Skip to main content
Velja Nevolja

"DANAS SMO ODRALI ČETVORICU" Godišnjica zverskog ubistva Belivukove ekipe - ONI SU IZGUBILI ŽIVOTE U DANU (FOTO)

Foto: Google Maps printscreen/Profimedia
"Danas je ovo pobeda, da pamtimo datum".

Tačno godinu dana je prošlo od masakra koji su članovi ozloglašene grupe Veljka Belivuka počinili u Srbiji, ali i Crnoj Gori. U samo jednom danu četvoro ljudi je stradalo od njihovih ruku.

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

Kruševac od MOZZARTA dobio teren u čast LEGENDARNOG BOBANA PETROVIĆA!

UHAPŠENI POLICAJCI ZBOG POMAGANJA BELIVUKU! Zloupotrebili službeni položaj da bi Nevolju pustili u Crnu Goru

UHAPŠENI POLICAJCI ZBOG POMAGANJA BELIVUKU! Zloupotrebili službeni položaj da bi Nevolju pustili u Crnu Goru

OVO SU BELIVUK I NJEGOVA VOJSKA PROPUSTILI! Monstruozan klan zaboravio na JEDNU STVAR - otkriće se i drugi njihovi zločini

OVO SU BELIVUK I NJEGOVA VOJSKA PROPUSTILI! Monstruozan klan zaboravio na JEDNU STVAR - otkriće se i drugi njihovi zločini

Dana 14. oktobra prošle godine organizovali su, kako su to popularno nazvali, "dve velike akcije u isto vreme". 

Jednu su, kako je predstavljeno u porukama koje su razmenjivali putem "Skaj" aplikacije, lično sproveli glavni akteri Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković zvani Mesar, dok su drugu sproveli ostali članovi grupe čiji je zadatak bio da namame Lazara Vukićevića, odvedu ga u Ritopek i tamo ga muče i ubiju.

U dve države uspeli su, kako kažu, da "reše četvoricu".

Tog dana "skonili" su četiri žrtve, za koje su verovali da su visokopozicionirane u "škaljarskom klanu".

Otmica

Istraga je utvrdila da su tog dana Belivuk i Miljković ilegalno ušli u Crnu Goru, oteli Mila Radulovića zvanog Kapetan, koji jeste bio visokopozicionirani "škaljarac", i koristili to dok nije ubijen.

Marko Miljković
Foto: Printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć pokazao je jednom prilikom na nacionalnoj televiziji sliku na kojoj su Marko Miljković i Mile Kapetan.

- Miljković se sa njim sprijateljio. Oteli su ga, i onda to lice kreće da navlači ostale iz svog klana da dolaze da maltretiraju Belivuka. On šalje poruke Aleksandru Šarcu i Lazaru Vukićeviću, a sve vreme ih šalje Miljković. Navukli su ih da dođu, a onda slede najjezivija mučenja i likvidacija. Belivuk i Miljković nisu prisustvoval tim likvidacijama. Oni su mu naređivali i tražili su za ovog momka najteže mučenje. Udarili su ga lopatom u glavu. Njegov kraj bio je užasan - rekao je tada Vučić.

Mileta Kapetana su za sada nepoznate osobe držale dva meseca zatvorenog, ispitivale ga, mučile i na kraju ubile.

Likvidacije u Danilovgradu

Miljković i Belivuk su istog dana namamili i ubili Damira Hodžića Kasapina i njegovog zeta Adisa Spahića. 

Tela Hodžića i Spahića do danas nisu pronađena, a ono što su njihove porodice, kada su prijavile nestanak, rekle policiji je da je Spahić pošao da Hodžića odveze nekud, ali od tada im se gubi svaki trag.

Prema saznanjima crnogorske policije, i Mile Kapetan bio je doveden u istu kuću u koju su namamljeni i ubijeni Hodžić i Spahić, ali nije tu likvidiran.

Adis Spahić
Foto: Facebook/Printscreen

Kako su naveli iz SDT-a, Belivuk se ostalim članovima grupe obratio glasovnom porukom putem kriptovanog mobilnog telefona i obavestio ih o načinu na koji je izvršio ova krivična dela.

- Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagovali, to ne može uopšte da se komentariše, svako je hvato svog, meni je zapao "Kasap", "Kratos" je hvato "zeta", "Hel" je hvato M., to što je "Kasap" imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - poručio je Belivuk svojim prijateljima koji su se tada bavili Lazarom Vukićevićem.

Klanica u Ritopeku

Navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević takođe je ubijen 14. oktobra prošle godine, a mučen je  najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana. Zamerio se lično Belivuku i zbog toga je danima mučen, a delovi tela su mu odsecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro.

Lazar Vukićević
Foto: Društvene mreže

Fotografije tela ubijenog Lazara Vukićevića najmonstruoznije su od svih koje su prikazane u javnosti. Vukićević je u kuću u Ritopek namamljen lažnom fotografijom vezanog Belivuka i s porukom da "dođe da ubije vepra (nadimak za Nevolju)". 

Vukićević je na ovu poruku naseo, otišao na tajni sastanak u Ritopeku, međutim, u sobi ga nije sačekao vezani Belivuk, već pripadnici klana spremni da ga ubiju.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači, brate, ja ne mogu da ti opišem. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo "zeta" i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan, znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - glasovna je poruka koju je navodno Miljković prosledio ostalim članovima grupe u aplikaciji "Skaj".

- Danas je ovo pobeda, da pamtimo datum - rekao je Marko Miljković tog 14. oktobra.

Marko Miljković
Foto: E-stock/Miloš Rafailović
Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd