Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВЛАСНИК КАФИЋА УБИЈЕН ИЗ ОСВЕТЕ? Полиција дошла до запањујућих трагова који воде до још једне ЛИКВИДАЦИЈЕ

07.05.2022. 09:21
Пише:
Србија Данас/Ало
Ubica
Убица / Извор: Фото: TwitterPrintscreen/zoranceran2

Истрага се није зауставила на њему.

Поред Стефана М. (23), који је пуцао у Луку Жижића (37), полиција сумња да су у злочин умешани и М. Ђ. и С. К, јавности познати након убиства Л. Р. у клубу у Савамали.

ВРХ БЕЗБЕДНОСТИ НА САСЛУШАЊУ: Скандал после објављивања документације Европола о вези двојице црногорских полицајаца са криминалцима

ВРХ БЕЗБЕДНОСТИ НА САСЛУШАЊУ: Скандал после објављивања документације Европола о вези двојице црногорских полицајаца са криминалцима

ИЗБО ДРУГА СКАКАВЦЕМ ПО ЛЕЂИМА И УСНИ, ЂАЦИ ПЛАКАЛИ: Нови детаљи драме у Трговачкој школи у Београду

ИЗБО ДРУГА СКАКАВЦЕМ ПО ЛЕЂИМА И УСНИ, ЂАЦИ ПЛАКАЛИ: Нови детаљи драме у Трговачкој школи у Београду

"НИКО НИЈЕ ПРИШАО ДА ЈОЈ ПОМОГНЕ" Детаљи бруталног напада на медицинску сестру - ломио све пред собом, обезбеђење се ЗАКЉУЧАЛО?!

"НИКО НИЈЕ ПРИШАО ДА ЈОЈ ПОМОГНЕ" Детаљи бруталног напада на медицинску сестру - ломио све пред собом, обезбеђење се ЗАКЉУЧАЛО?!

Након хапшења Стефана М. (23) из Краљева, осумњиченог да је у кафићу "Ритуал" у Новом Београду испалио смртоносне хице у Луку Жижића (37), полиција је дошла до сазнања и о његовим саучесницима.

Како се сумња, у овај злочин умешани су и М. Ђ. (35), звани Маркеђани и његов сарадник С. К. (36). Обојица су јавности постали познати након убиства Л. Р. (37) у клубу "Испод моста" у Савамали.

Лука Жижић је убијен 28. априла, а Стефан М. је ухапшен седам дана касније у родном Краљеву, где се крио у штек-стану. Кобног дана ушао је обучен у радничко одело у кафић Луке Жижића и у њега испалио чак 11 хитаца. Међутим, пријатељи и брат убијеног одмах су реаговали и покушали да га савладају. Они су му стргли маску с лица, качкет, једну рукавицу, чак и одузели пиштољ. Иако је успео да се отргне и побегне електричним тротинетом, ствари које су му остале на месту злочина брзо су полицију довеле до њега.

Убици одређен притвор

С. М. јуче је приведен у Више јавно тужилаштво у Београду. Њему се на терет стављају кривична дела тешко убиство на подмукао начин, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа и изазивање опште опасности. Након саслушања одређен му је притвор до 30 дана.

- Милашиновић је идентификован захваљујући ДНК траговима и снимцима с безбедносних камера. Када га је полиција ухапсила, још је имао видне повреде које су му пријатељи Луке Жижића нанели док су га тукли по глави његовим пиштољем. У штек-стану у коме се крио пронађени су дрога и кеш - каже извор.

Он објашњава да је Милашиновић наркоман који је за новац пристао да убије Жижића. Истрага се није зауставила на њему.

- Према оперативним сазнањима, иза убиства стоје М. Ђ. и С. К. Ради се о некој врсти освете. Да ли је то тачно, показаће истрага која је у току - каже извор.

Маркеђани близак клану Америка

О М. Ђ. и С. К. се као дилерима дроге са Звездаре писало још 2014. године. Претходних година М.Ђ. се доводио у везу с кланом "Америка" који се више деценија бави шверцом дроге из Јужне Америке.

Почетком 2018. године Ђорђевић је правоснажно ослобођен за покушај убиства М. М. и Д. Л. 8. јануара 2012. испред сплава “Амстердам” у Београду, где су радили као обезбеђење. Према оптужници, пуцао је на њих и ранио их јер су га избацили са сплава након једног инцидента.

Апелациони суд га је 2018. ослободио због недостатка доказа. Наводно, Лука Жижић и М.Ђ. су се први пут сукобили још давне 2006. године и тада је М.Ђ. извукао дебљи крај. Њихова нетрпељивост временом је расла.

- Изгледа да му М.Ђ. никада није опростио батине, али ко зна шта се све издешавало у међувремену и како се Лука Жижић нашао на листи на одстрел. Није искључено и да Ђорђевић није налогодавац, већ да иза злочина стоји нека друга особа с неким другим мотивима - каже извор.

Обустављена истрага за убиство Л.Р.

М.Ђ. се наводно сукобио с Л. Р. док је у једном клубу прослављао ослобађујућу пресуду за покушај убиства два радника обезбеђења на сплаву "Амстердам". Четири месеца касније Л.Р. је убијен, а за њим и С.К. издата је међународна потерница. М.Ђ. је лоциран и ухапшен 2019. године у Кану, у луксузној вили на француској ривијери, у којој се одмарао са породицом. Годину дана касније, у октобру 2020, испоручен је Србији. Како се сазнаје, у септембру 2021. против Ђорђевића је обустављена истрага због убиства Л.Р.

М.Ђ. и С.К. широј јавности су постали познати након убиства још једног младића. Као и Жижић, Л.Р. убијен је у кафићу. Убиство се догодило 2018. у једној пивници у Савамали. И тада се као мотив спомињала освета због батина које је М.Ђ. добио.

Медији су тада писали да је М.Ђ. пред пуним локалом потегао пиштољ и пуцао у Л.Р. који се стајао за шанком. Наводно, у колима га је чекао С.К., након чега су побегли.

Л. Р. "прославио се" годину дана раније када је на Топчидерској звезди пресекао колону председника Србије и то "бентлијем" фудбалера Ивице Драгутиновића. Касније је био довођен у везу с трговином наркотицима.