Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

У ОТЕТОМ ТАКСИЈУ БИЛА ТРУДНИЦА! Језиви детаљи са саслушања масовног убице: "Убио сам те људе, нисам их познавао!"

07.05.2023. 07:03
Пише:
Србија Данас/Курир
Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: МУП РС

Из аутоматске пушке је убио осморо младих људи, а ранио четрнаесторо

Урош Блажић (21) је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву признао злочин и детаљно описао свој крвави пир. Одређен му је притвор до 30 дана.

ПОЗНАТИ АДВОКАТ ШОКИРАО: Ево колика казна затвора прети убици из Младеновца?

ПОЗНАТИ АДВОКАТ ШОКИРАО: Ево колика казна затвора прети убици из Младеновца?

СРАМНА ОДБРАНА УБИЦЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА! Оно што је рекао у Тужилаштву леди крв у жилама

СРАМНА ОДБРАНА УБИЦЕ ИЗ МЛАДЕНОВЦА! Оно што је рекао у Тужилаштву леди крв у жилама

ЕВО ШТА ЈЕ УБИЦА ИЗ МЛАДЕНОВЦА РАДИО НА ДАН МАСАКРА! Комшије рано ујутру уочиле ЈЕДНУ СТВАР, откривени нови детаљи

ЕВО ШТА ЈЕ УБИЦА ИЗ МЛАДЕНОВЦА РАДИО НА ДАН МАСАКРА! Комшије рано ујутру уочиле ЈЕДНУ СТВАР, откривени нови детаљи

- Ја сам пуцао из аутомата! Нисам познавао те људе, пуцао сам јер сам хтео да заплашим мештане.

Ово је, како Курир сазнаје, на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, изјавио Младеновчанин Урош Блажић (21), осумњичен да је 4. априла увече у селима Дубона и Мало Орашје, хицима из аутоматске пушке убио осморо младих људи, а ранио четрнаесторо.

Према писању Курира, Урош Блажић је у тужилаштву признао злочин и детаљно описао шта се догодило кобне ноћи.

Три кривична дела

- Он је навео да је употребом аутоматског оружја на три локације на територији Смедерева и Младеновца пуцао на више лица која су се налазила у групи, а која није познавао, да би застрашио становништво Малог Орашја и Дубоне - саопштили су јуче из Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Чудом живи: Нестало му муниције

Како Курир сазнаје, чим је оставио Уроша Блажића на месту на ком је тражио, таксиста је позвао полцију и све им испричао, тако да је допринео хапшењу.

- Њега и трудницу није убио највероватније јер му је нестало муниције. А, да је активирао бомбу у колима и сам би настрадао, а то није желео - каже извор.

Урош Блажић се, како наводи тужилаштво, терети за кривична дела тешко убиство, отмица, као и за кривично дело недозвољена производња и стављање у промет оружја и експлозивних материја.

Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Србија Данас

- Он се сумњичи да је у касним вечерњим сатима и у току ноћи на територији Смедерева и Младеновца хицима из аутоматског оружја лишио живота осам лица, док је приликом бекства са лица места најпре неовлашћено користио туђе моторно возило. Потом у близини наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио бомбом таксисти и путници у такси возилу, која је била у другом стању, те на такав начин принудио возача да га одвезе до села у општини Крагујевац где је касније и ухапшен - наводи се у саопштењу.

Приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио, да подсетимо, пронађена је већа количина оружја и муниције. Осумњиченом је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Опасност од бекства

- Одређен му је притвор будући да постоје околности које указују на опасност од бекства осумњиченог, особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке, чије испитивање предстоји у истрази, затим јер постоје особите околности да ће поновити кривично дело обзиром да је предузетим радњама, дан након догађаја од 3. маја, код сваког грађанина Републике Србије додатно изазвао и развио осећај личног страха, неспокојства и несигурности - саопштило је Више јавно тужилаштво у Смедереву.

Повређени: Двоје иде на кућно лечење

Двоје повређених у овом крвавом пиру данас ће бити пуштени кући.

- Дечак који је у Ургентном ће данас бити пуштен кући, а што се тиче овог једног момка из Малог Орашја и он ће бити пуштен кући - рекла је јуче министарка здравља др Даница Грујичић. Здравствено стање појединих пацијената је и даље веома критично, истиче министарка.

- Девојчица 2005. годиште, која је имала опсежне повреде трбуха, момак који има повреду кичме и коме је урађена дренажа су животно угрожени - рекла је Грујичић.

Како Курир сазнаје, таксиста кога је током крвавог пира отео Урош Блажић је члан јендог удружења у Смедереву, а избегао је смрт за длаку. Наиме, њега је Урош Блажић, када је изашао из украденог аута, зауставио, ушао му у кола са ручном бомбом и рекао да га вози у село Врњиште код Крагујевца, где му живе рођаци.

Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/RTS Сајт - Званични канал

- Човек је јако истраумиран, у невиђеном је шоку. Са нама је једва проговорио неколико речи о немилом догађају. Неће радити неко време - кажу из такси удружења у ком је овај таксиста запослен.

Према њиховим речима, најгоре му је било јер је у тренутку отмице возио странку, и то трудну жену.

- Није био сам у аутомобилу, имао је странку кад му је он упао у ауто са ручном бомбом у рукама. Не жели да говори о свему томе, тешко му је и ми га не дирамо. Замолио нас је да га не питамо ништа и да га неко време пустимо да преживи све ово. Видели смо се на кратко с њим, по погледу и изразу лица се видело да му је баш тешко и да је под великим сресом и шоком - кажу они и додају да је њему било битно да трудница не настрада и да је све време размишљао о њој, да буде добро.

Све вести о масакру код Младеновца можете прочитати ОВДЕ.