Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУТРА ДАН Д У ИСТРАЗИ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Џонићи пред судом, следи саслушање очи у очи са браћом Јојке

03.11.2021. 07:48
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Србија Данас/Приватна arhiva/YTPrintscreen/Objektiv

Очекује се да у среду прво буду саслушана петорица ватрогасаца, колега Милана Џонића, сина првоосумњиченог Горана Џонића, који би требало да се изјасне о његовом алибију, да је у ноћи између 26. и 27. септембра

У Вишем јавном тужилаштву у Нишу данас и сутра наставиће се саслушање сведока у склопу истраге бруталног убиства трочлане породице - Горана (57), Гордане (56) и Лидије Ђокић (26) из Алексинца.

"СМРТ БИ БИЛА ЗЛАТНА ЗА НАС, КЛЕТЕ РОДИТЕЉЕ" Потресна исповест мајке Горана Џонића - нису ангажовали адвоката, траже доживотну казну

"СМРТ БИ БИЛА ЗЛАТНА ЗА НАС, КЛЕТЕ РОДИТЕЉЕ" Потресна исповест мајке Горана Џонића - нису ангажовали адвоката, траже доживотну казну

ЗБОГ ШВАЛЕРКЕ ОПТУЖИО СИНОВЕ? Џонић штитио љубавницу, сумња се да је и она учествовала у монструозном злочину

ЗБОГ ШВАЛЕРКЕ ОПТУЖИО СИНОВЕ? Џонић штитио љубавницу, сумња се да је и она учествовала у монструозном злочину

ИШАО ОД МЕСТА ДО МЕСТА ТРАЖЕЋИ ЛОКАЦИЈУ ДА УБИЈЕ ЂОКИЋЕ: Откривен паклени план Џонића

ИШАО ОД МЕСТА ДО МЕСТА ТРАЖЕЋИ ЛОКАЦИЈУ ДА УБИЈЕ ЂОКИЋЕ: Откривен паклени план Џонића

Очекује се да у среду прво буду саслушана петорица ватрогасаца, колега Милана Џонића, сина првоосумњиченог Горана Џонића, који би требало да се изјасне о његовом алибију, да је у ноћи између 26. и 27. септембра, када су отети убијени чланови породице Ђокић, био на свом радном месту у Алексинцу и да га није напуштао. Милан је ухапшен са својим братом Стефаном, јер их је отац довео у везу са злочином тако што је након хапшења, упитан да ли би његови синови могли да пчине тако нешто, изјавио "можда би и могли".

Након ватрогасаца, биће саслушано троје сведока који би требало да се изјасне о алибију Браће К. М. и А. М. из Моравца, које је Џонић именовао као наводне извршиоце злочина, иако их ништа од пронађених доказа нити полиграфска тестирања не доводе у везу са кривичним делом. Позив тужилаштва да дају изјаву добила је мајка браће која живи у Шведској али је у време злочина била у Моравцу, супруга једног брата и девојка другог. Јоке су изјавили да немају никакве везе са злочином, да је један био код кућ а други са девојком, о чему постоје јасни докази. Они су два пута прошли полиграф, а из иностранства где живе, дошли су на позив полиције када су ухапшени.

Đokići
Ђокићи / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Objektiv ТВ

За четвртак је предвиђено поновно саслушање Горана Џонића али је посебно битно то што ће се тога дана у просторијама тужилаштва наћи и браћа Јојке како би се извршило препознавање. Џонић је у својој последњој одбрани, рекао да његови синови немају ништа са злочином, већ да су га браћа Јојке уценили и приморали да им помогне да кобне ноћи заустави ауто Ђокића а да је један од браће наводно, ликвидирао целу породицу. У склопу истраге Џонић ће морати да се погледа у очи са Јојкама, па остаје да се види да ли ће и након тога остати при одбрани, или ће испричати неку трећу причу.

Очекује се и саслушање бравара који је направио пригушивач?

У четвртак је у плану да се саслушају још неки сведоци, који имају сазнања о овом случају, а то би могли бити бравар који је Џонићу направио пригушивач, мислећи да прави део за пољопривредну машину, младић који је довезао Џонића 26. септембра поподне од Тешице до Моравца а којем је испричао да му је мотор код мајстора. Но, како му је скутер био на поправци код мајстора у августу а не тог дана, сумња да је Џонић у Тешицу долазио да сакрије двоточкаш на месту где ће након отмице и убиства у току ноћи запалити "пасат".

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

У понедељак су саслушана петорица припадника Војске Србије, колега Стефана Џонића, који су потврдили његов алиби да је кобне ноћи био у бази у Копненој зони безбедности код Медвеђе коју није могао да напусти непримећен, те да се није понашао неуобичајено.

Како се већ писало, сви досада нађени трагови директно са злочином повезују једино пензионисаног ватрогасца Џонића, брата од тетке убијеног Ђокића. Његов ДНК је на новцу и врећи, ископаној из воћњака његовог сина који је тог дана био одсутан. Пиштољ, за којим је балистичким вештачењем утврђено да је из њега убијена породица Ђокић, нађен је у кући Џонићеве жене Сузане у Алексинцу где је био сакривен у вентилационом отвору. Неколико часова пре нестанка породице Ђокић, Џонић је снимљен на бензинској пумпи у Алексинцу како точи гориво у канту а сигурносне камере у Тешици снимиле су "пасат" Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два часа иза поноћи, и Џонићев жути скутер како се враћа два часа касније истим путем.