Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТИНА (23) САХРАЊЕНА У БЕЛОМ САНДУКУ Сркиња изгорела жива у несрећи - један детаљ посебно зачудио све (ФОТО)

11.11.2021. 22:30
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Tina Tintor
Тина Тинтор / Извор: Фото: Youtube/PrintScreen/KTNV Channel 13/Фацебоок/Тина Тинтор/Илустрација

Српкиња Тина Тинтор, која је страдала у Лас Вегасу, када је познати амерички спортиста пијан ударио у њено возило, сахрањена је данас.

Сахрана је одржана у Српској православној цркви Светог Симеона у близини Фламинго Роуда у подне по локалном времену, након чега је уследила сахрана на гробљу Палм истерн.

ДЕВОЈКА (25) ЧИЈЕ ЈЕ ТЕЛО ИЗВУЧЕНО ИЗ ИБРА ЈЕ УБИЈЕНА? Има рану у пределу слепоочнице - потресни детаљи (ФОТО)

ДЕВОЈКА (25) ЧИЈЕ ЈЕ ТЕЛО ИЗВУЧЕНО ИЗ ИБРА ЈЕ УБИЈЕНА? Има рану у пределу слепоочнице - потресни детаљи (ФОТО)

ХОРОР У ЛЕСКОВЦУ! Теретњак закачио жену, па је прегазио са сва четири точка - није јој било спаса

ХОРОР У ЛЕСКОВЦУ! Теретњак закачио жену, па је прегазио са сва четири точка - није јој било спаса

ИЗРЕШЕТАН У ГАРАЖИ ДОК СЕ ВРАЋАО ИЗ ПРОДАВНИЦЕ! Годину дана од убиства у Белвилу - овако су пале убице Мирковића (ВИДЕО)

ИЗРЕШЕТАН У ГАРАЖИ ДОК СЕ ВРАЋАО ИЗ ПРОДАВНИЦЕ! Годину дана од убиства у Белвилу - овако су пале убице Мирковића (ВИДЕО)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

 Она је на вечни починак испраћена у белом сандуку.

Осим Тинине породице велики број пријатеља и познаника дошао је да испрати младу Српкињу.

Tina Tintor
Тина Тинтор / Извор: Фото: Танјуг/Стеве Марцус/Лас Вегас Сун виа АП

Њени пријатељи су у опроштајном говору на сахрани рекли да је Тина сањала да постане компјутерски програмер. Пријатељи су организовали и меморијалну шетњу у част Тине и њеног пса Макса на Градском тргу. Оно што је многе зачудило је што се на сахрани појавио и власник Лас Вегас Рејдерса Марк Дејвис.

Није јој било спаса

Подсетимо, Тина је погинула 2. новембра када је Хенри Рагс, звезда америчког фудбала, својом "корветом", при брзини већој од 240 километара на час, ударио у Тинину "тојоту". Недуго након судара, Тинин аутомобил се запалио, а она је, упркос томе што су очевици покушали да помогну, остала заробљена са својим псом у возилу. Очевици тврде да је била жива док је пламен гутао ауто.

- Био сам сигуран да ћемо моћи нешто да урадимо да јој помогнемо. Ватра није горела тако јако тада. Ватра се распламсала невероватном брзином. Једна особа је имала апарат за гашење пожара, али није било довољно. Све се одиграло исувише брзо - рекао је Тони Родригез међу првима се нашао на месту стравичне несреће.

Он је додао да је Тина још увек била жива када је дошао.

- Могао сам да чујем како дише. И даље је имала сигурносни појас. Покушао сам да га исечем, ухватим је за рамена и извучем напоље, али никако ми није успевало да то урадим. Ваздушни јастуци су ми сметали, а врата су била заглављена - изјавио је Родригез.

Полиција је раније саопштила да је Рагс виђен неколико сати пре несреће како ужива на журци у Лас Вегасу.

Tina Tintor
Тина Тинтор / Извор: Фото: Танјуг/Стеве Марцус/Лас Вегас Сун виа АП

Пуштен из затвора уз кауцију

Рагс је и сам повређен у несрећи, те се на суду појавио са крагном и у инвалидским колицима. Одмах након што је платио кауцију од 150 хиљада долара пуштен је из затвора. Судија је наложио да му је забрањена конзумација алкохола и психоактивних супстанци, као и вожња, а одузет му је и пасош.

Tina Tintor
Тина Тинтор / Извор: Фото: Facebook/Tina Tintor/Twitter/Printscreen/@DrewJandre

"Побегли смо од рата. Толико о америчком сну"

Тинин брат Ђорђе (25) рекао је раније за Daily Mail да је Тина кобне ноћи била код другарице, која живи у близини њихове баке, а потом је са псом прошетала у оближњем парку. Била је на путу ка кући када се несрећа догодила.

- Биле су заједно негде до поноћи, а онда су прешле прекопута. Испратила је другарицу и отишла до парка, а онда је кренула кући - испричао је Ђорђе.

Тинтори су, подсетимо, избегли са наших простора. Из Србије су у САД стигли 2001. године, када је Тина имала само три године. Тина је живела са братом и мајком Биљаном (49) и била је на корак од тога да добије америчко држављанство.

Тинин ујак Предраг рекао је да је његова породица преживела свашта у животу, а онда их је још ова трагедија задесила. Некада су живели у близини Загреба, па када је почео рат побегли су у Србију.

- Моја сестра је овде дошла након рата и свега кроз шта су прошли у Југославији. Када су дошли овде, власти су им рекле да иду у Лас Вегас и они су рекли уреду. Побегли смо од свега тамо. Од рата, од бомбардовања. Дошли смо овде и ово се догоди. Толико о америчком сну - рекао је неутешни ујак.

Уколико Рагс буде осуђен, прети му и до 46 година затвора.

Сви се удружили да помогну породици

Након трагедије породица је на ГоФундМе покренула акцију, како би била прикупљена средства неопходна за Тинину сахрану. У рекордном року скупљено је десетоструко већа сума од неопходне.

Новац су донирали људи и који нису познавали Тину, али и они који су се до недавно дивили спортисти који је изазвао несрећу у којој је изгубила живот.

На страници је остављено на стотине коментара подршке њеном брату Ђорђу и мајци Биљани. Много је оних који се са сећају младе девојке и тугују због њене преране смрти.

- Наша православна срца пуна су туге драга Тина. Вјечнаја памјат - стоји у једном од коментара.