Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЗАМИСЛИ ТИ ИДИОТА, ИМБЕЦИЛА, ДА ТАКО КАЖЕ ЧОВЕКУ КОЈИ МУ ЈЕ ШЕФ" Преписке Невољиних кољача - овако су жртве саме долазиле у КЛАНИЦУ

17.12.2021. 16:51
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Приватна архива/Профимедиа

Миле Радуловић звани Миле Капетан један је од припадника шкаљарског клана чије је убиство у Црној Гори и даље делимично обавијено велом мистерије.

Верује се да је отет, да су га наводне вође кавачког клана натерале да открију све податке о његовом клану, уверавајући га да ће му обезбедити сигуран живот у Шпанији заузврат. Капетаново име спомиње се и у оптужници које је српско тужилаштво подигло против Беливука и групе и то јер су захваљујући његовом телефону Миљковић и његови људи, како се наводи, намамили Лазара Вукићевића и убили га.

Окривљени Бојан Хрватин навео је да су у октобру 2020. године Вељко Беливук, Марко Миљковић и Небојша Јанковић, са надимком "Hell" na Скај комуникацији, одлазе у Црну Гору. У то време су се припадници клана интензивно састајали у стану Срђана Лалића, чекајући да им се Беливук, Миљковић и Јанковић јаве из Црне Горе. Сазнају од Беливука и Миљковића да су отели Мила Радуловића званог Миле Капетан, који је високорангирани припадник шкаљарског клана, односно њима супарничке групе са којом је уско сарађивао Лазар Вукићевић.

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ САСЛУШАЊА - БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ! Један је рекао да је новац зарадио на СВАДБИ, а други да је стекао РАДОМ?!

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ САСЛУШАЊА - БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ! Један је рекао да је новац зарадио на СВАДБИ, а други да је стекао РАДОМ?!

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА: Ево шта су рекли о прању новца

ЗАВРШЕНО САСЛУШАЊЕ БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА: Ево шта су рекли о прању новца

СПРЕМАЛИ СНАЈПЕР И ЗА ВОТКУ? Испливали језиви детаљи Вељиних планова: Ево због чега је Вељко Бановић ДАНАС ЖИВ

СПРЕМАЛИ СНАЈПЕР И ЗА ВОТКУ? Испливали језиви детаљи Вељиних планова: Ево због чега је Вељко Бановић ДАНАС ЖИВ

Миљковић је од Капетана узео криптовани телефон и користио га уместо њега, како би Лазару Вукићевићу проследио поруку да је Вељко Беливук отет и да треба да иде у да га мучи, мамећи га тако у кућу страве у Ритопеку. То је Вукићевић прихватио и тако су успели да га "навуку".

Миљковић представљајући се као Капетан: "Брате, јел би ишао да испиташ Вепра? Ал све, брате, све!!!"

Вукићевић: "Шта год треба, брате мој. Ако хоћеш и у акцију да идемо."

Миљковић као Капетан: "Брате, само да га шчепају, купи те мој човек и води тамо. Никоме ни речи брате. Испитај га све. Крипту да отвори и све да каже олош!"

Вукићевић: "Хоћу брате, како кажеш. Само да прође све како треба. Да успеју момци"

Миљковић: "То је готово брате за сат, зато и пишем"

Вукићевић: "Ајде, роде, пиши. Чекам"

Миљковић: "Брате, у осам и по буди на адреси тачан. Брате, пази добро да те не испрати ко. Молим те, брате"

Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Тада је Миљковић заказао састанак са Вукићевићем у Радничкој улици у 20.30.

У међувремену, у "Скај" групном чету у ком су Беливук, Миљковић, Марко и Милош Будимир, Срђан Лалић, Дејан Тешић, Немања Ђурић, Бојан Хрватин и Владе Драганић теку договори о томе како намамити Вукићевића и Александра Шарца.

Лалић: "Е, обратите пажњу само да пишете на јекавици"

Миљковић: "Ма не брини ти ништа. Када му напишем и где да га покупи један човек и да га довезе у кланицу?"

Лалић: "Хоћете да му причате нешто можда да стане, да га неко остави или нек таксијем дође на Устаничку и нек се спусти пешака доле."

Лалић: "И можда да му се нагласи да понесе маску за лице"

Миљковић: "Примио се и Лаза, брате."

Вукићевић се, како је наведено у оптужници, кобног дана нашао са Немањем Ђурићем у Радничкој улици. Након тога је одведен у Ритопек где је, како се сумња, мучен и ликвидиран. У групном чету оптужених Миљковић објашњава другим окривљенима шта и како треба да ураде. У једном тренутку Миљковић им саопштава да Шарца ипак није успео да убеди да дође на састанак.

Aleksandar Šarac
Александар Шарац / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

Миљковић: "Браћо, Шарац се у**о, не сме да дође, пази кад не верује ни Капетану, ето ти. Све вам је јасно."

Даље им објашњава да се план са Вукићевићем не мења јер се Шарац и Вукићевић међусобно чују и опомиње их да организују "контра пратњу".

Будимир: "Имамо контра пратњу тоталну, знаш. Наш ауто прати два аута. Ј***м ти будалу брате, шта се ус***а пи**а смрдљива, брате."

Будимир: "Добро, да нам кажеш шта је Шарац рекао, зашто не долази? Да видимо како да играмо са овим што га скупљамо у 8.30. Да будемо више у приправности него као што смо требали малопре?"

Миљковић: "Замисли ти, он Милету који му је шеф, он пише да каже само нешто што они знају, замисли ти идиота, имбецила."

Будимир: "Да нам намести мурију нешто, брате, разумеш? Ми ћемо да радимо пратњу са два аута али да намести мурији нешто, да испрати мурија до куће тамо."

Миљковић: "Нема шта да испрати мурија, Лаза не зна да намести мурију, Лаза цинкарош није. То је Шарац, код Шарца немојте ни да идете, брате у 6.30 и то је то, кад се у**о. А, Лазу купите у 8.30 и то је то."

Марко Будимир затим покушава да објасни Миљковићу да је проблем то што су Вукићевић и Шарац у контакту, због чега верују да знају информације један од другом. Миљковић му одговара да они нису у добрим односима, а да се дописују само због Милета Капетана. Лалић предлаже да промене адресу састанка са Вукићевиће, што Миљковић прихвата. Убрзо им јавља да су у покрету и да иду на сигурну локацију, одакле ће се јавити. Будимир му 13 минута касније одговара:

"Ево брате, Папић је већ пустио причу да је Сопрано (Беливук прим. аут) отет, сад ми пишу на Скају".

Капетану обећали живот у Шпанији, па га убили

На конференцији за медије Специјалног државног тужилаштва Црне Горе почетком новембра изнето је да су наводне вође кавачког калана Слободан Кашћелан и Игор Боживоић претили Радуловићу да мора да ода податке о шкаљарском клану, или ће га мучити и убити.

- Што је оштећени М.Р и урадио, па је омогућио осумњиченима да преко његовог криптованог мобилног телефона и апликације Скај другим припадницима супротстављене криминалне организације шаљу писане поруке у име оштећеног, а све како би та лица намамили на унапред припремљене локације, где би били лишени живота... Након што су по својој процени од оштећеног извукли све информације и податке које их занимају, оштећеном су обећали да ће га пустити да живи у Шпанији и да га неће убити, иако су знали да то неће учинити - рекао је тужилац Саша Чађеновић.

Marko Miljković
Марко Миљковић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Тада је речено да су прикупљени материјални докази да је Капетан убијен и да су његови посмртни остаци уклоњени. Према наводима оптужнице црногорског тужилаштва, када је у Београду убијен Вукићевић, у Црној Гори, у једној кући у Спужу, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и још неколико припадника кавачког клана, убили су Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића. У кући се у том тренутку налазио управо и Миле Капетан који је тог дана отет и одведен на тајну локацију у Котору.

Због сумње да је учествовао у отмици и убиству тог некад високопозиционираног члана шкаљарског клана, пре десетак ухапшен је Новљанин Петар Ђуровић, писале су Вијести. Полиција и тужилаштво сумњају да је Миле Капетан одређено време држан у заточеништву, а да је два месеца касније и убијен, те да посмртни остаци пронађени летос на Ловћену, заправо припадају Радуловићу.