Utorak 05. dec 2023.
Zoran Marjanović

ZORAN MARJANOVIĆ PAO NA KOLENA! Doziva ćerku Janu i neprestano se moli - pogodila ga robija, od stražara tražio samo ovu stvar

Foto: Facebook/Printscreen
Bio je ubeđen da će biti prihvaćena njegova žalba, međutim, nakon što je saznao da od toga nema ništa, veći deo dana je proveo izgovarajući molitve i ponavljajući da nije kriv, navodi izvor.

Zoran Marjanović (43), koji je prvostepeno osuđen na 40 godina robije zbog ubistva supruge Jelene Marjanović (33) u Borči, teško je podneo odluku da ostaje u pritvoru do odluke Apelacionog suda! Tražio je da što pre vidi svoju ćerku Janu, a zatim je navodno zamolio da ide u kapelu u CZ-u da bi se pomolio!

JEZIVA SAOBRAĆAJKA NA ZRENJANINSKOM PUTU: Poginuo muškarac (30), vatrogasci seku automobil kako bi izvadili telo

JEZIVA SAOBRAĆAJKA NA ZRENJANINSKOM PUTU: Poginuo muškarac (30), vatrogasci seku automobil kako bi izvadili telo

PREDAO SE VOZAČ KOJI SE SUMNJIČI DA JE IZAZVAO UDES U BOLJEVCIMA: Ostavio druga, pa pobegao sa lica mesta

PREDAO SE VOZAČ KOJI SE SUMNJIČI DA JE IZAZVAO UDES U BOLJEVCIMA: Ostavio druga, pa pobegao sa lica mesta

"IVAN ĆE BITI SAHRANJEN PORED SLAVIŠE" Tužna sudbina porodice Stojanović, brat mu poginuo kada je imao četiri godine

"IVAN ĆE BITI SAHRANJEN PORED SLAVIŠE" Tužna sudbina porodice Stojanović, brat mu poginuo kada je imao četiri godine

Kako se ranije saznaje, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda kojim je Zoranu Marjanoviću određen pritvor, nakon što je prvostepenom presudom 15. jula osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog svirepog ubistva svoje supruge Jelene Marjanović. Apelacioni sud je odbio žalbe Marjanovićevih branilaca i potvrdio prvostepeno rešenje kojim mu je pritvor određen zbog visine izrečene zatvorske kazne. Prema rečima našeg izvora, ta odluka je potpuno slomila Zorana Marjanovića.

Jelena izudarana do smrti u kanalu

Jelena Marjanović misteriozno je nestala 2. aprila na nasipu u Crvenki, kada je otišla sa Zoranom i njihovom ćerkom da džogira. Pošto se s trčanja nije vratila, slučaj je prijavljen policiji, a nesrećna žena je pronađena sutradan u kanalu s povredama na glavi nanetim šiljatim metalnim predmetom. Marjanović i dalje negira krivicu i tvrdi da je bio sve vreme s njihovom ćerkom Janom kada je Jelena otišla od njih, a zatim nestala. 

Marjanovići
Marjanovići
Foto: Facebook/Printscreen/Zoran Marjanovic

- Marjanović je teško podneo presudu od 40 godina, ali se nadao da će makar biti prihvaćena njegova žalba da bude na slobodi do odlučivanja drugostepenog suda. Bio je ubeđen da će se to dogoditi i mislio je da će biti sa svojim detetom. Međutim, odluka ga je potpuno poremetila. Tražio je da što pre vidi svoju ćerkicu Janu, a zatim je veliki deo dana posvetio molitvi. Non-stop se molio i nije mogao da veruje da je odbijena njegova žalba - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da je zatim zamolio čuvare jednu stvar:

- Tražio je da ide u kapelu Vaskrsenja Hristovog koja je otvorena u okviru Okružnog zatvora u Beogradu, poznat kao CZ. Tamo se molio i maksimalno zadržao, koliko god je bilo dozvoljeno. Inače, u pritvoru se često moli i neprestano priča o svojoj ćerki. Ističe uvek da je jako religiozan i da mu je navodno lakše kada se moli. I dalje negira da ima bilo kakve s Jeleninim ubistvom - tvrdi sagovornik.

Zoran: Šta mi se ovo dešava

Zoran Marjanović je posle presude otišao do svog doma u Borči, a zatim je došla policija po njega. Izveden je s lisicama na rukama i nosio je jednu zelenu kesu. Prema pisanju medija, nikada nije izgleda zabrinutiji, a navodno je čak plakao i ponavljao: "Ovo su mu namestili, ljudi šta mi se ovo dešava!"

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović
Foto: Srbija Danas/Milana Pavković

Podsetimo, Apelacioni sud je istakao da se žalbama Marjanovićevih branilaca ne dovodi u pitanje pravilnost i zakonitost prvostepene odluke u pogledu razloga za određivanje pritvora po zakonskom osnovu, koji se odnosi na uznemirenje javnosti imajući u vidu da je prvostepeni sud za svoju odluku dao jasne detaljne i iscrpne razloge. Takođe, istakli su da su sam način izvršenja i težina posledice krivičnog dela uzročno-posledično vezani za uznemirenje javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje ovog postupka. Viši sud u Beogradu je 22. jula osudio Marjanovića zbog krivičnog dela teško ubistvo na maksimalnu kaznu zatvora, jer je na svirep i podmukao način ubio suprugu Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Inače, istog dana mu je ponovo određen i pritvor. Njega su u pritvoru posećivali njegov brat Miloš, sin iz prvog braka Uroš, snaha, ali i njegovi branioci. Kako smo ranije pisali, nosili su mu kese s hranom i garderobom, a za medije nisu želeli da komentarišu presudu.

BONUS VIDEO: Muk ispred kuće Zorana Marjanovića

 

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd