Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПАО НА КОЛЕНА! Дозива ћерку Јану и непрестано се моли - погодила га робија, од стражара тражио само ову ствар

11.08.2022. 07:57
Пише:
Србија Данас/Ало
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Био је убеђен да ће бити прихваћена његова жалба, међутим, након што је сазнао да од тога нема ништа, већи део дана је провео изговарајући молитве и понављајући да није крив, наводи извор.

Зоран Марјановић (43), који је првостепено осуђен на 40 година робије због убиства супруге Јелене Марјановић (33) у Борчи, тешко је поднео одлуку да остаје у притвору до одлуке Апелационог суда! Тражио је да што пре види своју ћерку Јану, а затим је наводно замолио да иде у капелу у ЦЗ-у да би се помолио!

ЈЕЗИВА САОБРАЋАЈКА НА ЗРЕЊАНИНСКОМ ПУТУ: Погинуо мушкарац (30), ватрогасци секу аутомобил како би извадили тело

ЈЕЗИВА САОБРАЋАЈКА НА ЗРЕЊАНИНСКОМ ПУТУ: Погинуо мушкарац (30), ватрогасци секу аутомобил како би извадили тело

ПРЕДАО СЕ ВОЗАЧ КОЈИ СЕ СУМЊИЧИ ДА ЈЕ ИЗАЗВАО УДЕС У БОЉЕВЦИМА: Оставио друга, па побегао са лица места

ПРЕДАО СЕ ВОЗАЧ КОЈИ СЕ СУМЊИЧИ ДА ЈЕ ИЗАЗВАО УДЕС У БОЉЕВЦИМА: Оставио друга, па побегао са лица места

"ИВАН ЋЕ БИТИ САХРАЊЕН ПОРЕД СЛАВИШЕ" Тужна судбина породице Стојановић, брат му погинуо када је имао четири године

"ИВАН ЋЕ БИТИ САХРАЊЕН ПОРЕД СЛАВИШЕ" Тужна судбина породице Стојановић, брат му погинуо када је имао четири године

Како се раније сазнаје, Апелациони суд у Београду потврдио је решење Вишег суда којим је Зорану Марјановићу одређен притвор, након што је првостепеном пресудом 15. јула осуђен на казну затвора од 40 година због свирепог убиства своје супруге Јелене Марјановић. Апелациони суд је одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио првостепено решење којим му је притвор одређен због висине изречене затворске казне. Према речима нашег извора, та одлука је потпуно сломила Зорана Марјановића.

Јелена изударана до смрти у каналу

Јелена Марјановић мистериозно је нестала 2. априла на насипу у Црвенки, када је отишла са Зораном и њиховом ћерком да џогира. Пошто се с трчања није вратила, случај је пријављен полицији, а несрећна жена је пронађена сутрадан у каналу с повредама на глави нанетим шиљатим металним предметом. Марјановић и даље негира кривицу и тврди да је био све време с њиховом ћерком Јаном када је Јелена отишла од њих, а затим нестала. 

Marjanovići
Марјановићи / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Zoran Марјановиц

- Марјановић је тешко поднео пресуду од 40 година, али се надао да ће макар бити прихваћена његова жалба да буде на слободи до одлучивања другостепеног суда. Био је убеђен да ће се то догодити и мислио је да ће бити са својим дететом. Међутим, одлука га је потпуно пореметила. Тражио је да што пре види своју ћеркицу Јану, а затим је велики део дана посветио молитви. Нон-стоп се молио и није могао да верује да је одбијена његова жалба - наводи извор близак истрази, и додаје да је затим замолио чуваре једну ствар:

- Тражио је да иде у капелу Васкрсења Христовог која је отворена у оквиру Окружног затвора у Београду, познат као ЦЗ. Тамо се молио и максимално задржао, колико год је било дозвољено. Иначе, у притвору се често моли и непрестано прича о својој ћерки. Истиче увек да је јако религиозан и да му је наводно лакше када се моли. И даље негира да има било какве с Јелениним убиством - тврди саговорник.

Зоран: Шта ми се ово дешава

Зоран Марјановић је после пресуде отишао до свог дома у Борчи, а затим је дошла полиција по њега. Изведен је с лисицама на рукама и носио је једну зелену кесу. Према писању медија, никада није изгледа забринутији, а наводно је чак плакао и понављао: "Ово су му наместили, људи шта ми се ово дешава!"

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Подсетимо, Апелациони суд је истакао да се жалбама Марјановићевих бранилаца не доводи у питање правилност и законитост првостепене одлуке у погледу разлога за одређивање притвора по законском основу, који се односи на узнемирење јавности имајући у виду да је првостепени суд за своју одлуку дао јасне детаљне и исцрпне разлоге. Такође, истакли су да су сам начин извршења и тежина последице кривичног дела узрочно-последично везани за узнемирење јавности, а које може угрозити несметано и правично вођење овог поступка. Виши суд у Београду је 22. јула осудио Марјановића због кривичног дела тешко убиство на максималну казну затвора, јер је на свиреп и подмукао начин убио супругу Јелене 2. априла 2016. године на насипу у Борчи.

Иначе, истог дана му је поново одређен и притвор. Њега су у притвору посећивали његов брат Милош, син из првог брака Урош, снаха, али и његови браниоци. Како смо раније писали, носили су му кесе с храном и гардеробом, а за медије нису желели да коментаришу пресуду.

БОНУС ВИДЕО: Мук испред куће Зорана Марјановића