Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"УДАРАЦ ЈЕ БИО ТОЛИКО ЈАК ДА ЈЕ ТИНЕЈЏЕР ОДЛЕТЕО СА СКУТЕРА" Детаљи несреће код Градишта, отац погинулог момка изустио само ово

14.03.2022. 17:07
Пише:
Србија Данас/Курир
L.R.
Л.Р. / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Тинејџер Л. Р. (18) погинуо је у ноћи између суботе и недеље у стравичној саобраћајној несрећи код Великог Градишта, када је на њега, док је возио скутер, својим BMW налетео М. С. (20) из околине овог града.

М.С. који је после несреће ухапшен, испитан је у Вишем јавном тужилаштву у коме је изнео одбрану.

- Тужилаштво је тражило да му се одреди притвор до 30 дана због утицаја на сведоке и узнемирења јавности. У даљем поступку биће испитани отац и друг осумњиченог - каже извор и додаје да је М.С. у тренутку несреће био сам у колима.

"УБИЋЕ МЕ АКО МИ НЕ ПОЗАЈМИШ НОВАЦ" Запрепашћујућа прича супруге нишког лекара који је био РОБ брачном пару: Овако је почео ХОРОР

"УБИЋЕ МЕ АКО МИ НЕ ПОЗАЈМИШ НОВАЦ" Запрепашћујућа прича супруге нишког лекара који је био РОБ брачном пару: Овако је почео ХОРОР

ЈОШ ЈЕДНА ТРАГЕДИЈА ДАНАС! Мушкарац из Ниша скочио са 9. спрата - пролазници уочили беживотно тело на улици

ЈОШ ЈЕДНА ТРАГЕДИЈА ДАНАС! Мушкарац из Ниша скочио са 9. спрата - пролазници уочили беживотно тело на улици

КРАЈ ДРАМЕ НА КОЊАРНИКУ! Полио се бензином па претио да ће све запалити - спроведен у кола Хитне помоћи

КРАЈ ДРАМЕ НА КОЊАРНИКУ! Полио се бензином па претио да ће све запалити - спроведен у кола Хитне помоћи

Несрећа се догодила око два сата иза поноћи на излазу из села Кумане ка Великом Градишту.

- Л. Р. се скутером враћао ка својој кући у Великом Градишту, када је из супротног смера на њега налетео М. С. Он је предњим левим делом аута ударио несрећног тинејџера и одбацио га, јер је прешао у супротну коловозну траку - прича извор.

Изгубио контролу

- М. С. је заправо изгубио контролу и прешао у другу траку јер је био под дејством алкохола. Како је утврђено алкотестирањем, он је имао 1,02 промила алкохола у крви и возио је с пробном дозволом - објашњава саговорник.

Несрећни дечак је, како се сазнаје, имао кацигу на глави.

L.R.
Л.Р. / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

- Ударац BMW је био толико силовит да је Л. Р. одлетео са скутера и пао. Колико је снажан удар био, говори и податак да је на аутомобилу готово отпао предњи точак - прича извор из истраге.

Бахат

Хвали се колима и пиштољима

М. С. је, како прича извор, познат по бахатом понашању на друштвеним мрежама.

- Он на свој Инстаграм профил качи фотографије скупих аутомобила, као и аута којим је изазвао саобраћајну несрећу. Поред тога, иако једва пунолетан, хвали се и како пуца из пиштоља, вози квад по неприступачном терену - наводи саговорник.

M.S.
М.С. / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Очевици који су наишли одмах су позвали помоћ.

- Лекари који су стигли на место несреће су, нажалост, могли само да констатују смрт дечака. Он је практично од ударца на месту остао мртав - наводи извор и наставља:

- Возач М. С. је ухапшен и терети се за тешко дело против безбедности саобраћаја. Њему је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Пожаревцу одређено задржавање до 48 сати и биће испитан пред замеником тужиоца - испричао је саговорник.

Тужно

Живот га није мазио

Тинејџер Л. Р., који је страдао у удесу, према речима мештана Великог Градишта, био је добар дечко.

- Он има брата близанца и двојицу старије браће. Нажалост, њихов живот обележила је трагедија, као беба је остао без мајке, која је преминула око његовог првог рођендана. Од тада је живео са оцем, баком и браћом. Био је добар дечко, није пио, правио проблеме. Ишао је у једну пожаревачку школу, док је његов брат похађао школу у Великом Градишту. Живот га није мазио, а ето како је страдао - причају мештани.

- Одмалена је показивао љубав ка моторима, а недавно је и полагао возачки испит како би могао да вози скутер - наводе саговорници.

Како се сазнаје, М. С. се са Сребрног језера враћао кући.

Враћао се из провода

- Реч је о младићу из оближњег села. До тог места постоје два пута и непознато је због чега је он одабрао да се преко Кумана враћа кући када је с језера могао директно да оде у своје село. Иначе, он је вече пре несреће провео у једном познатом локалу на језеру - прича извор.

- Током целе вечери качио је фотографије и видео-снимке из провода, снимао музичаре како певају, али и сто, на коме су се налазиле кибле с најскупљим пићима. С обзиром на то да је имао 1,02 промила алкохола у крви, вероватно је много те вечери и попио - каже саговорник.

Извор објашњава и да је овај део пута иначе веома добар.

- Пут између Кумана и Великог Градишта је релативно нов и у добром стању. Интересантно је да је он добро обележен и да су беле линије које одвајају коловозне траке веома јасне. Међутим, баш због тога, неретко се дешава да возачи ту драстично прекораче брзину и изазову удес - прича извор.

Породица настрадалог младића рекла је да нису у стању да разговарају.

- Молимо вас да нас разумете. Није нам лако, нисмо у стању да причамо - рекао је отац.

Комшије из улице имају само речи хвале за момка.

- Веома добро дете. Знамо га ту из улице. Колико знам, он је ишао у средњу школу у Пожаревцу. Одрастао је без мајке, она је давно преминула. Много нам је жао, сви су смо га волели као да је наш - рекао је комшија.