clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAŽALOST, STOJAN ILIĆ NIJE JEDINI! Ovo su monstrumi koji su u Srbiji počinili iste zločine - silovali i ubijali nevinu decu (FOTO)

13.04.2023. 10:02
Piše:
Srbija Danas
stojan ilić
stojan ilić / Izvor: Foto: Shutterstock/Društvene mreže/MUP

Zločin u Ripnju podsetio na niz strahota koje su zavile Srbiju zauvek u crno

Stravičan zločin koji se pre tri dana dogodio u Ripnju kada je Stojan Ilić (38), obljubio i ubio Nevenu Petrović (16), a potom se vratio u kuću u kojoj je živela i nožem pokušao da ubije njenu majku (34), baku (56) i ujaka (30), podsetio je na niz ovakvih zločina koji su Srbiju zauvek zavili u crno.

Đurić se više od 3 sata iživljavao nad devojčicom Tijanom Jurić, pa je na kraju ubio i 12 dana živeo normalnim životom. Niko nikada nije otkrio motiv ubistva devojčice, a na pitanje sudije zašto je to uradio optuženi je rekao: "Ne znam". Osuđen je na 40 godina robije.

MONSTRUM NAŠAO "OPRAVDANJE" ZA MASAKR: Jezivi detalji zločina u Ripnju - priznao sve na sudu, krvnik samo PONAVLJA istu stvar!

MONSTRUM NAŠAO "OPRAVDANJE" ZA MASAKR: Jezivi detalji zločina u Ripnju - priznao sve na sudu, krvnik samo PONAVLJA istu stvar!

MONSTRUMU IZ RIPNJA ODREĐEN PRITVOR! Evo šta se sve stavlja na teret Stojanu iliću

MONSTRUMU IZ RIPNJA ODREĐEN PRITVOR! Evo šta se sve stavlja na teret Stojanu iliću

"NEVENA MI JE OVO URADILA, ZATO SAM JE UBIO" Užasne reči ubice devojčice iz Ripnja zgrozile sudiju

"NEVENA MI JE OVO URADILA, ZATO SAM JE UBIO" Užasne reči ubice devojčice iz Ripnja zgrozile sudiju

Niko ga ne posećuje duže od godinu dana. Do tada mu je bila jedino majka. Nema zahteve, radi ono što mu se kaže. Jednom rečju - miran. Tokom suđenja nije izjavio saučešće porodici niti je iskazao bilo koji vid kajanja. Tijanina smrt Srbiji je donela kaznu Doživotnog zatvora za ubice dece usvajanjem "Tijaninog zahteva". Tog 25. jula 2014. godine u Bajmoku nestala je Tijana Jurić.

Dragan Đurić
Dragan Đurić / Izvor: Foto: MUP

Do Tijaninih najmilijih užavajuća vest da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor stigla je 7. avgusta. Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine starne. Stigavši u selo, javila se majci a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće. Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks. Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika kao i veštački nokat. Potraga za Tijanom počela je iste večeri oko jedan sat posle ponoći. Policija se u potragu uključila oko pola sata kasnije, a za njom i žandarmerija. Nekoliko dana kasnije, 29. jula, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan na udaljenosti od dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Dani su proticali bez ikakvih informacija o Tijani, a onda je 13. dana potrage, 7. avgusta oko pola jedan noću, objavljeno da je uhapšen njen otmičar, a da je telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta. Devojčicu je silovao, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena. Zadavio ju je duksericom, a telo pokrio zemljom koju je kupio majci za cveće.

Mališa Jevtović (48) koji je pre 18 godina na brutalan način silovao Katarinu Janković (3), a potom je sa njenom majkom Anom Filipović (42) ostavio da umre u najgorim mukama nakon što je iz "Zabele" prebačen u "Novu Skelu" u Beogradu promenio je veru u islam. Redovno ga je posećivao brat, ostatak familije ga se odrekao.

Mališa J.
Mališa J. / Izvor: Foto: MUP

Jevtović je počeo da se izjašnjava kao musliman. Pustio je bradu i kosu i promenio je ime. Svakog dana se klanja Alahu u isto vreme. Tako je počeo da se izjašnjava nakon što je iz Zabele prebačen u Novu Skelu u Beogradu. Inače, u pomenutom zatvoru se nalaze najteži zločinci među kojima je i Dragan Đurić koji je silovao i ubio Tijanu Jurić, potom tu je i Dragan Nikolić Čombe koji je 2005. godine ubio Tamaru Ivanović (13). Bezbednost u ovom zatvoru je na najvišem mogućem nivou. Smešteni su u dvokrevetne sobe sa rešetkama, imaju pristup kablovskoj televiziji, toploj vodi, a mogu da koriste slikarski atelje, sportske hale, vežbaonice... Inače, čak su i pedofili, koji nigde nisu prihvaćeni, ovde najbezbedniji - rekao nam je sagovornik iz ovog slučaja.

Podsetimo, Katarina Janković (3) brutalno je silovana i ubijena 17. jula 2005. godine, a ovaj monstruozni zločin zauvek je zavio Srbiju u crno. Život su joj na svirep način oduzeli Mališa Jevtović (49) i njena majka Ana Filipović (43). Jevtović je, tada silovao malu Katarinu u Zvezdarskoj šumi dok je njena majka sedela u blizini i pušila cigaretu... Malenu je doneo nazad svu prljavu i krvavu. Povraćala je... Takvu su je odneli kući i ostavili da umire u najgorim mukama dok su oni večerali.

Ana i njen partner uhapšeni odmah nakon što je mala Katarina preminula. Tačnije, sve je otkriveno kada su je majka monstrum i njen ljubavnik doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Tvrdili su da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo. Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Oboje su dobili najdužu zatvorsku kaznu po tadašnjem zakonu, a to je 40 godina. Inače, Ana je prva Srpkinja koja je dobila maksimalnu kaznu, ali joj je kasnije smanjena za 3 godine, te je njena "robija" svedena na 37 godina.

Mladen Ogulinac

Imala je tek osam godina kada ju je u Starim Ledincima 26. juna 2010. godine silovao i udavio komšija Mladen Ogulinac. Zvala se i uvek će se zvati Marija Jovanović, i uvek će biti Marija zbog čije žrtve je Srbija dobila zakon koji kažnjava pedofile.

Mala Marija, nestala je iz svoje kuće u kojoj je bila sa mlađim bratom. Komšija Ogulinac, iskoristio je poznanstvo sa devojčicom, pošto je njegova sestra čuvala Mariju i njenog brata, i namamio je u svoju kuću u Ulici Vuka Kardžića.

Telo devojčice, pronašao je Marijin otac Slobodan u dvorištu monstruma.

ubijena
ubijena / Izvor: Foto: Privatna arhiva

U kasnim večernjim satima Žandarmerija je uhapsila Ogulinca. On je dva meseca kasnije, tačno na dan Marijinog rođendana, pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Umro je od infarkta i nije dočekao suđenje, a kamoli kaznu.

Kako nijedno dete ne bi doživelo Marijinu sudbinu, njen otac Slobodan je pokrenuo inicijativu, zahvaljujući kojoj je 2013. godine usvojen Marijin zakon. Ovaj zakon je otklonio svaku mogućnost da zastari krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika, a pooštrene su i mere protiv pedofila i silovatelja. Formirana je i evidencija pedofila sa DNK podacima.

Vladica Rajković

Vladica Rajković oteo je svoju bratanicu Anđelinu Stefanović sa rođendana u selu Vratarnica. Odveo je u šumu, položio u jarak i silovao dete. Na kraju jezivog mučenja, presudio joj je pesnicama i kamenjem. Udarao je malenu sve dok u najgorim mukama nije ispustila poslednji dah... Sve dok joj nije smrskao glavu. Na mestu ovog nezapamćenog zločina plakala je i policija. On je osuđen na 40 godina.

Vladica Rajković je u Okružnom zatvoru u Zaječaru, samo otac ga je jednom posetio za sve ove godine. Na saslušanju je izjavio da se ne seća ničega jer je bio pijan. Familija ga se odmah odrekla, a među prvima, njegov brat.

Lično smatram da ubice dece zaslužuju smrtnu kaznu. Od kada je on u zatvoru, ni na koji način nisam želeo da ga kontaktiram, niti ću to uraditi dok sam živ - izjavio je tada Perica Rajković.

Vladica Rajković
Vladica Rajković / Izvor: Foto: MUP

Darko Kostić

Ivana Podraščić (14) iz Batajnice silovana je i ubijena u "raspadnutoj" kući u Rakovici. Za zločin je na 40 godina osuđen Darko Kostić. Nestala je 29. jula 2014. godine. Tada je krenula na Kanarevo brdo, a njeno telo u fazi raspadanja nađeno je dva meseca kasnije. Ivana i Darko bili su prijatelji na "Fejsbuku". Dogovorili su se da se nađu i da je on sačeka na okretnici autobusa 56.

Kada su se našli, on ju je odveo u pomenutu kuću u kojoj su pili alkohol, potom ju je silovao, a zatim udarao ašovom u glavu i telo dok nije preminula. Njeno telo zavio je u sunđere i ćebad i bacio. Porodica je Ivanin nestanak prijavila tek 9. avgusta. Tada su izjavili da je ona znala da beži od kuće i da zato nisu nikoga alarmirali. Policija je tragala za devojčicom nedeljama.

Međutim, 1. oktobra u stanicu je došla Kristina Kovačević koja je tada imala 22 godine i prijavila da ju je Darko silovao. Kristina je inače njegova snaja. Policija je tada otišla u kuću u Rakovici i pronašla Ivanin telefon. Prvo su mislili da joj je Kostić ukrao telefon, ali su tokom ispitivanja saznali stravičnu istinu.

darko kostić
darko kostić / Izvor: Foto: MUP

- Ivana mi se javil 31. jula i tražila da se vidi sa mnom da cirkamo. Sačekao sam je na okretnici autobusa 56, i odveo kući. Počela je "da vileni", udarala me je, histerisala, grebala. Pokušao sam da je smirim, ali nisam uspeo, pa sam je ašovom udario u glavu. Pokušao sam da je oživim, dozivao sam je, ali uzalud. Otišao sam do prodavnice, vratio sam se, a ona je i dalje ležala u lokvi krvi. Uvio sam njeno telo u ćebe, odneo je do potoka, pobacao neke sunđere preko nje i otišao. Otišao sam posle u Cvijićevu ulicu kod brata S. A., rekao sam mu da sam u samoodbrani udario nekog čoveka, ali da mislim da ga nisam ubio - izjavio je tada Kostić.

Kostić je prvo priznao zločin, a posle negirao. Osuđen je na 40 godina. Darko Kostić je pre ovog zločina bio dobro poznat policiji. Godine 1993. sa saučesnikom je ubio staricu u Beogradu, a potom urinirao po njoj. Tada je dobio 7 godina. Godine 2001. osuđen je za silovanje zbog čega je završio u zatvoru 3 i po godine. Po izlasku iz zatvora ponovo je silovao. Osim silovanja, osuđivan je za pljačke i razbojništva.

Nakon ubistva Ivane, tim veštaka ga je procenio. Utvrđeno je da mu je IQ ispod 90, odnosno, da je reč o psihopati i sociopati i da ga nije moguće izlečiti. Ivanini roditelji saslušani su 31. oktobra. Tražili su odštetu od države milion evra. Iskaz je dala i Ivanina majka Nada.

- Rekla je da ide na žurku i više je nikad nisam videla. Ivana je bila dobro dete, ali umela je da ode od kuće i da se ne vrati po nekoliko dana. Zato moj suprug nije odmah prijavio nestanak - rekla je ona.