Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШТА ПИШЕ У ДОКУМЕНТИМА КОЈЕ ЈЕ ОБЈАВИЛА БИА? Познато је где је све време био! ПРОМЕНИО ИМИЏ како га не би препознали на улици (ФОТО)

21.04.2021. 14:39
Пише:
Србија Данас
Cvijan
Цвијан / Извор: Youtube Printscreen

Цвијан је преминуо 5. јануара 2018. године, а као узрок смрти наведено је утапање у Дунаву

Део докумената који је објавила Безбедносно обавештајна агенција поводом смрти Владимира Цвијана, бившег правног саветника и генералног секретара председника Бориса Тадића, а потом члана председништва СНС, односи се и на разговор са његовом бившом супругом.

ВЕЉА НЕВОЉА И МАРЕ МИЉКОВИЋ ПРЕ ХАПШЕЊА БИЛИ ГОСТИ КОД ЗВИЦЕРА НА СЛАВИ: Иста криминална група планирала убиства Беливука и Кашћелана

ВЕЉА НЕВОЉА И МАРЕ МИЉКОВИЋ ПРЕ ХАПШЕЊА БИЛИ ГОСТИ КОД ЗВИЦЕРА НА СЛАВИ: Иста криминална група планирала убиства Беливука и Кашћелана

ПЛАНИРАО УБИСТВА КАВЧАНА, ПА "ПРОПЕВАО": Јовановић постао сведок сарадник, хтео да ликвидира ВЕЉУ И МАРЕТА

ПЛАНИРАО УБИСТВА КАВЧАНА, ПА "ПРОПЕВАО": Јовановић постао сведок сарадник, хтео да ликвидира ВЕЉУ И МАРЕТА

БАНДА КРЕНУЛА У ПЉАЧКУ ПА ИМ ПОЛИЦИЈА ОСУЈЕТИЛА ПЛАН! Срби правили ХАОС у Италији - покушали да побегну, а онда се слупали

БАНДА КРЕНУЛА У ПЉАЧКУ ПА ИМ ПОЛИЦИЈА ОСУЈЕТИЛА ПЛАН! Срби правили ХАОС у Италији - покушали да побегну, а онда се слупали

Она је испричала да је једно време живео у Грчкој, па у Америци, а да ју је 2017. године, по повратку у Београд, обавестио да је болестан и да пије лекове, али да ју је замолио да не каже то ни његовим родитељима, ни сестри. Рекла је и да је смршао, променио имиџ, пустио браду и косу да га не би препознавали на улици.

На почетку разговора, Цвијанова супруга посведочиа је да је живела са њим и малолетним сином све до 2014. године, када су око Ускрса породично путовали у Грчку. После повратка у Београд Цвијан је, како је рекла, предлагао да се сви заједно преселе и трајно населе тамо.

Одбила је тај предлог, а он је, према њеним сазнањима, сам отпутовао у Грчку с обзиром на то да је, како је испричала, тамо са пријатељем имао пословни угоститељски објекат на Скијатосу.

Добио бизнис визу у САД

- Након тога, била је упозната са чињеницом да је добио "бизнис визу", која им је омогућила да се заједно одселе у САД. Међутим, са обзиром на то да на тај предлог није пристала, остала је у Београду, док је према њеним сазнањима, Владимир отпутивао у САД и започео самосталан живот - стоји у документу БИА.

Супруга бившег посланика СНС испричала је и да су, док је био у Америци, комуницирали преко електронске поште, и да јој је у једној од преписци рекао да је на Флориди. Објаснила је да је од октобра 2014, до фебруара следеће године био у Београду, да су повремено имали контакт и да су се тада договорили да јој да пуномоћје (затамњено је на шта се оно односило). Али, како је испричала, у наредна три месеца се то није догодило, због чега је она унајмила адвоката.

Даље се наводи да је судским решењем Цвијан имао обавезу (затамњено је какву), коју није испунио, нити је испоштовао ранији договор. Супруга је испричала и да у периоду од фебруара 2015. године до октобра 2017. није имала никакву комуникацују са њим, а да ју је у октобру 2017. контактирала извесна особа (у документу је затамњен идентитет), и да ју је обавестила да је Цвијан у Београду, и да би желео да види особу чији су лични подаци такође затамњени.

- Неколико дана после тога, остарила је лични сусрет са покојним Цвијаном, који јој је том прилком пренео да је током боравка у Америци био настањен у Њујорку. Такође, у наредном периоду одржавала је повремене кондате са њим, како на адреси њеног пребивалишта, тако и у стану његових реодитеља. Током комуникације, сазнала је да болује од (затамњени су подаци који откривају која је болест у питању), те да користи извесне лекове. У току наведених сусрета, изразио је жељу да о његовој болести она не обавести његове родителеј и сестру - наведено је у документу који је објавила БИА.

Пустио браду и косу, променио имиџ да га не би препознавали на улици

Супруга је испричала да је у том периоду видно смршао и да је здравствено лоше изгледао, променио имиџ, да је почео да се облачи спортски, да је пустио браду и дужу косу, да га, како је рекла, не би препознавали на улици.

- Последњи пуз покојног Владимира је видела 31. 12. 2017. године. Након тога није имала било каква сазнања. Све до претходних неколико дана када је сазнала да је од 2018. године мртав. До поменуте су током претходних година стизале непроверене информације о Валдимировом наводном кретању, као и гласине да је преминуо - стоји у документи БИА.

Цвијанова супруга је даље испричала да је преко фејсбука остварила комуникацију са извесним човеком, а чији је идентитет такође затамнејн, да га је замолила да престане са негативним коментарима о њему које је постављао јер то чита Цвијанова породица, и да је касније та особа злоупотребила преписку.

- Након појаве вести у медијима о Цвијановој смрти током марта 2021. године, позвала је његове родитеље у намери да их смири и да им укаже на евентуалну медијску злоупотребу информација о (идентитет особе на коју се односи је поново затамњен, прим. аут) . Том приликом дошли су у стан и саопштили да су били упознати да је њихов син преминуо 5. 01. 2018. а да су одлучили да јој то не саопште како би заштитили (идентитез сакривен) и да би избегли медијску експлоатацију поменуте трагедије - наведено је у документу БИА.

Објављена документа на твитер налогу адвоката, можете погледати ОВДЕ.