Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Душу нашег народа не можете да купите" Велики предизборни скуп листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Крушевцу (ВИДЕО)

07.12.2023. 18:03
Miting SNS u Kruševcu
Митинг СНС у Крушевцу / Извор: Фото. Танјуг/Сава Радовановић

Председник Вучић у Крушевцу на митингу СНС.

Председник Србије, Александар Вучић, боравио је данас је у Крушевцу, где се обратио на скупу листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Хали спортова.

Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу: Наставићемо са иновативним лековима и лечењем ретких болести (ВИДЕО)Aleksandar Vučić

Вучић обишао Дом здравља у Крушевцу: Наставићемо са иновативним лековима и лечењем ретких болести (ВИДЕО)

"ПОНОСАН САМ НА НАШУ ТРАДИЦИЈУ И ВЕРУ" Председник Вучић у посети манастиру Ђунис (ФОТО)Aleksandar Vučić

"ПОНОСАН САМ НА НАШУ ТРАДИЦИЈУ И ВЕРУ" Председник Вучић у посети манастиру Ђунис (ФОТО)

"ТОЛИКО О ИНВЕНТИВНОСТИ ВАШЕГ ПРОГРАМА" Председник Вучић јасно поручио: Победићемо сами, неће нам требати ни СПС ни мањинaleksandar vučić

"ТОЛИКО О ИНВЕНТИВНОСТИ ВАШЕГ ПРОГРАМА" Председник Вучић јасно поручио: Победићемо сами, неће нам требати ни СПС ни мањине 

Хала спортова била је испуњена до последњег места, а великим аплаузом дочекани су Милош Вучевић и Ана Брнабић.

Обраћање председника Вучића

Председник Вучић је поздрављен аплаузом приликом изласка на бину, и рекао је да није могао данас да отвори нове километре ауто-пута, и да је зато сео у своју "Шкоду" и провозао се.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

- Видео сам колико је Србија лепа, и колико смо урадили. Можемо и морамо боље и више. Али да будемо фер, јесмо ли сањали да ће до Трстеника и Бање бити ауто-пут, да ћемо свуда имати брзе саобраћајнице. И у Ћићевцу, и у Обрежу, нигде не може да буде мање од 50 одсто за листу број 1. Србија не сме да стане. То је најмање што очекујем од вас - рекао је он.

Каже да је данас обишао и манастир Ђунис, и да је разговарао и са владиком Арсенијем и Братиславом Гашићем.

- И све причао као да ја не чујем, а намерно прича да би ја чуо. И каже Бата: "Није нам се дало, увек били у Крушевцу они који нису Расинци". Бог ће га знати о чему прича. Али има прича свој наставак, каже "Е зато нам није урађено то и то". После Београда Крушевац је пропорционално добио највише пара у Србији. Шта то није урађено - запитао је председник кроз смех.

Каже да је сагласан да се направе нови садржаји, и да је Гашић тражио нову халу и болницу.

- Сагласан сам са тиме, болница је преко потребна. Дом здравља је реновиран, много нових машина и опреме смо донели. А онда сам питао да ли има још нешто после тога. Е сада да видите што је Бата паметан. Каже ми он: "Не могу, али чим нешто од овога урадимо, одмах ћу се сетити". Знам човека, али шалу на страну, ја сам овде долазио много пута. Тридесет година долазим по неколико пута годишње у Крушевац - казао је Вучић.

Казао је и да ће школа у Великој Дренови бити обновљена, и да није заборавио на своја обећања.

- Људи који дођу са стране, увек могу да виде колико је место напредовало. Невероватна је разлика између Крушевца данас и оног од пре 12 година. Као да нису иста места - рекао је он.

Каже да је сморен и уморан од тема странака бившег режима, и да свакога дана пласирају нове измишљотине и увреде.

- Никада нећете ништа посебно мудро од њих да чујете. Они немају план и програм. Кампања им је кренула са тиме да ми отац није отац, да ми је мајка неморална, да ми син није син него комшијско дете. Ми смо сви криминалци, а они што су отели 619 милиона евра ће да нам соле памет о корупцији - каже Вучић.

Говорећи о дебатама опозиције, каже да нико не жели да говори о важним питањима, већ се такмиче ко више мрзи Вучића.

- Тако су причали и за санкције Русији. Нисам их увео, а они су променили причу одмах после избора. Толико о њиховом образу. А ја сам им крив, један човек пева "Вучићу педеру" у Блацу тамо. А ја никоме ништа ружно нисам рекао, само сам честитао на инвентивности политичког плана и програма. Сутрадан у Ђиласовим и Шолаковим медијима: "Вучићеве претње човеку само због песме". И питате се је ли могуће да неко то жели да постави на такав начин - казао је председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Вучић понавља да је план и програм опозиције мржња према њему и делу овог народа. У том тренутку је позлило особи у публици, због чега је председник прекинуо говор и тражио да лекари помогну човеку.

- Врућина је људи, напољу ладно, а овде врућина. Није што људи воле председника, него воле врућину. Каже Дана да је све у реду, можемо да наставимо - рекао је он.

Председник каже да избори нису игра, и да држава није играчка.

- Верујте ми на реч, и не сањате како је када вам закатанче фабрике. Ови старији то памте. Али људи од 30 година се и не сећају како је падала вредност динара. Данас већ 10 година имате стабилан курс, то се сада подразумева. Не подразумева се! Могло би да нестане преко ноћи - истакао је он.

Вучић додаје да на грешку немамо право, због наше деце и оних који долазе после нас.

- Одлуке доносите и за рачун оних који долазе у будућности, и зато подржите листу Србија не сме да стане - рекао је председник.

Истиче да нас чека много мука због КиМ, али да ће до последњег даха штитити виталне националне интересе Србије и нашег народа.

- Шта год да се деси, увек ћемо бити уз свој народ, и пре и после Бањске, и увек ћемо бити уз наш народ на КиМ - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen

Каже да ће пензије и плате драстично порасти у наредне четири године, и да ћемо морати вредно и марљиво да радимо.

- Морамо и себе да мењамо, али за мене је најважније, морамо да покушамо да бринемо о онима око нас. Посетио сам недавно кућу Дејана Пајовића, који живи са непокретном мајком у 10 квадрата. Немају људи воде. И онда се запитате како је могуће да то нисмо видели раније. Да градимо ауто-путеве, фабрике, како нисмо видели тог дивног човека и његову мајку - запитао је председник.

Послао је и посебну поруку функционерима.

- Пустите ташну, машну и секретарицу. Сиђите међу људе, послушајте ме по том питању - апеловао је он.

Каже да опозиција говори о процентима, и мисли да ће тиме уплашити представнике листе Србија не сме да стане.

- Па ја ћу бити незадовољан ако ова листа не буде имала апсолутну већину самостално, без социјалиста, без икога. То је једини циљ. Педесет одсто плус. Ја то кажем 10 дана пред изборе, а они се смеју. Видећемо ко ће се смејати за 10 дана. Србија хоће напред, да брине о својој деци и будућности. Србија хоће победу, и Крушевац хоће победу. И Варварин, и Ћићевац, и Брус и Трстеник. Преко 50 одсто свуда у Расинском округу! Ионако међу њима нема никакве разлике, сви су за истог тајкуна - казао је он.

Истиче да поштену Србију никада не могу да унизе, и могу да тргују процентима колико год хоће.

- Душу нашег народа не можете да купите. Зато још 10 дана, у акцију, пуни енергије. Да народ и Србија победе 17. децембра. Србија не сме да стане - рекао је на крају говора председник.

Обраћање Милоша Вучевића

Председник СНС, Милош Вучевић, каже да смо заједно у претходних 11 година много тога прошли, и изборили се са великим изазовима.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Фото: Printscreen

- Када постоји јединство народа и државе, када имате јасну визију и снажно лидерство, онда можете да постигнете резултате какве грађани заслужују. Управо захваљујући грађанима, уз снажну диригентску палицу Александра Вучића, изборили смо са поплавама, кризама, спасили економију и издржали смо притиске - казао је Вучевић.

Додао је да је то тек пола посла и да смо на пола пута.

- Све може да падне у воду ако не будемо чували све што смо урадили. Када дођу паликуће, цела кућа може да изгори за пар минута. Србија је наша кућа, и морамо бирати одговорне људе, да не бисмо све стављали на коцку - казао је председник СНС.

Он каже да на листи имате само две понуде - једна је листа коју представља Александар Вучић, а да су све друге подређене Драгану Ђиласу.

- Свима командује, и зеленима и жутима, и десници и левици, немају никакве политике ни програм, имају само жељу да се дограбе далеко богатијих каса државе и градова и општина. Каса које сте ви напунили својим радом. Знајући да су избори судбоносни, суштински су и врло јасни и једноставни - истакао је Вучевић.

Обраћање др Андријане Јовановић

Др Андријана Јовановић, један од најбољих дипломаца Медицинског факултета, поздравила је све присутне, и каже да за успехе које је постигла захваљује председнику Вучићу и Влади Србије.

Dr Andrijana Jovanović
Др Андријана Јовановић / Извор: Фото: Printscreen

- Ми нећемо учити немачки или норвешки, или било који други страни језик. Остајемо у својој Србији, где смо се школовали и одрасли, и где нас чека светла будућност. Политика председника Александра Вучића препознала је оно што је најважније за наше друштво, а то је знање. То знање остаје у нашој Србији, јер снага је у људима - казала је млада докторка.

Каже да је поносна на ову државу, и да је нико није питао за кога ће да гласа, већ се вредновао само њен рад.

- Одувек сам желела да се бавим здрављем најмлађих пацијената, и зато сам одабрала да будем дечији хирург. Остајем у Србији да помажем нашој деци. Тамо где сада радим, у УКЦ у Нишу, имам све услове као и моје колеге било где у свету. Тако је захваљујући вишемилионском улагању државе. Велико хвала држави Србији, Србија не сме да стане - закључила је млада докторка.

Обраћање Милана Кркобабића

Милан Кркобабић, председник Партије уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије, рекао је да су пензионери одушевљени одличним вестима о повећању пензија, које је раније саопштио председник Вучић.

Milan Krkobabić
Милан Кркобабић / Извор: Фото: Printscreen

- Налазимо се у Лазаревом граду, и како то обичаји налажу, треба да прво поздравимо најстарије широм Србије, наше уважене пензионере. Пензије морају да прате плате, што практично значи да пензија пензионисаног учитеља мора да расте као плата његовог активног колеге. То је оно што је поштено - истиче Кркобабић.

Додаје да има част и прилику да обавести окупљене да је потписано 187 нових уговора за доделу празних кућа, што целу бројку чини око 2.650 кућа.

- Сместили смо ни мање ни више него 10.000 људи, са 3.500 деце. То заслужује и већи аплауз. Овде у Расинском округу додељено је 50 кућа. Млади људи чекају да чују ово, просек година је мањи од 30 година, а једна трећина њих из града одлази пут села - казао је председник ПУПС.

Каже да је разговарао са председником Вучићем, који му је рекао да колико год буде захтева младих у Србији да се осамостале и заснују домаћинства, толико ће бити новца.

- Пристојан сам човек, моја партија на овој заједничкој листи има 10 кандидата. Знам где ми је место и колико ми је време, зато приводим крају. Пред нама су бројне листе, поштовани пријатељи, 17. децембра постоји листа број 1. то је наша листа. То од нас свих очекује република Србија. Зато 17. децембра, листа број 1. "Александар Вучић - Србија не сме да стане". Ја кажем и неће - закључио је Кркобабић.

Обраћање Раде Јоксимовић

Специјалиста радиологије др Рада Јоксимовић Змајковски каже да стоји испред пуне хале поносно и захвално.

Rada Joksimović Zmajkovski
Рада Јоксимовић Змајковски / Извор: Фото: Printscreen

- За добро свих нас Србија не сме да стане. Ја стојим овде јер верујем у вас, јер сваки човек је подједнако битан и важан. Верујем у живот, зато сам изабрала да будем лекар. Верујем у поштене и честите људе са јасном визијом, и зато сам изабрала да станем уз ове људе, уз вас драги напредњаци, уз вас поштовани председниче, и уз нашег Бату Гашића - рекла је докторка.

Додала је да су изграђене нове болнице, стигли су нови апарати, и многобројна друга опрема.

- Завршен је и пројекат за реконструкцију опште болнице у Крушевцу, који је вредан 6.5 милијарди динара, цео један градски буџет. Наравно, наставља се и тренд проширења кадрова, запошљавања лекара, медицинских сестара и другог особља. Нама је циљ да нашим пацијентима омогућимо превенцију и добро лечење. То је апсолутни императив за наше становништво - казала је докторка.

Она истиче да је сувишно и говорити о путевима који су изграђени, и о непрекидној борби за опстанак нашег народа на КиМ.

- Ова земља је широких руку прихватила све и помогла свима. Ово је моја земља, ово је и ваша земља. Зато са задовољством и великим поносом позивам све вас да се борите поносно и часно за нашу земљу, и да 17. децембра заокружимо број 1. - Александар Вучић - Србија не сме да стане - истакла је докторка.