Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ДАНАС СМО ОДРАЛИ ЧЕТВОРИЦУ" Годишњица зверског убиства Беливукове екипе - ОНИ СУ ИЗГУБИЛИ ЖИВОТЕ У ДАНУ (ФОТО)

14.10.2021. 15:36
Пише:
Србија Данас/24 седам
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Google Maps printscreen/Profimedia

"Данас је ово победа, да памтимо датум".

Тачно годину дана је прошло од масакра који су чланови озлоглашене групе Вељка Беливука починили у Србији, али и Црној Гори. У само једном дану четворо људи је страдало од њихових руку.

Крушевац од MOZZARTA добио терен у част ЛЕГЕНДАРНОГ БОБАНА ПЕТРОВИЋА!

Крушевац од MOZZARTA добио терен у част ЛЕГЕНДАРНОГ БОБАНА ПЕТРОВИЋА!

УХАПШЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ ЗБОГ ПОМАГАЊА БЕЛИВУКУ! Злоупотребили службени положај да би Невољу пустили у Црну Гору

УХАПШЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ ЗБОГ ПОМАГАЊА БЕЛИВУКУ! Злоупотребили службени положај да би Невољу пустили у Црну Гору

ОВО СУ БЕЛИВУК И ЊЕГОВА ВОЈСКА ПРОПУСТИЛИ! Монструозан клан заборавио на ЈЕДНУ СТВАР - откриће се и други њихови злочини

ОВО СУ БЕЛИВУК И ЊЕГОВА ВОЈСКА ПРОПУСТИЛИ! Монструозан клан заборавио на ЈЕДНУ СТВАР - откриће се и други њихови злочини

Дана 14. октобра прошле године организовали су, како су то популарно назвали, "две велике акције у исто време". 

Једну су, како је представљено у порукама које су размењивали путем "Скај" апликације, лично спровели главни актери Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић звани Месар, док су другу спровели остали чланови групе чији је задатак био да намаме Лазара Вукићевића, одведу га у Ритопек и тамо га муче и убију.

У две државе успели су, како кажу, да "реше четворицу".

Тог дана "сконили" су четири жртве, за које су веровали да су високопозициониране у "шкаљарском клану".

Отмица

Истрага је утврдила да су тог дана Беливук и Миљковић илегално ушли у Црну Гору, отели Мила Радуловића званог Капетан, који јесте био високопозиционирани "шкаљарац", и користили то док није убијен.

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Председник Србије Александар Вучућ показао је једном приликом на националној телевизији слику на којој су Марко Миљковић и Миле Капетан.

- Миљковић се са њим спријатељио. Отели су га, и онда то лице креће да навлачи остале из свог клана да долазе да малтретирају Беливука. Он шаље поруке Александру Шарцу и Лазару Вукићевићу, а све време их шаље Миљковић. Навукли су их да дођу, а онда следе најјезивија мучења и ликвидација. Беливук и Миљковић нису присуствовал тим ликвидацијама. Они су му наређивали и тражили су за овог момка најтеже мучење. Ударили су га лопатом у главу. Његов крај био је ужасан - рекао је тада Вучић.

Милета Капетана су за сада непознате особе држале два месеца затвореног, испитивале га, мучиле и на крају убиле.

Ликвидације у Даниловграду

Миљковић и Беливук су истог дана намамили и убили Дамира Хоџића Касапина и његовог зета Адиса Спахића. 

Тела Хоџића и Спахића до данас нису пронађена, а оно што су њихове породице, када су пријавиле нестанак, рекле полицији је да је Спахић пошао да Хоџића одвезе некуд, али од тада им се губи сваки траг.

Према сазнањима црногорске полиције, и Миле Капетан био је доведен у исту кућу у коју су намамљени и убијени Хоџић и Спахић, али није ту ликвидиран.

Adis Spahić
Адис Спахић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Како су навели из СДТ-а, Беливук се осталим члановима групе обратио гласовном поруком путем криптованог мобилног телефона и обавестио их о начину на који је извршио ова кривична дела.

- Брате, Земо и Хел и сви су добро одреаговали, то не може уопште да се коментарише, свако је хвато свог, мени је запао "Касап", "Кратос" је хвато "зета", "Хел" је хвато М., то што је "Касап" имао утоку и потегнуо, брате, то нико није могао да очекује и то није могло да се промени и не може да се исправи, то никако брате, ја уопште нисам хтео да ризикујем, ми смо се тако договорили сами без обзира шта сте ви рекли ту у групи, ако се види и потегне одмах се пуца. Брате, то нема шта ту да се правдамо - поручио је Беливук својим пријатељима који су се тада бавили Лазаром Вукићевићем.

Кланица у Ритопеку

Навијач Црвене звезде Лазар Вукићевић такође је убијен 14. октобра прошле године, а мучен је  најдуже и најбруталније од свих осталих жртава клана. Замерио се лично Беливуку и због тога је данима мучен, а делови тела су му одсецани и иживљавање је трајало све док није умро.

Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Фотографије тела убијеног Лазара Вукићевића најмонструозније су од свих које су приказане у јавности. Вукићевић је у кућу у Ритопек намамљен лажном фотографијом везаног Беливука и с поруком да "дође да убије вепра (надимак за Невољу)". 

Вукићевић је на ову поруку насео, отишао на тајни састанак у Ритопеку, међутим, у соби га није сачекао везани Беливук, већ припадници клана спремни да га убију.

- Је ли, брате, ништа ми драже нема него што смо Лазу одрали, значи, брате, ја не могу да ти опишем. Види, одрали смо Лазу, одрали смо Касапа, одрали смо "зета" и ево га Капетан, и њега ћемо да одеремо за који дан, значи, буразеру, четворка данас, убили смо их, и то све кључни - гласовна је порука коју је наводно Миљковић проследио осталим члановима групе у апликацији "Скај".

- Данас је ово победа, да памтимо датум - рекао је Марко Миљковић тог 14. октобра.

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић