Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЖЕЛЕО ЈЕ ДА УБИЈЕ ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ, ДА НИКО ЖИВ НЕ ОСТАНЕ" Нова сазнања о убиству породице Ђокић, злочинац одлично познавао терен

12.10.2021. 07:18
Пише:
Србија Данас
Đokić
Ђокић / Извор: Фото: СД/илустрација/Профимедиа

Полиција и даље интезивно трага за убицом или више њих који су пре десет дана ликвидирали трочлану породицу Ђокић - Горана, Гордану и Лидију.

Како се сазнаје, последњих дана се интезивно ради на проналаску оружја којим је убијено троје људи. Међутим, оно до сада није нађено. Стручњаци у разговору за медије наводе да је "убица имао јасан циљ да нико не преживи и да је злочинац до најситнијих детаља испланирао како да сакрије оружје".

- По свему судећи убица или је на добро место сакрио пиштољ или га је понео са собом. До сада смо све претражили. Од места где је отета породица, до места где су нађени спаљени и места где је запаљен аутомобил. Инспектори су обишли и оближња места, али оружје нису нашли- објашњава извор из истраге.

ОВО МОЖЕ ДА ОТКРИЈЕ УБИЦЕ ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Судски вештак изнео нове детаље из истраге

ОВО МОЖЕ ДА ОТКРИЈЕ УБИЦЕ ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ: Судски вештак изнео нове детаље из истраге

"НЕ МОГУ ДА ПРЕЖАЛИМ МОЈУ ЛИКУ, БОЛИ МЕ СРЦЕ" Срцепарајуће речи мајке убијеног Горана Ђокића

"НЕ МОГУ ДА ПРЕЖАЛИМ МОЈУ ЛИКУ, БОЛИ МЕ СРЦЕ" Срцепарајуће речи мајке убијеног Горана Ђокића

УБИЈЕНИ И СПАЉЕНИ САМО ЗБОГ ЈЕДНЕ СТВАРИ! Мајка убијеног Горана наслутила НОВИ ТРАГ у истрази - каже да је он већ нападан и то ТРИ ПУТА

УБИЈЕНИ И СПАЉЕНИ САМО ЗБОГ ЈЕДНЕ СТВАРИ! Мајка убијеног Горана наслутила НОВИ ТРАГ у истрази - каже да је он већ нападан и то ТРИ ПУТА

ТРАГ

Познати српски адвокат Тома Фила, сматра да је убица са собом понео пиштољ и да није толико наиван да би га се отарасио.

- У већини случајева на којима сам радио убица са собом понесе оружје. Јер не жели да оставља трагове, а и ни један од њих не верује да ће бити ухапшен. Јер да верује не би чинио злочин због кога може бити деценијама иза решетака. У случају убиства породице Ђокић убицу треба тражити међу њјиховом родбином и познаницима. Убиство је до најситнијих детаља испланирано - каже Фила.

Према његовим речима, сада је на полицији мукотрпан део посла јер је много дана прошло од када је злочин откривен. Фила сматра да убица није напустио Србију.

ОСВЕТА

С друге стране Душан Давидовић, криминолог става је да убиство Ђокића није учињено из користољубља већ више подсећа на патолошку освету. И он је става да је убица са собом након злочина понео оружје јер је све до детаља испланирао.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- О случају Ђокић могу да говорим само о ономе што сам прочитао у медијима. Не знам са чим располаже тужилац. Мени ово све личи на убиство из освете. Јер да је користољубље отели би новац од Горана Ђокића, а не би му дирали супругу и ћерку. Не би можда ни њега убили већ евентуално сачекали и отели новац. По свему судећи убица је желео да у смрт пошаље целу породицу, да нико жив не остане. Зато је злочин дуго и темељно планиран. Од тога где ће бити отети, убијени, спаљени и уништени сви докази. Уверења сам да оружје није бацио јер би онда на њему могли остати његови трагови. Те чауре што су нађене могу бити из овог злочина, али могуће и залутале. Не бих о томе прецизирао јер као што рекох, говорим о ономе што је у медијима речено - каже Давидовић.

ПОРОДИЦА

Горан, Гордана и њихова ћерка Лидија Ђокић убијени су истог оружја. Полицијска истрага убиства породице Ђокић из Алексинца тренутно је, како се  сазнаје, усмерена на проналажење оружја којим је извршено троструко убиство.

Свирепо убиство Ђокића један је од тежих случајева у Србији из неколико разлога. Нестанак породице је пријављен два дана након што се догодио, а код оваквих злочина у истрази су пресудни управо први тренуци. Ситуацију јако отежава и то што су аутомобил и троје несрећних људи запаљени и изгорели су до непрепознатљивости.

Како се сазнаје, полиција је до сада разговарала са члановима уже и шире породице у неколико наврата. Испитано је и на десетине грађана међу којима и мештани села у ком су Ђокићи боравили, али и пријатељи и комшије убијених из Алексинца.

ВАТРА

Извор из истраге каже да доказа на лицу места готово да нема јер је првенствено ватра уништила све. Како сазнају медији, отуда се чешља буквално сваки милиметар алексиначког краја у потрази за оружјем којим је извршено убиство.

Када је реч о убици полиција остаје концентрисана на Алексинац и околину.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Место где је породица спаљена је толико забачено и неприступачно да је искључена свака могућност да је убица из неког другог краја. На тај терен који се није видео ни из хеликоптера може да дође само неко ко зна сваки педаљ овог краја - каже извор.

О броју укључених у злочин такође нема јасног доказа. Према досадашњој истрази верује се да их је било двоје.

Утврђено је да су Ђокићи убијени хицима из пиштоља, а потом су њихова тела запаљена и па бачена у шибље, где су била прекривена гранама, лишћем и даскама.

ОТЕТИ

Подсетимо, породица Ђокић, Горан, Гордана и Лидија, отети су и брутално убијени у недељу 26. септембра нешто после поноћи. Њихови рођаци два дана касније приметили су да их нема, да су им телефони недоступни и да им је породична мењачница затворена, а стан закључан, те су њихов нестанак пријавили полицији. Полиција је у уторак кренула у опсежну потрагу за несталом породицом која је трајала све до суботе ујутру када је најпре, у атару села Тешица пронађен њихов запаљен аутомобил, а онда, десетак километара даље, на неприступачном терену и атару села Моравац, одакле су Ђокићи кобне вечери кренули, пронађена су њихова спаљена тела.

Први резултати обдукције показали су да су Ђокићи убијени хицима из пиштоља и да су њихова тела потом, у покушају да се сви докази униште, спаљена. Према незваничним информацијама, Горан и Лидија су убијени са по најмање једним хицем у главу, док је Гордана убијена са два хица - у груди и главу.