Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЖАЛОСТ, СТОЈАН ИЛИЋ НИЈЕ ЈЕДИНИ! Ово су монструми који су у Србији починили исте злочине - силовали и убијали невину децу (ФОТО)

13.04.2023. 10:02
Пише:
Србија Данас
stojan ilić
стојан илић / Извор: Фото: Shutterstock/Društvene мреже/МУП

Злочин у Рипњу подсетио на низ страхота које су завиле Србију заувек у црно

Стравичан злочин који се пре три дана догодио у Рипњу када је Стојан Илић (38), обљубио и убио Невену Петровић (16), а потом се вратио у кућу у којој је живела и ножем покушао да убије њену мајку (34), баку (56) и ујака (30), подсетио је на низ оваквих злочина који су Србију заувек завили у црно.

Ђурић се више од 3 сата иживљавао над девојчицом Тијаном Јурић, па је на крају убио и 12 дана живео нормалним животом. Нико никада није открио мотив убиства девојчице, а на питање судије зашто је то урадио оптужени је рекао: "Не знам". Осуђен је на 40 година робије.

МОНСТРУМ НАШАО "ОПРАВДАЊЕ" ЗА МАСАКР: Језиви детаљи злочина у Рипњу - признао све на суду, крвник само ПОНАВЉА исту ствар!

МОНСТРУМ НАШАО "ОПРАВДАЊЕ" ЗА МАСАКР: Језиви детаљи злочина у Рипњу - признао све на суду, крвник само ПОНАВЉА исту ствар!

МОНСТРУМУ ИЗ РИПЊА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР! Ево шта се све ставља на терет Стојану илићу

МОНСТРУМУ ИЗ РИПЊА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР! Ево шта се све ставља на терет Стојану илићу

"НЕВЕНА МИ ЈЕ ОВО УРАДИЛА, ЗАТО САМ ЈЕ УБИО" Ужасне речи убице девојчице из Рипња згрозиле судију

"НЕВЕНА МИ ЈЕ ОВО УРАДИЛА, ЗАТО САМ ЈЕ УБИО" Ужасне речи убице девојчице из Рипња згрозиле судију

Нико га не посећује дуже од годину дана. До тада му је била једино мајка. Нема захтеве, ради оно што му се каже. Једном речју - миран. Током суђења није изјавио саучешће породици нити је исказао било који вид кајања. Тијанина смрт Србији је донела казну Доживотног затвора за убице деце усвајањем "Тијаниног захтева". Тог 25. јула 2014. године у Бајмоку нестала је Тијана Јурић.

Dragan Đurić
Драган Ђурић / Извор: Фото: МУП

До Тијаниних најмилијих ужавајућа вест да је њено тело пронађено на запуштеном сметлишту у насељу Чонопља у општини Сомбор стигла је 7. августа. Тијана је, у петак вече, тог кобног 25. јула, возом отишла у Бајмок где јој живе баба и деда са мајчине старне. Стигавши у село, јавила се мајци а затим отишла на турнир у малом фудбалу у Рати. Вече је провела са својим пријатељима.

Око поноћи је кренула кући, у друштву једне девојчице и дечака. На сред пута, одлучила је да крене назад ка Рати, како би једном другу вратила дуксерицу коју је исто вече позајмила. Растали су се код бифеа удаљеног свега 200 метара од бакине куће. Враћајући се сама истим путем, Тијана је ишла Улицом ЈНА. На углу улица Три истарске жртве и Његошеве срела је другаре око пола сата после поноћи. На питање куда се упутила, одговорила је да иде да врати позајмљен дукс. Наставила је улицом Три истарске жртве, прешла пругу и кренула земљаним путем који води до спортског терена на којем ју је чекао друг чију је дуксерицу позајмила. Како дуго није дошла, друг са терена кренуо јој је у сусрет.

Тијане, међутим, није било, а на земљаном путу, стотинак метара даље, налазила се њена бела патика као и вештачки нокат. Потрага за Тијаном почела је исте вечери око један сат после поноћи. Полиција се у потрагу укључила око пола сата касније, а за њом и жандармерија. Неколико дана касније, 29. јула, тадашњи министар полиције Небојша Стефановић саопштио је да је сигнал Тијаниног мобилног телефона последњи пут детектован на удаљености од два километра од граничног прелаза према Мађарској.

Дани су протицали без икаквих информација о Тијани, а онда је 13. дана потраге, 7. августа око пола један ноћу, објављено да је ухапшен њен отмичар, а да је тело пронађено у близини Сомбора, 23 километра од места на којем је отета. Девојчицу је силовао, а затим убио Драган Ђурић, месар из Сурчина.

- Он је у ноћи између петка и суботе био у Бајмоку, ударио Тијану својим возилом, пришао јој, није била тешко повређена када је почела да тражи помоћ, он ју је ухватио за врат, ударао, убацио у своје возило, одвезао у атар - рекао је тада министар на конференцији и додао да је девојчица ту и убијена. Задавио ју је дуксерицом, а тело покрио земљом коју је купио мајци за цвеће.

Малиша Јевтовић (48) који је пре 18 година на бруталан начин силовао Катарину Јанковић (3), а потом је са њеном мајком Аном Филиповић (42) оставио да умре у најгорим мукама након што је из "Забеле" пребачен у "Нову Скелу" у Београду променио је веру у ислам. Редовно га је посећивао брат, остатак фамилије га се одрекао.

Mališa J.
Малиша Ј. / Извор: Фото: МУП

Јевтовић је почео да се изјашњава као муслиман. Пустио је браду и косу и променио је име. Сваког дана се клања Алаху у исто време. Тако је почео да се изјашњава након што је из Забеле пребачен у Нову Скелу у Београду. Иначе, у поменутом затвору се налазе најтежи злочинци међу којима је и Драган Ђурић који је силовао и убио Тијану Јурић, потом ту је и Драган Николић Чомбе који је 2005. године убио Тамару Ивановић (13). Безбедност у овом затвору је на највишем могућем нивоу. Смештени су у двокреветне собе са решеткама, имају приступ кабловској телевизији, топлој води, а могу да користе сликарски атеље, спортске хале, вежбаонице... Иначе, чак су и педофили, који нигде нису прихваћени, овде најбезбеднији - рекао нам је саговорник из овог случаја.

Подсетимо, Катарина Јанковић (3) брутално је силована и убијена 17. јула 2005. године, а овај монструозни злочин заувек је завио Србију у црно. Живот су јој на свиреп начин одузели Малиша Јевтовић (49) и њена мајка Ана Филиповић (43). Јевтовић је, тада силовао малу Катарину у Звездарској шуми док је њена мајка седела у близини и пушила цигарету... Малену је донео назад сву прљаву и крваву. Повраћала је... Такву су је однели кући и оставили да умире у најгорим мукама док су они вечерали.

Ана и њен партнер ухапшени одмах након што је мала Катарина преминула. Тачније, све је откривено када су је мајка монструм и њен љубавник донели у Клиничко-болнички центар "Звездара". Тврдили су да је девојчица пала са кревета и да су тада настале бројне повреде по телу, од којих је дете преминуло. Обдукција је показала да је девојчица преминула од расцепа јетре и других унутрашњих органа. У записнику је такође било наведено да је Катарина дуже време била сексуално злостављана.

Обоје су добили најдужу затворску казну по тадашњем закону, а то је 40 година. Иначе, Ана је прва Српкиња која је добила максималну казну, али јој је касније смањена за 3 године, те је њена "робија" сведена на 37 година.

Младен Огулинац

Имала је тек осам година када ју је у Старим Лединцима 26. јуна 2010. године силовао и удавио комшија Младен Огулинац. Звала се и увек ће се звати Марија Јовановић, и увек ће бити Марија због чије жртве је Србија добила закон који кажњава педофиле.

Мала Марија, нестала је из своје куће у којој је била са млађим братом. Комшија Огулинац, искористио је познанство са девојчицом, пошто је његова сестра чувала Марију и њеног брата, и намамио је у своју кућу у Улици Вука Карџића.

Тело девојчице, пронашао је Маријин отац Слободан у дворишту монструма.

ubijena
убијена / Извор: Фото: Приватна архива

У касним вечерњим сатима Жандармерија је ухапсила Огулинца. Он је два месеца касније, тачно на дан Маријиног рођендана, пронађен мртав у затворској ћелији у Окружном затвору у Београду.

Умро је од инфаркта и није дочекао суђење, а камоли казну.

Како ниједно дете не би доживело Маријину судбину, њен отац Слободан је покренуо иницијативу, захваљујући којој је 2013. године усвојен Маријин закон. Овај закон је отклонио сваку могућност да застари кривично дело педофилије и силовања малолетника, а пооштрене су и мере против педофила и силоватеља. Формирана је и евиденција педофила са ДНК подацима.

Владица Рајковић

Владица Рајковић отео је своју братаницу Анђелину Стефановић са рођендана у селу Вратарница. Одвео је у шуму, положио у јарак и силовао дете. На крају језивог мучења, пресудио јој је песницама и камењем. Ударао је малену све док у најгорим мукама није испустила последњи дах... Све док јој није смрскао главу. На месту овог незапамћеног злочина плакала је и полиција. Он је осуђен на 40 година.

Владица Рајковић је у Окружном затвору у Зајечару, само отац га је једном посетио за све ове године. На саслушању је изјавио да се не сећа ничега јер је био пијан. Фамилија га се одмах одрекла, а међу првима, његов брат.

Лично сматрам да убице деце заслужују смртну казну. Од када је он у затвору, ни на који начин нисам желео да га контактирам, нити ћу то урадити док сам жив - изјавио је тада Перица Рајковић.

Vladica Rajković
Владица Рајковић / Извор: Фото: МУП

Дарко Костић

Ивана Подрашчић (14) из Батајнице силована је и убијена у "распаднутој" кући у Раковици. За злочин је на 40 година осуђен Дарко Костић. Нестала је 29. јула 2014. године. Тада је кренула на Канарево брдо, а њено тело у фази распадања нађено је два месеца касније. Ивана и Дарко били су пријатељи на "Фејсбуку". Договорили су се да се нађу и да је он сачека на окретници аутобуса 56.

Када су се нашли, он ју је одвео у поменуту кућу у којој су пили алкохол, потом ју је силовао, а затим ударао ашовом у главу и тело док није преминула. Њено тело завио је у сунђере и ћебад и бацио. Породица је Иванин нестанак пријавила тек 9. августа. Тада су изјавили да је она знала да бежи од куће и да зато нису никога алармирали. Полиција је трагала за девојчицом недељама.

Међутим, 1. октобра у станицу је дошла Кристина Ковачевић која је тада имала 22 године и пријавила да ју је Дарко силовао. Кристина је иначе његова снаја. Полиција је тада отишла у кућу у Раковици и пронашла Иванин телефон. Прво су мислили да јој је Костић украо телефон, али су током испитивања сазнали стравичну истину.

darko kostić
дарко костић / Извор: Фото: МУП

- Ивана ми се јавил 31. јула и тражила да се види са мном да циркамо. Сачекао сам је на окретници аутобуса 56, и одвео кући. Почела је "да вилени", ударала ме је, хистерисала, гребала. Покушао сам да је смирим, али нисам успео, па сам је ашовом ударио у главу. Покушао сам да је оживим, дозивао сам је, али узалуд. Отишао сам до продавнице, вратио сам се, а она је и даље лежала у локви крви. Увио сам њено тело у ћебе, однео је до потока, побацао неке сунђере преко ње и отишао. Отишао сам после у Цвијићеву улицу код брата С. А., рекао сам му да сам у самоодбрани ударио неког човека, али да мислим да га нисам убио - изјавио је тада Костић.

Костић је прво признао злочин, а после негирао. Осуђен је на 40 година. Дарко Костић је пре овог злочина био добро познат полицији. Године 1993. са саучесником је убио старицу у Београду, а потом уринирао по њој. Тада је добио 7 година. Године 2001. осуђен је за силовање због чега је завршио у затвору 3 и по године. По изласку из затвора поново је силовао. Осим силовања, осуђиван је за пљачке и разбојништва.

Након убиства Иване, тим вештака га је проценио. Утврђено је да му је IQ испод 90, односно, да је реч о психопати и социопати и да га није могуће излечити. Иванини родитељи саслушани су 31. октобра. Тражили су одштету од државе милион евра. Исказ је дала и Иванина мајка Нада.

- Рекла је да иде на журку и више је никад нисам видела. Ивана је била добро дете, али умела је да оде од куће и да се не врати по неколико дана. Зато мој супруг није одмах пријавио нестанак - рекла је она.