Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЗВЕРСКИ ГА ПРЕБИО ПА УРИНИРАО ПО ЊЕМУ! Стигла пресуда за убиство уличног свирача Блекија - овако је младић избегао ДОЖИВОТНУ робију

19.09.2022. 13:03
Пише:
Србија Данас/Блиц
Kristijan Kostić Bleki
Кристијан Костић Блеки / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/PRVA

Жарко Р. (21) из Жабља осуђен је данас на казну затвора у трајању од 18 година због свирепог убиства уличног свирача Кристијана Костића Блекија (61) у Новом Саду кога је оптужени у фебруару ове године тукао до смрти.

Жарка Р. је судско веће Вишег суда у Новом Саду теретило за тешко убиство на свиреп и подмукао начин уз кривично дело разбојништва јер је од Костића уз претње узео новац. Када му је оштећени дао 390 динара, колико је имао, оптужени је почео зверски да га туче након чега је и уринирао по њему а због задобијених повреда Костић је преминуо у Ургентном центру.

Судско веће узело је у обзир да је Жарко у време извршења кривичног дела био млађи пунолетник јер му је недостајало три месеца да напуни 21 годину те му није изрекло максималну казну предвиђену за то кривично дело, а то је доживотни затвор. Такође, олакшавајућа околност му је и што раније није био осуђиван, а као отежавајуће околности судско веће је узело у обзир број повреда начињених покојнику, али и чин понижења жртве јер је уринао по њему.

ДРВЕНОМ ПАЛИЦОМ УБИО ЖЕНУ ОД БАТИНА! Огласио се МУП поводом хорора у Земуну

ДРВЕНОМ ПАЛИЦОМ УБИО ЖЕНУ ОД БАТИНА! Огласио се МУП поводом хорора у Земуну

ДЕТАЉИ ХОРОРА У ЗЕМУНУ! Комшије откриле - ево зашто су несрећној жени била везана уста

ДЕТАЉИ ХОРОРА У ЗЕМУНУ! Комшије откриле - ево зашто су несрећној жени била везана уста

ХОРОР У ЗЕМУНУ! Пронађено тело младе жене са повезом преко уста - ухапшен њен муж

ХОРОР У ЗЕМУНУ! Пронађено тело младе жене са повезом преко уста - ухапшен њен муж

У образложењу пресуде председник судског већа изјавио је да Жарко Р. није признао кривично дело, али да је до детаља испричао шта је урадио, те да током поступка није узета у обзир његова одбрана да је био неурачунљив, те судско веће сматра да је са намером лишио живота Костића, без обзира на то што је има 2,47 промила алкохола у крви. Такође, судско веће је навело да је могао да се контролише и размишља о својим поступцима.

Судско веће је донело одлуку и да се Глорији Ч., ћерки преминулог Костића, на име нематеријалне штете и претрпљене душевне боли исплати износ од милион динара.

Kristijan Kostić Bleki
Кристијан Костић Блеки / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/PRVA

Осуђеном је продужен притвор до правоснажности пресуде, будући да има законски рок да уложи жалбу на пресуду.

Подсетимо, у току суђења младић је изјавио да није убио Костића са намером, да није хтео да се то деси, да је био пијан и да није уринирао по повређеном човеку али су његове наводе демантовали видео снимци са места инцидента. Он је испричао да је Костића видео у кафани, неуредног с брадом и гитаром на леђима, а да се не сећа како га је поново срео након што су се раздвојили.

- Стајао сам поред њега, прво ми је дао паре пошто сам му припретио, а онда, након десетак секунди, сам га напао, кренуо сам да га тучем, не знам зашто. Обузео ме је неки бес, нисам могао да се зауставим. Потом, када је лежао на тротоару, покушао сам да га оживим. Тада сам био уплашен, бринуо сам да ли је жив и почео сам да бежим. Иначе, ја сам агресиван кад попијем, а за те паре што сам узео од њега сам купио цигарете - испричао је на суђењу Жарко не одајући утисак да се каје због извршеног кривичног дела иако је на крају ипак рекао да му је жао због свега што се десило.

Према наводима оптужнице, он је 9. фебруара око пет сати ујутро ове године у Новом Саду у Косовској улици испред кућног броја 7а, под утицајем алкохола од око 2,4 промила, с умишљајем лишио живота Костића на свиреп начин при извршењу разбојништва.

Њих двојица су провели заједно део вечери у кладионици у улици Модене, а потом се поново срели и наставили заједно кретање и разговор. Доласком на наведену локацију младић је запретио оштећеном да ће га напасти и нокаутирати ако му не да сав новац који је имао, на шта му је Костић предао 390 динара и запитао га при томе "Зашто си такав". Потом га је Жарко Р. више пута ударио у пределу главе услед чега је Костић пао на тротоар, а оптужени је наставио да га удара ногама у главу и тело и то по деловима тела где се налазе витални органи, наневши му тако тешке телесне повреде опасне по живот. После тога је уринирао по њему и сагнуо се да изврши преметачину гардеробе повређеног у нади да ће код њега пронаћи још новца. Тада је уочио да му се приближава неки пролазник и рекао му да човек на тлу није у добром здравственом стању због чега је овај назвао Хитну помоћ која је изашла на лице места.

- Код Кристијана Костића је у склопу повреда главе дошло до продора крви у систем можданих комора па је без знакова животних активности превежен у Ургентни центар, где је безупешно покушана реанимација, па је смрт проглашена у подне - наводено је било у оптужници у којој је детаљно описано свирепо убиство које је починио младић.

Њему ће у казну бити урачунато и време проведено у притвору где се налазио од извршења кривичног дела за које је осуђен.

}