Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАРЕ МЕСАР КРВНИЧКИ УБИО ЗДРАВКА ДА ОСВЕТИ КУМА? Познато како су Радојевића намамили у кућу страве у Ритопеку

03.06.2021. 14:13
Пише:
Србија Данас/Информер
Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: е-стоцк/Милош Рафаиловић

Беливук и Месар су према речима извора из истраге пре неколико година дали Радојевићу нешто новца да пошаље Будимиру у затвор где се налазио због дроге.

Здравко Радојевић (41) из Котежа нестао је у новембру 2020. године у кући страве у Ритопеку, где је највероватније убијен и раскомадан, зато што се  наводно замерио Марку Будимиру који је близак сарадник Вељка Беливука (36) и кум Марка Миљковића Месара (30).

КО ЈЕ НАВИЈАЧ ХИЈЕНА КОЈИ ЈЕ СИНОЋ СЕДЕО СА ЧЕДОМ: Познат полицији - шуровао са убијеним Дуњићем

КО ЈЕ НАВИЈАЧ ХИЈЕНА КОЈИ ЈЕ СИНОЋ СЕДЕО СА ЧЕДОМ: Познат полицији - шуровао са убијеним Дуњићем

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА! Тужилаштво се огласило о инциденту који је направио Чеда Јовановић

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА! Тужилаштво се огласило о инциденту који је направио Чеда Јовановић

"НИЈЕ МУ СЕ ИШЛО НА ПОСАО, КАО ДА ЈЕ ПРЕДОСЕТИО СМРТ" Први детаљи стравичне трагедије код Лознице

"НИЈЕ МУ СЕ ИШЛО НА ПОСАО, КАО ДА ЈЕ ПРЕДОСЕТИО СМРТ" Први детаљи стравичне трагедије код Лознице

Беливук и Месар су према речима извора из истраге пре неколико година дали Радојевићу нешто новца да пошаље Будимиру у затвор где се налазио због дроге. Међутим, Здравко је пола новца задржао за себе, а кад су Веља Невоља и Месар то сазнали наводно су одлучили да га убију.

Извор из истраге објашњава да је до 2015. године у Котежу постојала јединствена и добро организована нарко-банда на чијем челу је био Здравко Радојевић, а припадници су између осталих били и Вибор Кончаревић (42) звани Биба и браћа Марко и Милош Будимир.

- Почетком априла 2014. Марко Будимир је ухапшен са извесном количином дроге која је припадала Здравку Радојевићу. У штек стану полиција је тада пронашла нешто кокаина, седам килограма марихуане, екстази, смесу за увећање масе наркотика, ваге за прецизно мерење, 71.000 динара, 4.325 евра, 50 фунти и 200 метака различитог калибра. Будимир је након тога осуђен на пет година робије и 2015. отишао је на издржавање казне - објашњава извор из истраге.

Пошто је Марко Будимир још тада био у добрим односима са Вељом Невољом и Месаром, њих двојица су контактирали са Здравком, желећи да му помогну у затвору.

- Преко Здравка су послали Марку извесну количину новца како би му олакшали боравак иза решетака, међутим, он је пола новца задржао за себе, како би наводно надокнадио штету за заплењену дрогу, а другу половину је послао Будимиру - прича добро обавештени извор.

Након што је Будимир 2020. године изашао са робиј, састао се са Вељом Невољом и Миљковићем како би им захвалио за новац који су му дали. Међутим, тада су схватили да је добио само половину новца и Радојевићу је потписана смртна пресуда.

- Поред свега тога Будимир је кривио Здравка и што је завршио на робији. Било му је чудно то што је дрогу, због које је био ухапшен, преузео од Здравка само дан пре заплене. Радојевић и Будимир су због тога ушли у отворен сукоб, али тада су се против Здравка уротили и Веља Невоља и Марко Миљковић - напомиње саговорник из истраге.

velja nevolja
веља невоља / Извор: Профимедиа

 

Вибор преузео територију од Здравка

После нестанка Радојевића и након хапшења екипе Вељка Беливука нарко-тржиште у Котежу и околини наводно је преузео Вибор Кончаревић који је тренутно у бекству.

У његовом штек стану у Котежу полиција је пре неколико дана запленила велику количину различитих наркотика, експлозив са магнетом и даљинским управљачем, две ручне бомбе, пиштољ марке "глок 17", револвер, шест оквира за аутоматску пушку, хеклер, шкорпион и једну "фантомку".

Фарбање мурала Здравковом покојном брату била је према његовим речима класична објава рата.

- Веља Невоља и Миљковићи су у међувремену оформили Партизанову навијачку групу "Принципи" и организовали да се у Котежу префарба мурал Здравковом покојном брату који је преминуо 2015. године. Тај мурал су Беливукови навијачи префарбали у црно и нацртали су лобању која је симбол њихове навијачке групе и написали "Из Принципа". То је заправо била објава рата Радојевићу - рекао је извор из истраге.

Додаје да је Радојевић све ово схватио као озбиљну претњу и постао је опрезнији:

- Здравко је преко посредника поручио Беливуку и Миљковићу да уклоне графит "Принципа" и да му се не мешају у територију за препродају дроге. Убрзо затим, Будимир је позвао Радојевића и предложио му да се организује састанак са Беливуком и Миљковићем како би наводно решили све неспоразуме. Не слутећи да срља право у замку Радојевић је прихватио предлог.

Немања Лакићевић јавио је Радојевићу да 10. новембра 2020. дође на паркинг "Ласте" код ауто-пута Београд-Ниш и то без телефона. Кад је Радојевић стигао тамо, из свог аута је прешао у Лакићевићев, који га је потом одвезао до Беливукове штек викендице у Ритопеку.

- Здравко више никад није изашао из те викендице, а у полицији су уверени да га је Миљковић тамо свирепо мучио, убио и искасапио - напомиње извор из истраге.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.