Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Министар Стефановић обишао јединице Војске Србије у гарнизону Краљево

15.03.2022. 18:12
Пише:
Србија Данас
Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: mod.gov.rs

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић данас је у Краљеву посетио припаднике 98. ваздухопловне бригаде на војном аеродрому „Морава“ и Друге бригаде копнене војске у касарни „Рибница“.

Након обиласка радова на изградњи нових хангара за смештај ваздухоплова и летачке обуке на војном аеродрому „Морава“, министар Стефановић је изразио задовољство јер 98. ваздухопловна бригада испуњава све постављене задатке.

ОБНОВА ЕЛКТРИЧНЕ МРЕЖЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Вредност радова 20 милиона

ОБНОВА ЕЛКТРИЧНЕ МРЕЖЕ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Вредност радова 20 милиона

Како је Црвенкапа појела Вука Јеремића: Ђилас опет зезнуо свог другара

Како је Црвенкапа појела Вука Јеремића: Ђилас опет зезнуо свог другара

"ТРЕБА ДА ВАС БУДЕ СРАМОТА" БУРНА РАСПРАВА У ЈУТАРЊЕМ КОД ЈОВАНЕ ЈОКСИМОВИЋ: Водитељка избацила Младена Ђорђевића из емисије

"ТРЕБА ДА ВАС БУДЕ СРАМОТА" БУРНА РАСПРАВА У ЈУТАРЊЕМ КОД ЈОВАНЕ ЈОКСИМОВИЋ: Водитељка избацила Младена Ђорђевића из емисије

- Имамо прилику да видимо наставак обуке наших пилота, а они који буду данас на „орловима“, „гамама“ и на хеликоптерима „ми-35“, показаће шта знају и како се припремају да увек буду ту да заштите своју земљу. Драго ми је да ови озбиљни и одважни људи свакога дана размишљају подједнако и о одржавању технике. Имао сам прилике да видим колико се енергије и напора улаже у то да сви наши авиони и хеликоптери у сваком тренутку буду спремни за употребу. Све оно што смо набављали у претходном периоду, уз занављање наше технике, очигледно је дало резултат и иде у праве руке, рекао је министар Стефановић.

Говорећи о новим хангарима, министар је подсетио да је реч о првим објектима који се граде на аеродрому у Лађевцима од 1987. године.

- Крећемо снажно са изградњом инфраструктуре и имамо у плану изградњу два нова хангара који ће бити искоришћени за смештај наших најсавременијих хеликоптера, опреме и наравно, за капацитете ремонта. Хоћу да се захвалим овим људима зато што заиста не брину само о себи, већ, сваки пут када смо разговарали, сва њихова питања  су како да унапредимо стање у војсци, како да унапредимо стање наше технике и како да будемо што способнији да заштитимо нашу Србију, рекао је министар одбране.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: .mod.gov.rs

Он им се захвалио јер су инвестирали своје животе и каријере у нашу земљу и у нашу војску.

- Надам се да ћемо и у будућности имати прилике да им захвалимо и бољим платама, и наравно, становима које настављамо да градимо и овде у Краљеву, али и инвестицијама у нову технику, опрему и ваздухоплове, рекао је министар.

Министра одбране на војном аеродрому „Морава“ дочекао је заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Жељко Билић, а о степену реализације радова на изградњи новог хангара информисао га је командант 98. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Зоран Продановић.

Након обиласка радова на изградњи новог хангара, приказан је и део летачке обуке припадника 98. ваздухопловне бригаде, која обухвата борбено оспособљавање посада на авионима "Орао" и хеликоптерима " Ми-35М", „гама“ и Х-145М за извршење бојевих гађања на полигону " Пасуљанске ливаде", као и  извршавање редовних задатака са даљински пилотираним ваздухопловима CH-92 А.

У наставку посете јединицама Војске Србије у гарнизону Краљево, министар Стефановић обишао је и припаднике Друге бригаде копнене војске у касарни „Рибница“.

Он је истакао да се у краљевачкој касарни јасно може видети како на делу изгледа успешно и одговорно улагање и у реновирање објеката и у нова средства, које ће бити настављено.

- Део нових средстава добили смо из донације, а део је плод домаће памети, Војнотехничког института и наших фабрика. Драго ми је да видим да Друга бригада успешно реализује обуку и употребљава нова средства, јер је веома важно да оно што наша домаћа памет осмисли војници ефикасно користе - рекао је министар Стефановић.

Nebojša Stefanović
Небојша Стефановић / Извор: Фото: mod.gov.rs

Министар је истакао да ће задатак и убудуће бити да развијамо и користимо што више домаће опреме и технике.

- Да кроз развој беспосадних возила, беспилотних летелица и друге опреме, покажемо да наша одбрамбена индустрија и те како има перспективу, а да наша војска то може на најбољи начин да искористи. И овде, у касарни у Рибници, имао сам прилике да видим колико је озбиљно подигнут ниво рада, као и капацитети, и желим им да тако наставе и убудуће - рекао је министар Стефановић захваливши се Другој бригади и целокупној Копненој војсци на преданом раду.

Министар одбране обишао је у касарни у Рибници приказ наоружања и војне опреме по пројекту "1500", савремена инжињеријска средства, као и реновиране објекте за живот и рад припадника  јединице.

Током обиласка, министра Стефановића о стању у јединици упознао је командант Друге бригаде пуковник Синиша Сташевић, док је у обиласку са министром био и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика.

Обиласцима јединица у Краљеву присуствовали су и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник Слободан Старчевић.