Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ПРЕТИО НАМ ЈЕ ПЛАЋЕНИМ УБИЦАМА" Војкан Крстић данас пред тужиоцем, Кумодражанима лакнуло: Било је време да га ухапсе

10.02.2022. 10:23
Пише:
Србија Danas/Pink.rs
Vojkan Krstić
Војкан Крстић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/војкан.крстић

Крстић, који се у јавности представља као хуманитарац и начелник Спасилачког центра Србије, осумњичен је за злоупотребу положаја службеног лица.

Војкан Крстић (39), власник предузећа "Елита градња" ухапшен је јуче са још пет особа, због сумње да су лажним фактурама и записницима о изношењу смећа и шута оштетили буџет Србије за више од 10 милиона динара. Крстић ће данас бити испитан у Вишем тужилаштву.

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЈКАНУ КРСТИЋУ! Лажни хуманитарац оштетио државу за више од 10 МИЛИОНА ДИНАРА

ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ВОЈКАНУ КРСТИЋУ! Лажни хуманитарац оштетио државу за више од 10 МИЛИОНА ДИНАРА

ПОЛИЦИЈА ЈОШ ПРЕТРЕСА ВОЈКАНОВУ ВИЛУ: Власник "Елита градње" ухапшен због сумње да је склапао фиктивне уговоре са три београдске општине

ПОЛИЦИЈА ЈОШ ПРЕТРЕСА ВОЈКАНОВУ ВИЛУ: Власник "Елита градње" ухапшен због сумње да је склапао фиктивне уговоре са три београдске општине

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ХАПШЕЊА ВОЈКАНА КРСТИЋА! Велика акција српске полиције, тајкун ухваћен у ДОЊЕМ ВЕШУ (ФОТО)

ПРВЕ ФОТОГРАФИЈЕ ХАПШЕЊА ВОЈКАНА КРСТИЋА! Велика акција српске полиције, тајкун ухваћен у ДОЊЕМ ВЕШУ (ФОТО)

Крстић, који се у јавности представља као хуманитарац и начелник Спасилачког центра Србије, осумњичен је за злоупотребу положаја службеног лица, док се Д. Т. (66), Д. О. (60) и Ж. П. (61) терете за злоупотребу службеног положаја, наводи се у саопштењу МУП. Осим њих приведени су и В. Ј. и Н. П., а наводно, сви су запослени у општинским управама.

- Како се сумња, Крстић је током 2019. и 2021, користећи свој положај, а у намери да прибави противправну имовинску корист, је закључио више уговора о пружању услуга у име и за рачун "Елита градња" закључио са појединим институцијама и сачињавао рачуне са лажним подацима о извршеним услугама одношења шута и смећа - саопштио је МУП:

Сумња се да је правио рачуне о наводно извршеним услугама уклањања реклама са јавних површина, на којима су били нетачни, увећани износи, које су оштећени плаћали. На тај начин је, како се сумња, прибавио корист већу од 10 милиона динара.

Мештани Кумодража: Претио нам је плаћеним убицама

Мештани насеља Кумодраж, где је Крстић наводно створио депонију, кажу да је ово њихова победа. - Било је и време да се стане на пут том бахаћењу и уништавању наше околине - рекао је један житељ, док Новица Јањић додаје да су се пуне четри године борили да се смеће не баца ту. - Голоруки смо стали на пут и камионима пуним смећа нисмо дозволили да пролазе. Претио ми је да ће доћи плаћени убица и да ће ме убити, само зато што нисам желео да ћутим. Нећу да живим поред смећа и крај - каже Јањић и додаје да последње две године нема депоније: - Пријављивао сам претње полицији. Прво се правдао да шут доноси да би поравнао плац, а онда је говорио да је то приватни посед и да може да ради шта хоће.

Иначе, Крстић, који се на друштвеним мрежама представља као хуманитарац и спасилац, ухапшен је у свом дому у Јајинцима.

- Када су оперативци МУП упали у кућу, он је био у гаћама. Реч је о човеку који је причао да смеће и шут одвози у спалионицу у Винчи, а уместо тамо, правио је дивље депоније на државном земљишту и ту одлагао ђубре - каже извор за београдске медије. Више јавно тужилаштво, чије је Посебно одељење за сузбијање корупције у сарадњи са УКП учествовало у акцији, наводи да су уговори о пружању услуга били склапани са градским општинама Чукарица, Врачар и Звездара.

Лисице су стављене члану општинског већа Чукарице, као и начелнику ГО Звездара за комуналне послове. Петоро приведених се сумњиче да су злоупотребом своје службене дужности прибавили противправну имовинску корист наведеном привредном друштву, тако што су састављали службене исправе неистините садржине и одобравали плаћања фактурисаних услуга без доказа о тачности података односно вредности извршених услуга. Сва задржана лица ће бити саслушана у Вишем јавном тужилаштву у Београду, на околности кривичних дела која им се стављају на терет.

Према незваничним информацијама, задржавање није одређено једној особи која је позитивна на корона-вирус.

Представља се као спасилац, а не зна да плива

Војкан Крстић наводно у београдском насељу Јајинци, има кућу која подсећа на касарну, а која је седиште његовог Спасилачког центра Србије.

- Запослени носе униформе које подсећају на полицијске, имају квадове, скутере, чамце, хеликоптере и опрему за спашавање,као и грб и легитимације које личе на оне које има Жандармерија - каже извор и додаје да Крстић на друштвеним мрежама често качи снимке спашавања, одношења хране завејанима, помагања сиромашнима. - Занимљиво је да он свој центар представља као "државни пројекат" и на тај начин доводи људе у заблуду, а поготово је интересантно што се представља као спасилац, а не зна ни да плива - каже извор.