Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

У СУД СТИГАО БИТАН ИЗВЕШТАЈ: Наставак суђења за убиство Јелене Марјановић опет под знаком питања?

05.04.2021. 14:13
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Нови обрт у суђењу за убиство популарне певачице.

У Вишем суду у Београду у четвртак, 8. априла требало би да се настави суђење Зорану Марјановићу за убиство своје супруге, певачице Јелене Марјановић, пре пет година на насипу у Борчи, међутим, како сазнају медији, постоје индиције да ће рочиште опет бити одложено.

Овог пута, како наводи  извор који је упућен у предмет, разлог одлагања би био изостанак чланова судског већа, који не могу да присиствују због здравствених проблема.

Незаборавна путовања за Ускрс и 1. Мај! ТОП 5 ПОНУДА: Најбоље цене омиљених дестинација Срба

Незаборавна путовања за Ускрс и 1. Мај! ТОП 5 ПОНУДА: Најбоље цене омиљених дестинација Срба

"ЗЕМУНЦИ" ЗАВЕРНИЦИ У УБИСТВУ ЂИНЂИЋА ПРЕД СУДОМ ЗБОГ МЕЂУСОБНОГ ОБРАЧУНА: Шта је Симовић данас рекао судији? (ВИДЕО)

"ЗЕМУНЦИ" ЗАВЕРНИЦИ У УБИСТВУ ЂИНЂИЋА ПРЕД СУДОМ ЗБОГ МЕЂУСОБНОГ ОБРАЧУНА: Шта је Симовић данас рекао судији? (ВИДЕО)

ВОЂА "АЛКАТРАЗА" СЕ НАГОДИО СА ТУЖИЛАШТВОМ: Признао да је илегално држао пиштољ и муницију, остаје у затвору

ВОЂА "АЛКАТРАЗА" СЕ НАГОДИО СА ТУЖИЛАШТВОМ: Признао да је илегално држао пиштољ и муницију, остаје у затвору

Уколико, ипак, рочиште буде буде одржано, на њему би одбрана требало да изнесе своје примедбе у вези са закључима вештака за телекомуникацију Драгољуб Васиљевића, а суду би требало да се обрати и да буде испитан стручни сарадник за телекомуникације Саша Савић, којег је одбрана ангажовала.

Да ли је Зоран искључио телефон или не?  

Он се сматра једним од најважнијих, јер би требало да се говори о главном доказу који терети Марјановића.

У међувремену, док се чека ово рочиште, у Виши суд је стигао извештај мобилног оператора чији је корисник Марјановић, а у коме се наводи да он није физички искључио свој телефон, у време убиства супруге на насипу, како је то у свом закључку изнео судског вештака.

Судски вештак за телекомуникације Драгољуб Васиљевић, да подсетимо, у новембру прошле године пред судом је изјавио да је Марјановић свесно искључио свој мобилни телефон у време убиства супруге Јелене, тврдећи да то што поновно укључивање на мрежу није регистровано не значи да телефон није сам физички искључио.

zoran-marjanovic
зоран-марјановиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Он је рекао да је Зоранов телефон био искључен 25 минута и да он не зна где се у то време оптужени Зоран Марјановић налазио, али да сматра да је било неминовно да се он и супруга сретну између 16.57 и 17.04 сати, што је према оптужници време убиства певачице.

Прошло рочиште одложила корона

И прошло рочиште у овом поступку, које је требало да буде одржано, 24. фебруара је одложено. Корона вирусом, наиме, био је заражен један од Марјановићевих адвоката Никола Думнић, а пошто су у току спремања одбране са њим у канцеларији били и адвокат Вељко Делибашић, стручни сарадник за телекомуникације Саша Савић и Зоран Марјановић, њих тројица су морала да буду у изолацији.

Суд у наставку суђења треба да испита и вештаке за блато (пошто је певачица убијена на насипу пуном блата), као и вештака психијатра. Након тога, одлучиће о сведоцима које је предложила одбрана на прошлом суђењу - а то су две певачице, колегинице убијене Јелене - Сандра Продановић звана Африка и Индира Арадиновић Инди.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

У међувремену, 2. априла навршило се тачно 5 година како је Јелена убијена на насипу у Црвенки код Борче, где је са супругом, који је оптужен за злочин, и њиховом малолетном ћерком отишла на трчање.

Према наводима оптужнице, Зоран јој је кренуо у сусрет, сустигао је, искористио њено поверење и намамио је да сиђе с насипа. Први ударац задобила је у руку, а кад је покушала да побегне, он ју је сустигао код канала, задао јој неколико удараца непознатим предметом у главу и она је још жива упала у канал, у ком је наредног дана пронађено њено тело. Њихова ћерка, како тврди тужилаштво, за то време била је на насипу.

Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу, која се бавила певањем народне музике.

Grob Jelene Marjanović
Гроб Јелене Марјановић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Оптужен за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства.

И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

"Пет година мука, клевета, језивих неправди"

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Марјановићу је суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.

На  годишњицу убиства супруге. Марјановић је изјавио да је за ових пет година заборавио како се живи, ужива у миру, раду...

- Волети и бити вољен, то је била срећа. Данас је пет година од дана када ми је супруга мучки, зверски убијена. Данас је и пет година мојих мука, клевета и језивих неправедних оптужби које су свалили на моја плећа. Захваљујући вери и молитвама сам претекао. Маловерни за много мање муке дижу руке на себе Ја сам храбро, мушки стао у гард сам, са овом измученом душом и вером у Бога да се изборим за истину. А, верујте, то је борба коју само најјачи могу изнети, јер ударци, клевете и зла су језиви и трајаће ово ко зна колико и ко зна какав ће исход бити. Кажем, када часни борац за истину једном оседла коња и крене, нема стајања. Једном ратник, увек ратник - рекао је крајем прошле недеље Марјановић.