Skip to main content
Uroš Blažić

SRAMNA ODBRANA UBICE IZ MLADENOVCA! Ono što je rekao u Tužilaštvu ledi krv u žilama

Foto: Srbija Danas
U Smederevskom tužilaštvu završeno je saslušanje Uroša Blažića, osumnjičenog da je usmrtio osmoro i ranio 14 mladih iz sela u okolini Mladenovca i Smedereva. Kako se saznaje, njemu je određen pritivor do 30 dana.

Uroš Blažić (21) iz Dubone kod Mladenovca saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, a kako se saznaje on je priznao da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni u više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

POZNATI ADVOKAT ŠOKIRAO: Evo kolika kazna zatvora preti ubici iz Mladenovca?

POZNATI ADVOKAT ŠOKIRAO: Evo kolika kazna zatvora preti ubici iz Mladenovca?

SRBIJA RAZORENA TUGOM: Potresne scene na sahranama žrtava masovnih ubica - čitava država zavijena u crno (FOTO/VIDEO)

SRBIJA RAZORENA TUGOM: Potresne scene na sahranama žrtava masovnih ubica - čitava država zavijena u crno (FOTO/VIDEO)

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan Uroš B. (21), zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Osumnjičenom Urošu B. se stavlja na teret da je dana 04.05.2023. godine, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života 8 lica, a pokušao da liši života još ukupno 12 lica, a prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta, najpre neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" pretio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Кragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

U odbrani koju je danas na saslušanju izneo, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri – u Malom Orašju i Duboni, pucao na lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga, koji predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično delo obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog dela, te da postoje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti obzirom da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3.5.2023. godine, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd