Ponedeljak 04. mar 2024.
Aleksandar Vučić

Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu: Nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović (STF)
Vučić u Kruševcu.

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu

IZNENAĐENJE ZA VUČIĆA: Neočekivani poklon od imitatora "OVO JE SUPERHEROJ KAO ŠTO STE VI HEROJ SRBIJE"jasamaleksandar

IZNENAĐENJE ZA VUČIĆA: Neočekivani poklon od imitatora "OVO JE SUPERHEROJ KAO ŠTO STE VI HEROJ SRBIJE"

VUČIĆ ČESTITAO PRAZNIK JEVREJIMA: "Upućujem najtoplije želje za radosnu Hanuku"Aleksandar Vučić

VUČIĆ ČESTITAO PRAZNIK JEVREJIMA: "Upućujem najtoplije želje za radosnu Hanuku"

ZAHVALjUJUĆI VUČIĆU I VUČEVIĆU SRPSKI VOJNICI NISU VIŠE U FUSNOTI: Srbija nije zaboravila ratne veterane, o njihovim podvizima uče budući srpski oficirivojnici

ZAHVALjUJUĆI VUČIĆU I VUČEVIĆU SRPSKI VOJNICI NISU VIŠE U FUSNOTI: Srbija nije zaboravila ratne veterane, o njihovim podvizima uče budući srpski oficiri

U Dom zdravlja je nedavno stigao najsavremeniji digitalni mamograf sa tomosintezom koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

Obilasku Doma zdravlja prisustvuju i ministarka zdravlja Danica Grujičić i ministar za javna ulaganja Marko Blagojević. Novi mamograf koristi se u ranoj detekciji tumora koji se mogu uspešno lečiti, ako se otkriju na vreme.

U ovaj Dom zdravlja pre godinu dana stigao je i digitalni rendgen, koji je isto obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

- Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi, nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti - kazao je predsednik.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/Tanjug News Agency official/Printscreen

On je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti, već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

Tokom obilaska Doma zdravlja predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede mamografom u ovoj ustanovi danas.

- Samo moramo da kažemo ženama da kada dođu da time spasavaju svoje živote. Danas ovaj Dom zdravlja izgleda drugačije. Moraćemo da uđemo u rekonstrukciju i Opšte bolnice - rekao je predsednik.

Vučić navodi da je mnogo bolnica urađeno do sada, ali da mora još da se radi.

- Svako ulaganje i u samo lečenje, ali i prevenciju je važno. Izvojićemo mnogo veće cifre.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa roditeljima dece obolelih od retkih bolesti i da je video koliko njima znači pomoć koju su dobili od države.

- Ja mogu da vam kažem da ćemo mi ovde moći da zaposlimo i nove tehničare, i da donesemo mamografe nove. Imamo novca dovoljno, ja ne volim da ga rasipam. Neki se ljute na mene, kažu daj dreši kesu. Nije kesa kod mene. Moramo čuvati novac, nikada ne znamo šta može da se desi u budućnosti. Ne sme da nam se dogodi da nestanu antibiotici u Srbiji. Lekari neka prepisuju, a svaki građanin neka bira hoće li jeftiniji ili skuplji. Ali mora da dobije dobar lek - kaže predsednik.

Kaže da je srećan što ćemo sve lekove za karcinom dojke koji postoje u svetu imati i u Srbiji.

- Što se tiče odlaska lekara, kada dođe još jedno ili dva povećanja, više neće biti tako. Gledam podatke stalno. Kada gledam zahteve za povratak iz inostranstva, to je na mesečnom nivou oko 5.000 ljudi. Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude i dolini Rasine. Sem hale i bolnice, ne znam šta ste još tražili - otkrio je on.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd