем јер је 2007. или 2008. године био у љубавној вези са његовом садашњом супругом.

Када се довезао у кућу у Ритопеку, Вукићевић је осетио да је у питању намештаљка. Али, било је касно.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Он је извадио пиштољ јер му је нешто било сумњиво. Када је видео пиштољ, први за пиштољ и руку је скочио Милош Будимир(члан Беливукове групе). Овај је успео да опали метак али никог није погодио - објашњава Хрватин.

- Ту су они њега на бетону пребили добро. У плану је било да се испитује (…) али је он толико био пребијен да није могао да прича и само су га довршили - навео је он.

Налог који су добили од шефова Беливука и Миљковића, који су се тада налазили у Црној Гори са заточеним Капетаном, био је да Вукићевића највише муче.

- Овога пута дајте 102 одсто себе. Молим вас, значи, из петних жила - препричао је Хрватин шта се дешавало.

Тако се и догодило. Вукићевића су дуго и брутално мучили у кући, док није издахнуо, судећи према сликама које има тужилаштво, али и порукама којим су шефове у детаљ известили о томе.

- Преносите нам утиске, молим вас, значи дајте нам мало да нахранимо его. Не прескачи ми те сочне детаље - рекао им је Беливук.

Мистериозна супруга Веље Невоље

О супрузи Веље Невоље у јавности се не зна много, међутим незванично се прича да је била добро упозната са свим пословима свог супруга с којим има двоје деце. Да ли је на било који начин помагала Беливуку за сада није познато. Оно што је сасвим сигурно јасно је да је морала знати да Веља не ради у "подруму пића" где прима плату од 60.000 динара с обзиром да су поседовали неколико станова и градили луксузну вилу на Звездари.

Фотографије у телефону љубавнице и старлета?

Да су припадници клана Веље Невоље пред женама волели да се хвале својим злоделима најбоље говори то да је у телефонима старлета, девојака и наводне љубавнице Вељка Беливука пронађене неке од фотографија убијених жртава клана. Чим је Беливукова група похапшена полиција је почела да саслушава све девојке које су с њима проводиле време и биле гости њиховог бункера на стадиону Партизана у Хумској. У овом стадиону, према оптужници, један мушкарац је мучен и силован, чувала се и продавала дрога, а овде је скривано и оружје. Управо је у штенку у Хумској пронађен и један снајпер који је припадао овом клану.