Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЦА КОЈИ ЈЕ ПРЕ САМО 13 МЕСЕЦИ ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА: Ево ко је ухапшени Вељин сарадник, бивши вођа ФК Рад

17.07.2021. 21:46
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: е-стоцк/Часлав Вукојичић - Србија Данас/Саша Џамбић

Полиција није издала званично саопштење овим поводом а како се сазнаје Хрватину се на терет ставља удруживање ради вршења кривичних дела

Припадници Службе за борбу против организованог криминала СБПОК, ухапсили су Бојана Хрватина, бившег вођу навијача ФК "Рад", за кога полиција сумња да је блиско сарађивао са групом Принципи на чијем челу су били Вељко Беливук и Марко Миљковић.

Хрватин је иначе изашао из затвора пре 13 месеци. Он је иза решетака провео скоро 14 година због убиства Бојана Мајића 2005. године. Хрватин је због тог злочина правоснажно осуђен на 15 година затвора, али му је усвојена молба за условни отпуст и пуштен је на слободу у мају 2020. године, 13 месеци пре истека казне. Чини се да Хрватин није губио време, већ да се одмах повезао са групом окупљеном Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Летовање у ЦРНОЈ ГОРИ – Хотели 4* од 349€ Агенција Travelland ради суботом и недељом!

Летовање у ЦРНОЈ ГОРИ – Хотели 4* од 349€ Агенција Travelland ради суботом и недељом!

СУД УКИНУО ПРЕСУДУ ВЕЉИНОМ ДРУГАРУ ЗА УБИСТВО ИСПРЕД ТИЛТА! Неће се извући - Миловану Тадићу наложено ново суђење

СУД УКИНУО ПРЕСУДУ ВЕЉИНОМ ДРУГАРУ ЗА УБИСТВО ИСПРЕД ТИЛТА! Неће се извући - Миловану Тадићу наложено ново суђење

ВЕЉИ ПОКАЗАНО 50 ЈЕЗИВИХ ФОТОГРАФИЈА ДЕЛОВА ТЕЛА ЖРТАВА: Слике нису ништа наспрам онога што је накнадно откривено!

ВЕЉИ ПОКАЗАНО 50 ЈЕЗИВИХ ФОТОГРАФИЈА ДЕЛОВА ТЕЛА ЖРТАВА: Слике нису ништа наспрам онога што је накнадно откривено!

МАЛО ПОЗНАТИ ДЕТАЉИ ИЗ КРИСТИЈАНОВОГ ЖИВОТА: Буца Џамбас открио одакле Голубовићу толико ОЖИЉАКА НА СТОМАКУ - секли су га ЖИЛЕТОМ

МАЛО ПОЗНАТИ ДЕТАЉИ ИЗ КРИСТИЈАНОВОГ ЖИВОТА: Буца Џамбас открио одакле Голубовићу толико ОЖИЉАКА НА СТОМАКУ - секли су га ЖИЛЕТОМ

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Хрватин, који је био један од вођа навијача Рада, постао је познат широј јавности после крвавог догађаја 6. августа 2005. године на железничкој станици у Раковици, када је убијен навијач ФК "Вождовац" Бојан Мајјић (29).

Убијени Мајић, иначе члан навијачке групе Инвалиди која је бодрила ФК "Вождовац", а са којима су Радовци били у завади, кренуо је са још једним пријатељем возом на утакмицу Зета - Вождовац. Они су се укрцали на воз Београд - Бар, али на станици у Раковици у композицију је упала група навијача Радове групе Јунајтед форс, а међу њима и Бојан Хрватин, који су тражили своје "крвне непријатеље" са Вождовца.

У једном купеу су се срела Бојан Мајић и још један његов пријатељ и четворица навијача Рада међу којима и Бојан Хрватин. Прво је почела свађа која је убрзо прерасла у тучу. Хрватин је потегао нож и неколико пута, са леђа, убо Мајића у врат и раме. Тешко рањени младић преминуо је на путу до болнице. Његов друг је лакше повређен.

Полиција је брзо идентификовала и ухапсила учеснике туче, осим Хрватина који се крио нешто више од годину дана. На крају су и њему стављене лисице на руке у мају 2006. године.

Првостепеном пресудом Вишег суда у Београду 2011. године Бојан Хрватин осуђен је због тешког убиства на 30 година, док су његови пајтоси, који су одговарали за учествовање у тучи Алексанадар Ковачевић на 3, а Горан Пантелић и Александар Павловић на по годину дана затвора. Одбрана се жалила на ову пресуду и он је завршио пред Апелационим судом у Београду.

У марту 2012. Апелациони суд доноси нову пресуду, којом је Хрватину казна преполовљена на 15 година затвора, док су остала тројица ослобођена јер је дело за које су били оптужени, учествовање у тучи", у међувремену застарело.

Занимљивио је да је у образложењу ове одлуке Апелационог суда стајало да: је Хрватину преполовљена казна, јер суд сматра да ће и таква кривична санкција "у довољној мери утицати на окривљеног да убудуће не врше иста или слична кривична дела".

Хапшење Хрватина због веза са кланом на чијем челу су били Вељко Беливук и Марко Миљковић, који у притвору чекају подизање оптужнице до 4. августа, потврђене су гласине да је група Веље Невоље, Принципи, иако навијачи Партизана, сарађују са навијачима Рада, макар када су одређени послови у питању. Иначе, и сам Беливук, пре него што је дошао на јужну трибину, био је активан навијач Рада.

Беливук је био десна рука Александра Станковића, званог Сале Мутави, вође навијачке групе "Јањичари", која је практично "преузела власт" на Партизановом југу. После убиства Станковића, 13. октобра 2016. године, Беливук је постао вођа навијача који добијају ново име: "Принципи".

И Станковић, а поготово Беливук, су сарађивали са Кавачким кланом, злогласним нарко-картелом из Котора. Заправо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и њихови Принципи су постали ескадрон смрти Кавачког клана. Према неким информацијама, они су умешани у смрт око 20 људи, чланова или сарадника супарничког Шкаљарског клана.

Управо због својих веза са Кавчанима, отмицама и убиствима, Беливук, Миљковић и још тридесетак њихових сарадника похапшени су у неколико акција полиције у фебруару ове године.

Принципи - најсуровији клан на Балкану

Тужилаштво за организовани криминал терети Вељка Беливука, Марка Миљковића и остале осумњичене за најмање 5 тешких убистава, мада се сумња да је број жртава много већи. Они су своје противнике намамљивали у кућу ужаса у Ритопеку, где су их мучили на најсвирепији начин, а потом убијали. Тела су комадали и бацали.

На списку њихових жртава, за сада се налазе: Милан Љепоја, некадашњи члан групе Пинк пантер, Горан Величковић Гокси припадник супарничке групе навијача Паризана, Здравко Радојевић, навијач Црвене звезде, Александар Глигоријевић, навијач Партизана и у почетку члан Принципа у чију лојалност су Беливук и Миљјковић посумњали и Лазар ВУкићевић, наводно близак неким људима из Шкаљарског клана. Оптужница треба да буде подигнута до 4. августа, када истиче законски рок од 6 месеци од тренутка њиховог хапшења.

Осим тешких убистава на терет им се стављају и отмице, поседовање илегалног оружја и трговина наркотицима.

Из Тужилаштва за организовани криминал је потврђено да ће ухапшени Бојан Хрватин бити саслушан по истеку полицијског притвора од 48 часова. Није познато да ли је још неко ухапшен у овој акцији полиције осим Хрватина.

БОНУС ГАЛЕРИЈА

Хапшење криминалне групе