Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЂИЛАС РАСКРИНКАН: Докази о ТРИ НАЈВЕЋЕ ЛАЖИ и жестоком муљању бахатог политичара! (ФОТО)

27.01.2019. 20:58
Пише:
Србија Данас/ Курир
Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Профимедиа

Уместо да објасни зашто је отео 6,5 ари на Сењаку, где је подигао вилу, један од лидера Савеза за Србију замењује тезе и бави се тујама.

Одговоре на конкретна питања данима избегава

Драган Ђилас, један од лидера Савеза за Србију, одбија да одговори на питања у вези са узурпацијом јавног земљишта од чак 6,5 ари, бесправном градњом виле од 260 квадрата у елитном делу Београда и њеном експресном легализацијом.

Уместо да пружи одговоре, он на друштвеним мрежама износи неистине у вези са овом афером. Међутим, објављени докази у потпуности га раскринкавају.

Отео земљиште

Ђилас је, подсетимо, с бившом супругом Милицом Делевић Ђилас подигао вилу на Сењаку, а земљиште око куће од 650 метара квадратних, које је јавна својина, отео је и сам одредио за своје двориште. Кућу је у једном тренутку бесправно зидао (1998. године), те му је инспектор наложио рушење новоизграђених делова објекта. Ђилас не да објекат није срушио, како му је наложено, већ га је 2006. легализовао за само седам дана.

Ђилас није одговорио на питања о свему томе, а на Твитеру је написао да је Курир објавио текст како је отео 6,5 ари дворишта оградивши га бетонском оградом, а тврдио је да је то комшијска ограда и да он око куће нема бетонску ограду, већ тује. То се, међутим, испоставило као неистина, јер се на фотографијама види да има и бетонску ограду и тује. За ту бетонску ограду, иначе, нема потребну дозволу. Такође,  документа која показују да је Ђилас отео земљу и експресно је легализовао.

Драган Добрашиновић из Коалиције за надзор јавних финансија каже да Ђилас не би требало да замењује тезе, већ да одговори на питања о земљишту на Сењаку. Коментаришући Ђиласову замену теза - ћути о узурпацији јавне својине, али коментарише да је на објављеној слици комшијина бетонска ограда, а не његова, што нико није ни тврдио - Добрашиновић каже:

- То је ван контекста. Ако није узурпирао јавно земљиште, онда нек тако и каже.

На Ђиласов твит у коме на питање да ли је отео државно земљиште коментарише да нема бетонску ограду (што није истина), много њих је написало да скреће с теме. Један од твитераша је пренео Ђиласов твит с питањима новинара, његовим одговором да нема ограду, а изнад њега је написао свој став: "Није им написао да није отео 6,5 ари".

ЛАЖ 1
ТВРДИ ДА НЕМА БЕТОНСКУ ОГРАДУ, ВЕЋ ДА ИМА ТУЈЕ ОКО КУЋЕ

ДОКАЗ: Фотографија Ђиласове куће на којој се види да има тује, али и бетонску ограду

Ђилас није одговорио на СМС с конкретним питањима, али се зато огласио на друштвеној мрежи Твитер и грубо обмануо јавност. Наиме, уместо да одговори како је завршио легализацију виле за рекордних седам дана и зашто је узурпирао јавну својину/земљиште, Ђилас је твитерашима објашњавао да он нема бетонску ограду, већ тује око дворишта куће. То се показало као неистина, јер око куће има бетонску ограду, али и поменуте тује. Овим је очигледно желео да скрене пажњу с кључне теме - да је узурпирао земљиште.

Đilas
Ђилас / Извор: Фото: Курир

ЛАЖ 2
ОПТУЖИО ДА ЈЕ ЛАЖ ДА ЈЕ ОТЕО ДРЖАВНО ЗЕМЉИШТЕ ВРЕДНО 520.000 ЕВРА

ДОКАЗ: Извод из Катастра који потврђује да је спорна пацела државна својина

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Фото: Курир

Ђилас је око своје виле од 260,62 квадрата присвојио државно земљиште и од њега направио двориште површине 650 метара квадратних. Увидом у катастар, на тој адреси имаоци права на парцели су, поред неколико физичких лица (Закон о реституцији), и Република Србија и општина Савски венац. То показују изводи из катастра. Такође, Ђилас је својевремено бесправно изводио радове на вили, а оглушио се и о наређења инспекције да их обустави.

Dragan Đilas
Драган Ђилас / Извор: Фото: Курир

ЛАЖ 3
ТВРДИ ДА ЈЕ ЛАЖНО ОПИСАНО КАКО ЈЕ ЛЕГАЛИЗОВАО ВИЛУ НА СЕЊАКУ

ДОКАЗ: Захтев и одобрење о легализацији у рекордном року

Ђилас ћути о легализацији ексклузивне виле. Папири међутим показују да је она легализована за рекордних 7 дана. Милица Делевић Ђилас (бивша супруга Драгана Ђиласа) је 8. 12. 2006. општини Савски венац предала захтев за издавање одобрења за изградњу и употребне дозволе за објекат изграђен, односно реконструисан без грађевинске дозволе. После пет дана, 13. 12. 2006, Делевић Ђилас (инвеститор) потписала је уговор с Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда о регулисању међусобних обавеза у вези са уређењем грађевинског земљишта у поступку накнадног прибављања одобрења за изградњу и потребне дозволе за изведене радове на реконструкцији и доградњи стана. На челу Дирекције тада је био Борис Ранковић, иначе кадар ДС. Делевић Ђилас је добила решење о легализацији 14. 12. 2006, седам дана пошто је предала захтев за исту!

Đilas
Ђилас / Извор: Фото: Курир

Đilas
Ђилас / Извор: Фото: Курир