Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУКОТИЋ ПРЕДОСЕТИО СВОЈУ СМРТ! Ноћ пре убиства ЊОЈ је све рекао - откривени нови детаљи, чека се оставинска расправа

13.12.2022. 09:35
Пише:
Србија Данас/Информер
Jovan Vukotić
Јован Вукотић / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/jovovuko

Убицама исплаћено по 850.000 евра, Вукотић предосетио смрт, пожалио се пријатељици.

Вођа кавачког клана Радоје Звицер удружио се с мафијашима из Хрватске када је наручио убиство вође "шкаљараца" Јована Вукотића, 8. септембра у Турској, открива добро обавештени извор Информера! Професионалним убицама из Турске за Вукотићеву главу исплаћено је чак 1,7 милиона евра, од чега су Звицер и хрватски мафијаши обезбедили по 850.000.

Имао две жене

Извор појашњава да се Вукотић раније сукобио са једним моћним нарко-кланом из Хрватске, који блиско сарађује с "кавачким кланом".

НА ДАНАШЊИ ДАН ЈЕ ОТИШАО И НИКАД СЕ НИЈЕ ВРАТИО! Љепоји пресудио Веља лично и то по Звицеровом налогу - потресни детаљи смрти Пинк Пантера

НА ДАНАШЊИ ДАН ЈЕ ОТИШАО И НИКАД СЕ НИЈЕ ВРАТИО! Љепоји пресудио Веља лично и то по Звицеровом налогу - потресни детаљи смрти Пинк Пантера

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА! Огласила се турска полиција: Променио је изглед лица, ушао на ОВО име...

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА! Огласила се турска полиција: Променио је изглед лица, ушао на ОВО име...

"ПОСЛАО МИ ЈЕ СЛИКУ ИЗ БОЛНИЦЕ, СА ЦРЕВОМ У УСТИМА" Лалић испричао све о вођи кавчана

"ПОСЛАО МИ ЈЕ СЛИКУ ИЗ БОЛНИЦЕ, СА ЦРЕВОМ У УСТИМА" Лалић испричао све о вођи кавчана

- Прича се да је Вукотић једном приликом "заврнуо" те Хрвате за неке паре, а постоји прича и да је Јован чак планирао да убије вођу тог клана. Реч је о групи која контролише највећи део нарко-тржишта у Хрватској. Звицер је добар са њима, па су се удружили у ликвидацији вође "шкаљараца" - напомиње саговорник.

Према његовим речима, Вукотић је био опрезан, знао је да му Звицер и Хрвати раде о глави, али је био уверен да ови неће моћи да га лоцирају у Турској.

Сахрањен поред оца

Вођа "шкаљарског клана" сахрањен је 27. септембра у породичној гробници у месту Чево код Цетиња. Јовица почива поред свог оца Веселина Веска Вукотића, који је убијен у обрачуну два которска клана 20. априла 2019. испред своје куће у Доброти. За време Јовичине сахране, који је допремљен из Турске у црном сандуку, у Чеву су владале ригорозне мере безбедности.

- Оперисао је уши, затегао лице и уклонио младеж. Није живео у некој луксузној вили, како не би био упадљив, али се чуо скоро сваки дан са својим најближим рођацима и пријатељима. Међутим, пред убиство као да је предосетио неко зло. Ноћ пре ликвидације пожалио се једној пријатељици преко телефона да слути своју смрт - открива извор.

Приватна архива

Он истиче да је Вукотић имао две жене, с којима је добио по двоје деце, и обе супруге су се после ликвидације у Турској склониле у иностранство.

Говорећи о Јовичином детињству, саговорник каже да Вукотић није потекао из богате породице.

- Живео је у старој, необновљеној кући код Котора, а први ауто му је био "пежо 206". У младости је волео да носи брендирану гардеробу, па су га звали Манекен. Његов брат Игор је покушавао да се бави бизнисом, хтео је да отвори хотел, али му је тај план брзо пропао јер није имао пара - прича саговорник, и додаје:

- Све је почело да се мења 2004. године, када је Јовица упознао Звицера и са њим кренуо у шверц дроге. Звицер је још тада ишао у Мексико и Еквадор, где је куповао кокаин и шверцовао га преко Атлантског океана у Европу. Вукотић је почео пуно да зарађује са Звицером, али је пуно и трошио на жене и коцку. Волео је раскалашан живот. Међутим, 2012. десио се раскол, Звицер и Вукотић су заратили након нестанка 200 килограма кокаина у Шпанији и поцепали су се на два клана - "кавачки" и "шкаљарски".

Оставинска расправа

Што се Вукотићеве имовине тиче, у оставинској расправи учествоваће његова мајка, брат, као и бивше супруге.

- Тек треба да се утврди шта је тачно од имовине остало у Црној Гори иза Јовице Вукотића, пошто су неке некретнине остале на његово име, док су многе куповане на друге особе и повезана лица. Јовичина вила у Грчкој је у међувремену одузета, када је тамошња полиција утврдила да је на Лефкади живео под лажним именом. Занимљиво је и да је код Вукотића након убиства у Турској нађено "само" 9.000 евра - казао је саговорник.

Вукотић је, подсетимо, био у бекству од августа прошле године, након што му је, како се претпоставља, блиска особа из црногорских безбедносних служби дојавила да му је угрожена сигурност у тој земљи. Убијен је 8. септембра ове године у Турској.

И Радоје Звицер је побегао из Црне Горе, недуго након што су у Србији у фебруару прошле године ухапшени његови сарадници Вељко Беливук и Марко Миљковић Месар.